Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unidentified network, no network access

14 Oct 2014   #1
Jstuts5797

 
 
Unidentified network, no network access

Ok so I know most of you will probably say there are a million other discussions and fixes out there for this issue, but none have worked for me this far. When I try to run windows network diagnostics I get a "local area connection doesn't have a valid IP configuration" I've tried resetting the network card flushing the DNS, ect and I always end up with the same thing. I've stopped the bonjour service from starting up. This is occurring on a laptop that before about 2 weeks ago the wired connection worked fine (no wifi) and this happened suddenly over night. Some things to note, I can ping my computers IP address just fine. When I look at the IPconfig page some things I noticed that are weird to me: my network adapter that is listed has the IPv4 autoconfigure address as: 169.254.71.252. My provider says this tells them that something is blocking the connection. Also for default gateway, it's blank, nothing listed at all. Also listed are two "tunnel adapters" that I'm clueless about. One is "teredo tunneling pseudo-interface" under it it says media is disconnected, physical address is all zeros says DHCP is not enabled but autoconfigure is enabled. That's all the data for that one. The other is "tunnel adapter isatap.{bunch of numbers here} it's median state is also disabled along with DHCP. Auto confignis is also enabled. All other devices on my network work both wired and wireless. I tried unplugging the network cable from my laptop into my PS3 and it works just fine so I know the problem isn't there. I believe I have disabled all anti virus and firewalls as well. I'm really not sure where else to go from here and this is really frustrating me. If anyone can give me some kind of guidance that would be great! Sorry for typing errors... Typing this all on my iPad because it still gets an Internet connection. Thanks in advance for all your help!


My System SpecsSystem Spec
.
14 Oct 2014   #2
Jstuts5797

 
 

To follow up, yes I did try the changing MAC address trick... Still a no go
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2014   #3
matts6887

Windows 7 ultimate 64-bit
 
 

I know you said your ipad gets a connection; but even with that i would try resetting your network(power cycle). Unplug the modem and or router or combo modem/router if thats what you have; wait about a minute or so; then plug it/them back in and let them boot fully. Give this a shot and see what happens. If this does not solve the issue; post back and we can take it from there.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Oct 2014   #4
Jstuts5797

 
 

I tried that already as well. It's a combo unit. It'd actually the arris gateway that's used for everything... TV, internet, phone, and DVR whole home thing
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2014   #5
Jstuts5797

 
 

Also thanks for responding so quick! =)
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2014   #6
Jstuts5797

 
 

I have also now tried booting into safe mode and its still a no go.
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2014   #7
Jstuts5797

 
 

Curious.... I noticed iTunes updated around the same time that this started. Is it possible that's caused an issue? I'd hate to uninstall it as that has my entire music library, iphone and iPad backups, plus I'm an iTunes Match user. But if it's possible this would fix my internet connection, I would!
My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2014   #8
Jstuts5797

 
 

To help posted below is a photo of the IPconfig /all of the problem computer. Going to log into the forums on a borrow laptop that is connecting to post a working IPconfig /all for you guys. Unidentified network, no network access-imageuploadedbytapatalk1413442713.584371.jpg


My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2014   #9
Jstuts5797

 
 

Sorry for the double pic posting above. Must have been a glitch on the ipad. Anyway below is the ipconfir /all from a borrow laptop that is connecting both wired and wirelessly:

Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Windows\system32>ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : MOBILE-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : WOWWAY.COM
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : WOWWAY.COM
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Networking
Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-72-70-72-08
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fc53:7bed:d342:740%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.18(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, October 16, 2014 1:00:04 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, October 23, 2014 1:00:03 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 64.233.219.99
64.233.206.99
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : WOWWAY.COM
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007 802.11b/g WiFi Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-69-25-CC-65
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::446e:ee7a:c569:cdac%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.19(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, October 16, 2014 12:59:09 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, October 23, 2014 12:59:09 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 64.233.219.99
64.233.206.99
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Tunnel adapter Local Area Connection* 7:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : WOWWAY.COM
Description . . . . . . . . . . . : isatap.WOWWAY.COM
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 12:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unidentified network, no network access




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Fix for Unidentified Network, No network access at ICS in Windows 7
Well i had the problem when im doing the ICS between a computer with internet (win7) and a computer with ethernet cable (Winxp) When i unplug the cable or the other computer restart or whatever i get the message of "unidentified network" "internet innaccesible", "no Network Access" etc. I know...
Network & Sharing
Fresh install of Win7 *unidentified network/no network access*
I've freshly installed Windows 7 Enterprise 64 bit on my system that previously had Ubuntu installed, and prior to ubuntu had win7 ultimate installed. With the fresh install of win7, I receive an unidentified network/no network access issue. Heres a list of things ive tried: - reset the...
Network & Sharing
Unidentified Network - No Network Access - Win7 64bit
For some time now my internet would be fine for 1hour after booting up my computer and then the network would then fail to be recognized. I have followed multiple tutorials on the internet, with countless suggestions, where other people have had the same problem. Some seem to fix the problem for a...
Network & Sharing
Unidentified Network - No Network Access, since downloading Windows 7
I had Windows Vista and everything was fine, today I decided to use my free Windows 7 upgrade and I can't connect through my router. It started when I downloaded Windows 7 and I went to connect and it showed my network it said "Unable to connect to "network"". Then after a little why, it didn't...
Network & Sharing
Unidentified Network; No Network Access - Powerline Adapters
Hello 7Forums. I'll start off with the scenario that brings me here. Today, I managed to redecorate my bedroom; where my computer sat on top of a shaky, wooden desk. That desk is now gone, caput, and replaced by a much bigger, sturdier and prettier glass replacement. Before I dissasembled...
Network & Sharing
(Unidentified Network - No Network Access) Issue
hello everyone i'm facing a big problem xD my laptop doesn't connect to my wireless network, neither by cable (wired). i dunno what happened to it, it was working good i googled for a solution, but nothing worked here's a photo to clear it a little bit more ...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App