Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless connection stopped working in W7, please help?

08 Sep 2014   #1
Rocki

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Wireless connection stopped working in W7, please help?

When I bought my PC almost a year ago and installed Windows 7, the wireless connection worked fine. However, the connection began dropping occasionally, so I plugged the cable back into the router. Now, whenever I unplug it, the connection cuts off completely. I update and scan regularly. When I contacted my ISP, they ran a diagnostic and said it was a failed media problem and could not help me any further. A `Media' problem provides no clue to what this might be. I would be very grateful if someone could please help me resolve this problem?

The only info I can find about my system is that it is ASUS P8H61-MX Series or ASUSTek. My router is: Technicolor Gateway TG582n. Below is the additional information you requested. I hope this helps?



Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : xxxxx
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::69bc:e515:afc4:73c3%20(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.66(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 04 September 2014 07:47:07
Lease Expires . . . . . . . . . . : 05 September 2014 14:18:55
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 456164777
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-97-19-BA-64-70-02-FC-CF-C3

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::9e97:26ff:fe29:616a%20
192.168.1.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network
Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 64-70-02-FC-CF-C3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.lan:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{DF5E60CB-FD05-4234-8F7A-09405FD2C3B9}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{0D6A7A0F-B8B1-4530-9E89-135D0B5CDBF1}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


My System SpecsSystem Spec
.
08 Sep 2014   #2
gregrocker

 

Rightclick on the wireless icon in bottom right system tray to Troubleshoot Problems. Specify the wireless adapter. What does it find?

Enable Automatically deliver drivers via Windows Update (Step 3)
then Check for Updates, install all Important and Optional Updates, with reboots, until no more are offered. This assure you have the latest driver and are fully patched.

Make sure the wireless switch is on at all times.

I would also flush the DNS cache to see if it solves your networking problem:

Copy and paste these lines in Note pad.

@Echo on
pushd\windows\system32\drivers\etc
attrib -h -s -r hosts
echo 127.0.0.1 localhost>HOSTS
attrib +r +h +s hosts
popd
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset all
netsh int ip reset all
shutdown -r -t 1
del %0


Save as flush.bat to your desktop.
Right click the .bat file and choose to run as Administrator. Your computer will reboot itself.

If this doesn't help then look more closely at the logs shown in Troubleshooting Steps for Windows 7, for networking related errors logged at startup, google the exact text and identifying number of these errors or post back a screenshot of them, to research how others solved them.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless connection stopped working in W7, please help?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
hp g72 wireless stopped working
when I went to bed last night laptop worked fine. woke up today & cannot connect to internet. red x thru icon. cannot find my centurylink wireless info. 2 days ago started getting continuous beeping alarm but still boots properly. only problem is no internet connection. am typing this post on wii...
Network & Sharing
HDMI connection to second monitor has stopped working
Hi, New to this forum. Hope you can help. I have been using an external monitor (Samsung PX2370) with my Toshiba laptop (about 2 years old), connected via an HDMI cable. Up until today it has been working fine. This morning the audio stopped working. Now the laptop does not find the...
Graphic Cards
Wireless has randomly stopped working
On Thursday I turned on my Xbox and found my xbox live wouldn't connect to the internet, thought it was strange so I checked my IPhone, same thing.I go and check my school laptop and it also would not connect to the wireless. However, my personal laptop which is connected to my router through the...
Network & Sharing
Wireless LAN card stopped working
My computer is unable access my router. The power went out for a second and clearly that did something. I have an HP p7-1174 desk top, running Windows 7 Home Premium x64. The processor is an AMD A8-3800. There are now several devices in the manager with yellow exclamation points, all relegated...
Network & Sharing
Wireless stopped working, can't power on 'wireless radio
I have had this problem not being able to turn on the wireless radio for months. I have to get it turned on now. I would appreciate it if someone could help me get turn it on. I have done a number of things to try to resolve the issue. When I press <fn> F5 I can see the wireless radio is...
Network & Sharing
Internet connection has stopped working!!
Hi All I just got a brand new machine with Windows 7 on it. I installed a brand new, windows 7 compatible, sitecom WL-608 wireless adapter and via my Sitecom 300N wireless router I got onto the internet without any problem. I loaded up World of Warcraft and played away happily for about 3 hours...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App