Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wifi Connected and No Internet Access

21 Apr 2015   #1
wallydad

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 
Wifi Connected and No Internet Access

Help, please. I have a laptop that shows the yellow triangle on the WiFi tray icon. Other devices can connect to the same router without issues.
1) I tried using a wired connection with no success in connecting to the internet.
2) I tested the hardware using Ubuntu LiveUSB and was successful in connecting the laptop to the router.

Below is the output from ipconfig /all is attached.




Attached Thumbnails
Wifi Connected and No Internet Access-ipconfig_all.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
22 Apr 2015   #2
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Any yellow marks show in Device Manager? Have you installed the driver for your Wireless and Lan cards/devices?

See here: Product Support | Dell US
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2015   #3
wallydad

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 

In Device Manager, there are no yellow marks. I installed the latest device driver for the wireless "Intel(R) Centrino(R) Wireless-N-1030" This did not fix the connection problem.

I also tried doing the manual WinSockFix commands that were here (Nothing found for En-us Winsock-fix-for-windows-7 ):
netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log hit
REBOOT PC
This WinSockFix did not restore the internet connectivity.

1) I get a successful reply from pinging 127.0.0.1.
2) I get a successful reply from pinging the laptop's Autoconfiguration IPv4 Address: 169.254.117.5
Unfortunately, this IP address should be 192.168.x.x
3) I do NOT get a successful reply from the Default Gateway (router's IP address).

I can get a successful reply from pinging the router's IP address if I manually configure the "Internet Protocol Version 4" with a private IP address (192.168.1.50) and put in the router's IP address as the gateway and Preferred DNS Server. Unfortunately, while I can now ping the router, and the IP address associated with Google(216.58.219.238) I cannot open the Google URL in any browser. But if I type in the IP address 216.58.219.238, the Google website is displayed. Also the yellow triangle "No Internet Access" is now gone. Do it would seem that the DNS server is not happy.

Configuring the IPv4 addresses manually is not ideal and worse still, when I reboot the laptop, the connection is again not working.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2015   #4
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Try connecting with a Ethernet cable directly to the ISP modem, bypassing the router, see if that works? If yes then power cycle all three devices, ISP modem, router and PC, in sequence.

Power all three down.
Power on the modem and wait for it to stabilize.
Power on the router and wait for it to stabilize.
Power on the Laptop.

See if Ethernet works.
See if Wireless works.
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2015   #5
wallydad

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 

The laptop was not able to connect directly to the modem. However, I did reset both the modem and router. This did nothing to correct the problem. All other devices, Win8.1 laptop, i Pad, Android tablet, etc. can still connect to router. I am considering re-imaging the operating system as a last resort but hate the idea of reinstalling all the applications and their associated licenses.
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2015   #6
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Chech to see if a Proxy has been setup.

Open IE.
Click on Tools or the Gear icon and select Internet Options.
Click on the Connection tab.
Click on the Lan settings button.
Automatically detect should be selected.

Also, click on Start then Run or press Window key (next to left Ctrl key) +R and paste the following into the Run box, exactly as shown, including double quotes:

cmd /c "ipconfig /all > postme.txt & ping yahoo.com >> postme.txt & reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" >> postme.txt & notepad postme.txt & del postme.txt"

and press ENTER.

A file will open in Notepad. Please copy and paste the contents here. Close the Notepad window and the file will be deleted and the Command Prompt window will also close.

If you don't have a Run selection off the Start menu, see here: Enable Run Command on Windows 7 or Vista Start Menu, or How to access the 'Run' box in Windows® 8.1 - YouTube or just press Windows Key (next to the left Ctrl key) + R, or open the Modern desktop, type run then click on Run that appears.

