Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win says I have internet, but clearly I dont...

10 Dec 2014   #1
fijsgivo

Windows 7 Home premium 64-bit
 
 
Win says I have internet, but clearly I dont...

Hi, my name is Mikael and I'm having some trouble when connecting to internet.

It started yesterday when I was doing some gaming and the internet seemed a little jitterish, but playing was fine.
Then today when I got home from work it were REALY laggy when making connections, like starting the game, opening a webpage.. then all of a sudden I DC'd and when I tried to log back in I checked the tray to see if the internet was down but when I hover my mouse over the network icon it says "internet access" and I still can't log in...

The solutions I've tried are:
Rebooting the router and computer
Cleaned and reconnected all the cables
I have done "ipconfig /release", "ipconfig /renew" and "ipconfig /flushdns"
Reinstalled "Realtek ethernet controller all-in-one windows driver"
Tried to connect without the router (plugging the cable right into the wall)
Disabled windows firewall and disabled ESET NOD32
Tried everything over again in "safe mode with network"

Right now I am very tired and a little cranky... so now I ask, is there anyone out there who have the power to help me?

I run a Windows 7 Ultimate 64-bit and below is my "ipconfig /all"




Attached Thumbnails
Win says I have internet, but clearly I dont...-untitled.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
10 Dec 2014   #2
DMHolt57

 
 

The Default gateway does not match the given ipv4 address, go in the advanced tab of the ipv4 properties and enter the gateway as 81. not 01.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win says I have internet, but clearly I dont...




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Network connected to internet, IE and Firefox dont work, Chrome does
This happened rather suddenly. Firefox, IE & Safari time out or won't load pages, including IP of Tenda Wireless N router (connected via Ethernet). Some internet connections are working like Chrome, Norton definitions and Taxti. Others don't. Norton, Clamwin & Malwarebytes are running scans. ...
Network & Sharing
internet problem, maybe synchronization, dont know why
Hello everyone, Its a friends problem so i dont know all the details very well. The problem is that for every website, you need to reload 1 to 10 times until it enters. either it says about some problem or it takes for ever. Torrents and skype seem to be working fine with at full speed. ...
Browsers & Mail
Reinstalled windows 7, drivers dont work and can't connect to internet
I reinstalled Windows 7 last night and when it booted back up the screen resolution has changed, I have several drivers that aren't working and I can't connect to the internet. Any thoughts?
General Discussion
Now you see em; now you dont
I havent quite figured out the pattern, or the trick yet, but why is it that when I for example go to Computer, sometimes I see my other conencted PC's ( all XP), but sometimes I dont ! Network discovery is ON. All PC's are on the same workgroup All PC's can be accessed by typing the...
Network & Sharing
I dont use internet from win 7 but I use vmware :( ?
I click my net and enter password but error net. open vmware (XP) and select removable devices network usb then choose wireless enter password now I use my wireless internet. 1. Why ? :( 2. how share Vmware internet connection in my win 7 or not ???
Network & Sharing
avast internet security dont work with acer aspire 5935
i decided to try avast interent security today, so i installed it, went fine then it asks to reboot, i reboot then as soon as its loading the logon screen i get a message: error: logon initialization process failure... i click ok and it just pops up again, the only i can reboot is a forced restart,...
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App