Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet connection

08 Apr 2015   #1
shankly769

Windows 7 Ultimate x32
 
 
Internet connection

Hello,recently im having some late internet connection,all ISP connections are ok,even the IP is checked by my ISP,my pc is gaming and 16gb ram ,now im waiting at least 5 minutes to internet being connected,was told of a malware,but scans where safe,ran malwarbytes,superantyspyware,and avast,which i uninstalled it and reinstalled it again.

i use avast and sometimes i got a message on screen,image attached.i click switch too and retry several times until it goes,and i have the avast icon in task bar,

what to do?a repair will correct this issue?a repair does not uninstall folders ,am i right?

forgot to say the error code that the diagnostic tool found,it is 0x80070426,

i did a google search and gave me this link :-http://www.sevenforums.com/general-discussion/331143-error-0x80070426.html

does it helps aswell?

thanks




Attached Thumbnails
Internet connection-screen-shoot.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
08 Apr 2015   #2
comptech

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Did you done system restore?
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2015   #3
shankly769

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by comptech View Post
Did you done system restore?

yes i tried but gave me yesterdays date and this issue has been for about a week or so,internet comes ok but i think something is there as this is not normal,even that of image i attached.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Apr 2015   #4
comptech

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Have a look in Task Manager and see if there is any running process that you don't recognize. Of course, this means you need to be familiar with that screen.

How many running processes do you have?

If you have more than about forty then you should take a look at

How to Reduce the Number of Programs That Run At Start-Up In 7 Simple Steps

This will help you to streamline your system a little and may help you catch the culprit who is playing games with your system.
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2015   #5
shankly769

Windows 7 Ultimate x32
 
 

all there is i think are systems used by the pc,nothing strange.can you think that with repair can fix this issue?

in a repair with the original win disc does internet settings be affected,any files ,words doc etc...?

does this issue will be fixed?because i think this is the only solution to all this,because who tell to scan this and that you'll end to loose such files and the problem arise,so what your opinion?

on start up im having these and it will take at least 5 or more minutes to my pc to connect to internet,working with words ok,but this is annoying me so muchhhhhhh.

im having errors with avast as never before,uninstalled it and installed it again,errors as image attached and a VPN settings
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2015   #6
shankly769

Windows 7 Ultimate x32
 
 

having this before connection is ok after about 5 or 7 minutes


Attached Thumbnails
Internet connection-untitled.jpg  
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2015   #7
CLassicD

7 ultimate x64
 
 

Is it just your computer affected or the whole network?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2015   #8
shankly769

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CLassicD View Post
Is it just your computer affected or the whole network?
no my computer only,

WiFi and internet on netbook and laptop ok,no problem
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2015   #9
CLassicD

7 ultimate x64
 
 

has the driver been updated recently? maybe roll back driver?

failing that use the orignial driver CD and uninstall the driver (dont let windows install again) and reinstall driver.

btw your files are not affected with system restore.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet connection




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Try to update internet explorer 8, and lose internet connection
When i try to update internet explorer 8 i lose the internet connection. Windows 7, int exp 8 64 bit.
Browsers & Mail
USB internet connection works, Ethernet internet connection does not
OK. I'm trying to switch from wireless to a faster(?) ethernet cable based internet access. I use a Dell Optiplex 755, 32 bit OS, Windows 7. I'm the utilizing Comcast high speed internet supplier, a LinkSys E4200 wireless router, a LinkSys WUMC710 (wireless-ac universal media connector; with...
Network & Sharing
LAN connection without internet stops wireless internet connection
Well I've fiddled around and searched to no avail ... I have some form of conflict between my main wireless network and a LAN I use for file transfer and streaming. The attached PDF file illustrates the setup. Basically, the wireless network is fine by itself. Music streams from the...
Network & Sharing
Fallback to second internet connection after internet access loss?
My computer has two network adapters connected to two different internet gateways. One is Ethernet and the other is WIFI. The Ethernet connection is first on the access order list (if you don't know what I'm talking about, see the image attached) and the WIFI is second. Today, the internet...
Network & Sharing
Internet connection error or internet Download Manager problem
I'm using IDM 5.19 build 3 in may DELL Studio 14 using Windows 7. Recently I cannot finish my downloads. When I start the queue the speed will be around 200kbps but after a few seconds the speed fluctuates and becomes slower. The speed becomes 5kbps or slower. Is this my internet connection or...
Software
Wireless network connection lost internet connection
Hi everyone, I work in an office where we have a main desktop computer which is connected to the internet via a Time Warner modem. The modem is connected by cable to a netgear wireless router, and up until today there have been no problems connecting to the internet from the laptops that use the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App