Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "No Internet Access" periodically, Excellent Wi-Fi signal..

30 Mar 2015   #21
sixwheeler2011

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for the response,

Sounds like what DMHolt57 stated is a possiblity-
using the Google DNS set up-
as well as a possible router failure situation


My System SpecsSystem Spec
.
30 Mar 2015   #22
pyff123

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sixwheeler2011 View Post
using the Google DNS set up-
What do you mean by this?

I'm still encountering the problem, it just happened again. If I'm not losing signal, that means its not my laptop, correct? so its definitely on the modem side?

EDIT: I'm seeing a few people with this same problem, cause this cheap ass modem they gave me is a "gateway" (telephony gateway).. this model in general is just faulty.. should I go out and purchase my own modem, and waste money I dont have, or should they be held accountable for not giving me a more high end model with my package? Ive seen other people get "Motorola Surfboards" which are way nicer then this clunky, out-dated looking one they gave me... they're "gateways" too, but they caused no problems, even across a house, through multiple walls...
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2015   #23
DMHolt57

 
 

If you could borrow or buy a cheap N adapter, I think the prob would go away. I think the Broadcom G adapter is old and tired...
My System SpecsSystem Spec
.

30 Mar 2015   #24
pyff123

Windows 7 Professional x64
 
 

could you suggest a good adapter, fairly priced? maybe even a decent modem, just in case its not the adapter? If so, thank you, and I guess just mark this thread as solved..
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2015   #25
pyff123

Windows 7 Professional x64
 
 

I'm still getting this problem.. how do I change the DNS address?

its definitely something with my IP address, idk if the router is periodically changing it, and my laptop isnt changing with it, because i have to open command each time it goes "no internet access", while still showing 5 bar excellent connection (Wi-Fi).

This happens almost like clockwork, every ~30 minutes. I don't have to reset my signal, reconnect to my Wi-Fi (I never lose connection, just "access")... and I know to immediately minimize what I'm doing, and IPCONFIG /RENEW (renew/reset my IP).

I just keep CMD open, and my game password copied, because i know when this happens, minimize to CMD and i already have the command typed... hit Enter, and about 5 seconds later i can paste my code and relog, because the "access" is almost instantly restored (like it just sets a new password and go).. but this gets annoying, as you can imagine.

PLEASE PLEASE help! I no longer believe this is a faulty router, but instead something the router is commanding itself to do, but my laptop isnt receiving the same directions, "forcing me to reset my IP"..

Thank You so much ahead of time..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "No Internet Access" periodically, Excellent Wi-Fi signal..




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"access denied" when using "assoc" and "ftype" from cmdline?
I tried to associate the file extension .txt to a new editor program with the well known cmdline programs ASSOC and FTYPE. No, assigning them through WinExplorer menu does not work. But this is another problem which should not discussed here. When I type now one of the following...
General Discussion
WiFi Limited Access, Signal Strength Excellent, works if I reconnect
Alienware X-51 Win 7 Home Premium SP1 Thompson TG585 v8 Modem /WPA2-PSK Scope of Problem: This is a Desktop LOADING based problem. NOT a connection dropping, fading while in use problem. Other Devices work fine. Same problem with previous Modem.
Network & Sharing
wifi no internet access with excellent signal
hi all, im having this weird problem for 5 days now, its really driving me crazy, so i have an alienware laptop, never had any problem before, this problem only happend about 5 days ago, everytime i start my laptop the network works fine, but after about 15 mins, the wifi automatically disconnects...
Network & Sharing
Help! Internet wireless connection "connects" but no internet access
Hi all! I was installing a software on my other laptop (it had SQL software with it) and I ran into some trouble as I got error problems that the installation of the software had failed and now whatever I do, I can't access the web! Sure enough, my wireless connection connects successfully and it...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor...
Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access"
First things first, these are my computer specs. Operating system: Windows 7 Ultimate 64 bit System Manufacturer: Gigabyte Technology System model: GA-770TA-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor ~3.2GHz Memory: 4096MB RAM Display: ATI Radeon HD...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App