One last question. Why couldn't you connect directly to the ISP Modem?
My System SpecsSystem Spec
01 May 2015   #7
wallydad

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : DellN4110
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 84-8F-69-C6-30-08
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 3:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 4C-EB-42-03-5A-0D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 4C-EB-42-03-5A-0D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 1030
Physical Address. . . . . . . . . : 4C-EB-42-03-5A-0C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.167.93(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 4C-EB-42-03-5A-10
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{6D107E97-2E04-4841-BD62-CCACB79BDCF4}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 24:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{FEDC817D-6F1D-44DB-B8DC-81FD22ED262C}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{6F1C9361-1E22-4E56-90DC-D6E6604347E0}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #5
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{E05EA3C2-760B-411B-AAD1-96B42595C7B8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #6
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{CE1D90F4-EF45-423F-BB5E-F112745556F6}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #7
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ping request could not find host yahoo.com. Please check the name and try again.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
IE5_UA_Backup_Flag REG_SZ 5.0
User Agent REG_SZ Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
EmailName REG_SZ User@
PrivDiscUiShown REG_DWORD 0x1
EnableHttp1_1 REG_DWORD 0x1
WarnOnIntranet REG_DWORD 0x1
MimeExclusionListForCache REG_SZ multipart/mixed multipart/x-mixed-replace multipart/x-byteranges
AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
UseSchannelDirectly REG_BINARY 01000000
EnableNegotiate REG_DWORD 0x1
MigrateProxy REG_DWORD 0x1
WarnOnPost REG_BINARY 01000000
UrlEncoding REG_DWORD 0x0
SecureProtocols REG_DWORD 0xaa0
PrivacyAdvanced REG_DWORD 0x0
ZonesSecurityUpgrade REG_BINARY 9B77D9AFF0F5CE01
DisableCachingOfSSLPages REG_DWORD 0x0
WarnonZoneCrossing REG_DWORD 0x1
CertificateRevocation REG_DWORD 0x1
ProxyOverride REG_SZ *.local
GlobalUserOffline REG_DWORD 0x0
WarnonBadCertRecving REG_DWORD 0x1
WarnOnPostRedirect REG_DWORD 0x0
WarnOnHTTPSToHTTPRedirect REG_DWORD 0x1
ProxyEnable REG_DWORD 0x0

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Activities
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\CACHE
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Connections
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Http Filters
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\P3P
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Passport
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\TemplatePolicies
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Wpad
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones
My System SpecsSystem Spec
01 May 2015   #8
wallydad

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 

I do not know why I could not connect to the Cable Model directly. It showed the same results as trying to connect to the router. I was able to connect another windows 7 laptop to the modem with no issues.
My System SpecsSystem Spec
02 May 2015   #9
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Definitely shows no wired or Wireless connection.

You can try Uninstalling the Intel Wireless adapter from Device Manager, just right click and select Uninstall.
Do the same with the wired Lan device.

Reboot and let Windows 7 rediscover the devices and reload the drivers. see if that makes a difference. If no help then a Repair Install may be your best bet. Brink's tutorial is very good for this.

You mentioned reimage. Do you have a image backup? If so might be worth while trying the Repair Install first as that leaves most things intact. Reimage if that doesn't help.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wifi Connected and No Internet Access




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
im connected to wifi but no internet access and it says unidentified..
network and i cant go to properties for ipv4 and 6 when i try properties is blanked out. story.. the issue started last week on main pc and the problem was unidentified network i didnt know wat to do, i tried forms after forms, then i gave up then bought another pc(windows xp) and kept the...
Network & Sharing
Connected to wifi network but unable to access internet
Hello guys! I have bought this asus-x200ca-kx219d laptop and installed genuine windows 7 in it. Am able to connect to the wifi network in our hostel but unable to access internet. There is that yellow triangle thing on the signal. It keeps saying "unidentified network no internet access. I have...
Network & Sharing
Wifi Connected but cannot access in Internet
Hi, Here and about a month i have a problem with my internet connection.I use a modem with wifi support and all this years(2) my hp 620 laptop with windows 7 home premium x64 connect successfully , but now after a couple of minutes my network(wifi) icon shows me that i'm fine connected in the...
Drivers
Laptop connected to wifi but no internet access
Hi.. Have come here as a last resort I have a Sony laptop e series approx 2 years old... I have been accessing wifi on it for almost the entire time... Was workn on the nternet with my laptop till day before yesterday mornng..... When i switched it on in the evenng, it suddenly started...
Network & Sharing
Wifi connected but shows no internet access
Wifi connected but after like 5 - 15 mins, it shows no internet access (yellow !) at random. Sometimes it can happen every 1 min and freuqency great increases when im streaming a video/uploading/downloading or playing an online game. I tried all the solutions such /run winsock reset & preferred...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App