Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Portforwarding not working

20 Jun 2015   #21
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Port forwarding: Change outside ports (public start and public end to 8081, don't change private start and end)

Try adding your current logged in account to "D:\xampp\tomcat" security (right click folder - properties - security - add etc) and give Full Control.

Keep it simple for now, disable Windows Firewall for both public and private networks and try that port tester again. Make sure Tomcat is running while doing the test.


My System SpecsSystem Spec
.
20 Jun 2015   #22
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
Port forwarding: Change outside ports (public start and public end to 8081, don't change private start and end)




Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
Try adding your current logged in account to "D:\xampp\tomcat" security (right click folder - properties - security - add etc) and give Full Control.




Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
Keep it simple for now, disable Windows Firewall for both public and private networks and try that port tester again. Make sure Tomcat is running while doing the test.




The port tester does not allow testing if Tomcat is running/port is in use.
I ran the tester with Tomcat turned off to failed results.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2015   #23
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Ok, Simple Port Tester doesn't seem to run reliably. I can reach tomcat from Internet and it will still say failed.
While testing I noticed if my router firewall is set to high I can't reach inside even with a port forward.

So, go into router and disable firewall to test. If works, try the next level of firewall (if there are levels - mine are low, moderate and high for example)
My System SpecsSystem Spec
.

20 Jun 2015   #24
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

My router firewall only has enable/disable so I set it to disabled.


I tested 8080 and 8081 at Open Port Check Tool and both failed.

Is this a lost cause?
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2015   #25
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

That port checker is a fail for sure Don't trust it. It was failing for me too but I could still open Tomcat from Internet, go figure.

Make sure Tomcat is running, with it turned off nothing listens to the port
Windows Firewall off for both private/public
Router Firewall disabled and Port Forwarding active/enabled
Try Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router port 8081
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2015   #26
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

1) Make sure Tomcat is running, with it turned off nothing listens to the port [DONE]



2) Windows Firewall off for both private/public [DONE]

3) Router Firewall disabled and Port Forwarding active/enabled [DONE]

4) Try Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router port 8081 [DONE]

My System SpecsSystem Spec
21 Jun 2015   #27
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try factory resetting the router (check manual). As it seems the router is at fault? Maybe we are missing a setting in router.
Can you post screenshots of the router management page?
My System SpecsSystem Spec
22 Jun 2015   #28
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

I have tried factory resetting - twice.

I might post an entire screencast (perhaps upload it on YouTube) of the router management interface in the weekend. I have internship during the weekdays. Thanks for your continued support.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2015   #29
JustCall

Windows 8.1 Pro 64bit
 
 

If nothing works, you can try portforwarding with uTorrent. (You dont have to download anything with it, just leave the program open)
I did not make the tutorial myself, but it worked for me.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2015   #30
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

@GokAy:
I asked around a local community using the same ISP. I have found out my sneaky ISP (Globe TeleCom) has been changing the WAN IP Address of any non-commercial subscriber to Private Dynamic IP so no port forwarding will ever work until I pay an extra amount for Public Static IP on top of the monthly dues. Thank you for all your help. F*ck the Philippines.

@JustCall:
That was good to know though. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Portforwarding not working




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
Laptop speakers working, but headphone jack not working only on Window
Hi, I have a dual boot of Fedora and Windows, and when I boot into Fedora, my headphones work fine. When I boot into Windows 7 64bit, my headphones don't work. My laptop speakers work fine however, and I tried re-installing drivers. I made sure that my headphones are the default playback...
Sound & Audio
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Portforwarding with the Sky D-Link router?
Hey guys, I can't seem to portforward on the new D-Link routers? I got my router this year, so it's one of the new black ones that stand up? It has all of the wifi info on the side of the router. Anyway, I'm trying to portforward, followed a couple of guides but when I go on 'canyouseeme' it...
Network & Sharing
Portforwarding build 7100
Im using 32 bit windows 7 build 7100. Ive portforwarded my router correctly as ive followed all of the steps on a guide that was specificly for my router. This can be found here YouTube - Port forwarding on the DG834G. The question is what do i do now to allow my firewall to let incoming and...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App