Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Dynex Gigabit PCI Card- connection drops. Help?

03 Nov 2009   #1

Windows 7 Pro
 
 
Dynex Gigabit PCI Card- connection drops. Help?

Hi all,

Like many of you, I am having networking issues with Windows 7 Pro. I did a clean install on Saturday from Windows XP and started having issues staying/getting connected to the internet with my motherboard's (ASUS A8NVM-CSM) on board Nvidia nForce networking controller. After seeing that others were having the same problem, I bought a new card, Dynex Gigabit PCI Card which installed perfectly and disabled the other one. Now I'm running into issues of my connection dropping sometimes every 5, 10, 20 minutes and the only way to get it back instantly is to do ipconfig /renew.

When I do the troubleshooter, it tells me there's something wrong with the connectivity of my modem or router, which is impossible. I say this because I live with roommates who are all using different operating systems (Vista, XP, Mac OS X Leopard) and they haven't had connection problems either. There are two routers in the house, a Netgear and a Cisco, and I haven't a problems with either of those when I was on XP, and my roommates aren't having issues with it either.

Any ideas or settings I might be able to change on this card? I've tried drivers and changing cables out, making sure Windows doesn't turn off the network card to save power...etc. Let me know if you need more information.


My System SpecsSystem Spec
.

03 Nov 2009   #2

Windows 7 x64 HP, Windows 7 HP, Windows 7 Ult
 
 

Welcome to Seven Forums, Moxie.

I just installed a Dynex PCI GigaBit card in one of my systems.

Check "Device Manager" (from the search box in the orb) and see if it has the Dynex drivers loaded. Mine had Realtek drivers. I downloaded the Dynex drivers from their site - Dynex :: Products For Your Digital Life - Dynex PCI Gigabit Ethernet Card unzipped the file, and did an "Upgrade Driver" > "Have Disk". then browsed to the WinVista folder and the appropriate sub-folder (64 bit in your case) and loaded in the driver.

So far, works like a champ. (crossed fingers typing here. )
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #3

 
 

check out my post should fix your problem straight away

Wireless Connection Drop (FIX)
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Dynex Gigabit PCI Card- connection drops. Help?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33