Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IP camera not working on TP link router but working on D link router

25 Aug 2014   #1
bhvm

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 
Niggling Problems with TP link WDR 4300 N750 file sharing and IP camer

Dear sir,
I am trying to setup an IP camera on my WDR 4300 Router. ROuter is just purchased.
The camera says its ready at 192.168.1.100:8080

However when i open the same address in my Computer, the WEBPAGE NOT AVAILABLE is shown up.

Both the camera and COmputer are connected to WDR 4300 via WIFI and firewall is disabled.

I tried using a D link router and the camera stared working right away!


My System SpecsSystem Spec
.
25 Aug 2014   #2
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Hello bhvm,

Verify that in your TP-Link router, the IP Scope is setup as 192.168.1.X same as in your D-Link router. Also, check the ports configured needed for your IP camera in the TP-Link router. You might want to compare the ports opened from D-Link.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2014   #3
bhvm

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Hello there
I must have made it clear beforehand, This system is NOT connected to internet. The Purpose is to enable Local sharing only. I would like to view IP camera on My laptop (connected to same router) and not on the internet.

I read the whole TP link manual but couldnt find anything wrong with the settings. However mysteriously, When I connected the Laptop via LAN cable, Camera feed started working.

It just doesn't work Wi-Fi to Wi-Fi. I mean Camera to Wi-Fi to router to Wi-Fi to Laptop, that does not work.

However camera to Wi-Fi to router to lan to Laptop works.
Help please.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Aug 2014   #4
bhvm

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Let me explain in more detail, sir. It seems that the router has other problems as well-
I just brought a new TP link N750 WDR 4300 router and it has turned my office into a complete mess. I can plug back my routed and have instantly everything work properly, So its not a client or cabling issue.

I have half a dozen laptops at my office. They are NOT connected to the internet. My purpose is for local file sharing. One of the laptop has some Folders shared via WIndows 7 file sharing on the LAN port. The firewalls on all machines are disabled for troubleshooting but does not help.

Case 1)
As the laptop is sharing Files on LAN port, Other laptops connected to Routers LAN ports can see the files, However for the clients connected to Same Routers WIFI (they're not connected anywhere else) they CAN NOT see the files at all. I can put in my D link router and Both the LAN and WIFI clients can see the shared files.

Case 2)
am trying to setup IP webcam on my WDR 4300 Router. My Phone runs
androind 4.2.
The camera says its ready at 192.168.1.100:8080

However when i open the same address in my Computer, the WEBPAGE NOT
AVAILABLE is shown up.

Both the camera and Computer are connected to WDR 4300 via WIFI and
firewall is disabled.

I tried using a D link router and the camera stared working right away!
client isolation is off already. However when I connect the laptop via lan port, camera starts working. It just doesn't work Wi-Fi to Wi-Fi. I mean camera to Wi-Fi to router to Wi-Fi to Laptop, that does not work.

However camera to Wi-Fi to router to lan to Laptop works.
Help please.

Clearly something is "Missing" that handles the data transfer between wired and wireless layers. My Old router had a setting called "Bridge wireless and Ethernet connections" That allowed dynamic sharing between wired and wireless clients. That setting is missing on TP link!
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2014   #5
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Might help if you do a hard reset to the TP-Link router (if possible) then reconfigure from scratch.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IP camera not working on TP link router but working on D link router




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
TP Link or Linksys wifi router
where i live TP Link wifi router cost US $15 and Linksys wifi router cost rs US $40 obviously i want to go with TP Link router but i want to know which router offers more quality ie long range and better bandwidth i have 2 laptops (xp and win 7), one ipod touch and one andriod tablet all...
Network & Sharing
Portforward D-Link DI524 router
Do someone know how to Portforward D-Link DI524 router? I don't know how to Port Forwarding Setting on Router and Port Forward these two: 3074 as TCP ; 29184 as UDP. So can someone guide me? I need this because I was trying to play Modern Warfare 3 Multiplayer. Thanks. :zip:
Network & Sharing
Help using QoS On D-Link Router
Hello I have D-Link router 2650U, and I'd like to use QoS on my router to get the highest priority for internet, for gaming, surfing or w/e. I had some issues configure the parameters so help me please, pictures : As u see I've enabled the QoS http://up352.siz.co.il/up2/nztz2izzaewm.jpg ...
Network & Sharing
Portforwarding with the Sky D-Link router?
Hey guys, I can't seem to portforward on the new D-Link routers? I got my router this year, so it's one of the new black ones that stand up? It has all of the wifi info on the side of the router. Anyway, I'm trying to portforward, followed a couple of guides but when I go on 'canyouseeme' it...
Network & Sharing
D-Link router question.
I have DIR 655 router. On the side there is a small button that when pressed it blinks. I cant find anywhere in the manual that explains the purpose. Does anyone know what it is for? Thanks.
Network & Sharing
Wireless DI-524 D-link router
Hello Dear friends... How are you? I have experienced certain problems with that router, DI-524 150MB D-link router... It works just fine with windows seven except for the fact that it requires me to switch it off at every 6 or 10 hours (as suggested by win 7's troubleshooter) Unplug...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App