Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My LAN connection keeps becoming an unidentified network after 30m.

07 Sep 2014   #1
pavesib

Genuine Windows 7 Home Premium, 64-bit w/SP1
 
 
My LAN connection keeps becoming an unidentified network after 30m.

So basically I have had this computer for just over a year now and have never had this problem. It is something that has literally started in the last 4/5 days.

I turn on my computer, everything is working perfectly fine, then on average after about 20 minutes my wired connection will have no internet access. I've tried testing it to see whether it is certain applications triggering it, for example I thought it may be steam or battlenet. But regardless after 10-30 minutes I will lose my internet access. I restored my computer to the last time it worked which was the beginning of the week and that has not changed anything.

I cannot figure out what the problem might be, I do use a TP-LINK homeplug for my wired connection, I have a 3 of them in total and with all 3 the same thing happened. Yet they work for the other computers around the house so I do not think it is that. All my wired PC's are working and all wireless devices are remaining connected. it is just my computer having this problem.

I have searched the web and cannot figure it out as there seem to be slightly similar problems but never the exact same problem hence this thread.

Even though I would consider myself to understand computers to a certain extent, basic language would still be appreciated or as simple as can be.

Much Appreciated!

p.s. I would just like to point out that I have just restarted my PC again and gone to network and sharing and the active network now has changed from Home Network to a Unidentified Public Network. I did not change this at all. I am using my laptop as I cannot connect to the forums for the reasons above.


Below is the ipconfig /all from the CMD prompt after it has disconnected.

C:\Users\Ben>ipconfig /all
Windows IP Configuration

Host Name......:Ben-PC
Primary Dns Suffix......:
Node Type......: Hybrid
IP Routing Enabled......: No
WNS Proxy Enabled.....: No
DNS Suffix Search List.......: home

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection specific DNS Suffix:
Description.....: Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address......: C8-60-00-CC-DB-2B
DHCP Enabled.......: Yes
Autoconfiguration Enabled....: Yes
Link-local Ipv6 Address.....: fe80::2d0c:37e9:eef1:7d82x16(preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address.......: 169.254.125.130(Preferred)
Subnet Mask......: 255.255.0.0
Default Gateway.....:
DHCPv6 IAID.....: 281567232
DHCPv6 Client DUID......: 00-01-00-01-19-D2-37-0B-C8-60-00-CC-DB-2B

DNS Servers......: fec0:0:0:ffff::1x1
fec0:0:0:ffff::2x1
fec0:0:0:ffff::3x1
NetBIOS over Tcpip....: Enabled

Tunnel adapter isatap.{9066B862-46B2-4870-9528-76BB9A05F1BF}:

Media State......: Media Disconnected
Connection-specific DNS Suffix :
Description......: Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address.....: 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled.......: No
Autoconfiguration Enabled.....: Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State.....: Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix:
Description......: Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address......: 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled......: No
Autoconfiguration.....: Yes

UPDATED Command Prompt.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Sep 2014   #2
matts6887

Windows 7 ultimate 64-bit
 
 

I would suggest starting with something simple first; mainly try removing all of your network adapters from the system section of the control panel; reboot as windows should tell you to do so; then re-add each of them again; reboot again; and see if that solves the issue. I believe sometimes what happens in windows is that for some reason something can "corrupt" the connection(s) the network adapters use for whatever reason and that could be the cause of this. Before you remove the adapters; be sure to write down what the exact names are of each one so you re-add the correct ones. Try this out and see what happens. If this does not solve things; post back and we can take it from there.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My LAN connection keeps becoming an unidentified network after 30m.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Unidentified network and Local Area Connection problems
Hello, I apologize for my English as it is not my native speech. So I encountered a problem. I connected my internet cable to PS3, and after about 10 minutes connected it back to my PC and it shows me the problem: Local Area Connection doesn't have a valid IP configuration and Unidentified...
Network & Sharing
Local Area Connection - Unidentified Network.
Hey, so just this morning i disconnected all of a sudden, and now i can't connect to the internet with my ethernet cable, my wireless connection is fine though...I've been searching for solutions but nothing has worked so far, i really have no idea what to do.
Network & Sharing
Unidentified network no Internet connection after install security s/w
I just got an Acer Predator. I transferred settings from XP using Windows Easy Transfer. The Internet connection was working perfectly. I installed Comodo Firewall, Avira AntiVir and ThreatFire. Then it could not connect. I plug the Ethernet cable into the XP computer and it connects no problem. ...
Network & Sharing
LAN connection - Unidentified Network - No Internet
HELP!!!!! I have installed Win 7 - Build 7100 It worked for 2 hrs and since then all I get is the network icon in the bottom right with the yellow triangle. It states unidentified network - no internet access. How can I cure this..... It is a NVIDIA Network controller on a ASUS Striker...
Network & Sharing
unidentified network - WPA2 wi-fi connection
one of my 5 toshiba laptops is stubbornly holding onto "unidentified network" with the "public icon" while the rest are obediently complying with "my-network" name with "work icon." can anyone please help fix this single laptop. i want to update it but can't connect to the internet with its current...
Network & Sharing
Unidentified Network-no access to local area connection
Hey guys, todays been a frustrating day. i am running win 7 and my LAC says "unidentified connection" no internet access. i can still connect wireless to other connection. i've searched online tried all kinds of things but they don't work. i am running comcast broadband connection through a marvel...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App