Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to Internet, Pages won't load


02 Nov 2009   #1
ihopmsm45

Windows 7
 
 
Connected to Internet, Pages won't load

Hi, just did a clean Windows 7 install on my Thinkpad.

I was able to connect to my wireless network no problem, however (in both firefox and IE), no webpages will load, except:

Google
Youtube
FF homescreen
my college's outlook server page

otherwise nothing will load, nor will any search links I get in google. I've tried playing with the firewall, as well as checking all the browser and internet options, to no avail.

Please help!! -Thanks, Alex


My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2009   #2
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

ihopmsm45, welcome to the forums
I suppose you don't go through your college's proxy server, do you? If so have you checked with their IT support if you need any special configuration?
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2009   #3
ihopmsm45

Windows 7
 
 

No, I'm not at the college anymore, but I still use that .edu email account occasionally. I am connected to a secured wireless network at my home. Would I need a special configuration for this network?
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2009   #4
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Tks Alex
I don't think so, you would need to access the internet (your password etc) but once you are connected that should be transparent. I asked because of the sites you are getting, it doesn't make sense to me that only those few are possible ot access when you are at a regular internet connection.

Can you connect to your router via cable and check if it is the same?
Have you tried pinging a known address such as msn.com or yahoo.com (just type "ping msn.com" in a command prompt, it should show you it is trying to ping their IP address)
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2009   #5
ihopmsm45

Windows 7
 
 

okay, I pinged about four different websites, and some came back with responses (0% fail rate) and others came back "request timed out" (100% fail rate). Now what? haha

** also, just connected to the router via ethernet cable, internet fully functional.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #6
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Tks Alex, that points to some problem with the set up, maybe the browser, although you tried two already, maybe the router.

Have you disabled the firewall and tried (you said you played with it, best is to disable and try). Also, how is your router configured, do you have a firewall enabled there? Have you tried power cycling the router (on and off, or reboot it)? What router do you have?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected to Internet, Pages won't load




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App