Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows says connected to internet but no webpages will load

09 Sep 2014   #1
WOIM

windows 7 64 bit
 
 
Windows says connected to internet but no webpages will load

I realize this problem has probably been posted here before, but i believe i have a unique version of this problem. Windows says its connected to the network and internet on both ehternet lan and wireless, but when i open a browser no web site will load. Ive tried firefox ie and chrome. I have went to lan settings under internet options and confirmed that its not set to use a proxy. I have went into ipv4 settings on both lan and wireless adapters and everything is set to use dhcp, i even tried static with no luck. here is the thing that gets me, windows update will connect and download updates, and when i ping a website from a command prompt i get a response back. i have turned off windows firewall as well. tomorrow i will be reinstalling browsers and checking for viruses/malware, but i dont think that will solve my problem. please help


My System SpecsSystem Spec
.
09 Sep 2014   #2
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Welcome to Seven Forums,

By any chance do you have any outdated Anti-Virus or Security/Firewall programs installed in your computer?

Do a test if you have not done this yet - Reboot your computer, continue tapping F8 then select Safe Mode with Networking, see if you can browse freely or not.

Also, please post an ipconfig/all output for us to review?
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2014   #3
Berton

Windows 7 Ultimate 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Mac OS X 10.10, Linux Mint 17, Windows 10 Pro TP
 
 

Have you checked Control Panel, Internet Options, Connections tab, LAN Settings for a checkmark in the Automatically detect item at the top of the list and nothing else checked? Or does your ISP require different entries on that panel?
My System SpecsSystem Spec
.

09 Sep 2014   #4
WOIM

windows 7 64 bit
 
 

Well AVG has been updated and I ran a scan overnight with no luck. Also I did check the LAN settings under internet options and everything is set to automatic. I can't post an ipconfig /all output right now, but I will when I get back to the PC. Thanks for the help so far I really appreciate it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows says connected to internet but no webpages will load




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Connected to Internet but web pages don't load
My Internet was working great for the past couple months and then today I tried to get on and boom nothing loads. I tried starting in safe mode with networking and problem still persists please help! Thanks.
Network & Sharing
Computer connected to internet wirelessly but webpages won't load
Hi all, This problem is happening on a Windows Vista laptop that was recently upgraded to Windows 7. Installation went without a hitch. However, every so often, browsers won't load pages. Windows 7 says that the computer has an internet connection but for some reason web pages will not load. ...
Network & Sharing
Connected to Internet - browsers won't load
Hi there, I am using windows 7 64 bit. I am connected to the Internet however IE nor Firefox will load? I am not sure what to do? I am a uni student and desperately need the Internet to complete an assignment, any help is much appreciated Cheers Kim
Network & Sharing
Internet connected, but not able to load pages?
I have internet access, but when I am in normal mode it says that the page took too long to load so it couldn't connect to it. I have tried nearly everything, but nothing so far. When I am in safe mode, I can view any page. So that's how I am able to post this. Please Help!
Browsers & Mail
Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help
Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this...
Browsers & Mail
Connected to Internet, Pages won't load
Hi, just did a clean Windows 7 install on my Thinkpad. I was able to connect to my wireless network no problem, however (in both firefox and IE), no webpages will load, except: Google Youtube FF homescreen my college's outlook server page otherwise nothing will load, nor will any...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App