Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet

27 Sep 2014   #1
nordq066

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet

I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims throughout that I am connected to my WIFI network with internet access and good signal, even when I cannot reach any internet pages.

This problem has happened at 2 different locations (on different WIFI networks), and with 3 different WIFI adapters (TP-LINK TL-WDN4800 PCI, TRENDnet TEW-684UB USB, Edimax EW-7811Un). At both locations, I have another laptop and a phone that can connect to the WIFI network just fine. I even got a couple of the adapters to work fine on the laptop without the issue.

I've found that disabling NetBIOS seems to temporarily improve matters (I'd read elsewhere that that can cause issues), but it has not resolved the problem. Also: I'm getting DNS errors in the Windows 7 event logs:

"Name resolution for the name XXXX timed out after none of the configured DNS servers responded."

ipconfig results are posted below. Images of Xirrus (1) and its connection test (3) are attached. Any help is very much appreciated!

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Doug>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : WUQUIST
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.mn.comcast.net.

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection TP:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.mn.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 450Mbps Wireless N Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : E8-DE-27-0B-A3-AA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:2:4d00:7e6:fc9c:9536:e057:13ba(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:2:4d00:7e6:648c:601:b85c:b29(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fc9c:9536:e057:13ba%30(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.17(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, September 27, 2014 12:31:13 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, October 04, 2014 12:31:13 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::920d:cbff:fe9e:4871%30
10.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 518577703
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-0C-53-33-74-D4-35-82-58-31
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2001:558:feed::2
2001:558:feed::1
75.75.76.76
75.75.75.75
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection I217-V
Physical Address. . . . . . . . . : 74-D4-35-82-58-31
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


My System SpecsSystem Spec
.
27 Sep 2014   #2
nordq066

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
Xirrus Screenshots

Here are the Xirrus results.


Attached Thumbnails
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet-xirrus-01.png   Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet-xirrus-03.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
im connected to wifi but no internet access and it says unidentified..
network and i cant go to properties for ipv4 and 6 when i try properties is blanked out. story.. the issue started last week on main pc and the problem was unidentified network i didnt know wat to do, i tried forms after forms, then i gave up then bought another pc(windows xp) and kept the...
Network & Sharing
Wifi Connected but cannot access in Internet
Hi, Here and about a month i have a problem with my internet connection.I use a modem with wifi support and all this years(2) my hp 620 laptop with windows 7 home premium x64 connect successfully , but now after a couple of minutes my network(wifi) icon shows me that i'm fine connected in the...
Drivers
Connected to WiFi router but no internet acess!
I have a ASUS E56U i5 notebook computer with Windows 7 Home Ultimate. A few days ago it just stopped getting internet. I get the error: No DNS server detected. I tryed the hardwired connection, and it worked fine. Then I set up my Netgear signal extender and connected to my router through it and...
Network & Sharing
Laptop connected to wifi but no internet access
Hi.. Have come here as a last resort I have a Sony laptop e series approx 2 years old... I have been accessing wifi on it for almost the entire time... Was workn on the nternet with my laptop till day before yesterday mornng..... When i switched it on in the evenng, it suddenly started...
Network & Sharing
connected to wifi network, but can't connect to internet..???
i've had a wifi network set up at my house for several months now, and no problems. if i couldn't connect...i always just unplugged the router for 10 seconds, and was able to connect. well, suddenly today...i can't connect to the internet, but my wifi network appears to be fine. it's says i have...
Network & Sharing
WiFi connected, but no internet (delay)
Hey folks! I have tried W7 for about a week now, and I love it! I have one problem though; Windows connects to my wireless router at startup, but I have to wait 2-5 minutes before I can access the internet, Spotify and e.g. Live Messenger. Programs like for example Windows Update and F-Secure...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App