Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Portforwarding not working

13 Jun 2015   #1
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 
Portforwarding not working

Router: Aztech DSL5018EN

STEP 1: My laptop connects via wifi to the router and I have just set it to a static IP using Simple Static IP.









STEP 2: I added a rule for port 8080 following this guide.



However, when I check if the port is open, it is saying it cannot be reached.



I do not have any other antivirus installed apart from Microsoft Security Essentials. Did I mess up the settings somewhere?


My System SpecsSystem Spec
.
13 Jun 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Any firewall? You may need to open the port from firewall too.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2015   #3
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

I am only using the Windows 7 Firewall. I have now added the following Inbound Rule:





But to no avail. Any other thoughts?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Jun 2015   #4
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Did you restart your router yet? Worth a try.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2015   #5
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

Restarting the router didn't work either.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2015   #6
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

This shouldn't matter but... try an IP outside of DHCP IP range, or make a reservation for the current IP.

I helped a friend with port forwarding for RDP yesterday, pretty much the same things you set and worked first time. Differences are that was LAN and his router only does single port forwarding.

Try disabling router firewall for diagnostic purposes?
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2015   #7
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

The weird thing is, it worked with Dynamic IP before the first time I tried it. I just created the rule and did not even have to open a port in the Windows 7 Firewall. When I rebooted my laptop, my Local IP changed (which was expected of Dynamic IPs) and I thought I'd just update the router rule to the new Local IP. Nothing else was modified apart from that and it just stopped working after.

My next attempt was to make it Static IP (which is the context of this thread) and set it to the previously working Local IP (i.e. 192.168.254.100) to no avail.

My laptop is back to Dynamic IP now with a new Local IP (.104) but it's not working anymore.

Anything you can infer from these actions?
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2015   #8
kathy025

Windows 7 Professional SP1 x64 (OEM)
 
 

Do I need to tinker with Port Triggering?
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2015   #9
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I doubt, from Wikipedia:
Quote:
Port triggering is unsuitable for servers behind a NAT router because it relies on the local computer to make an outgoing connection before it can receive incoming ones.
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2015   #10
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Can you change the outside port to something other than 8080? It may be interfering with the routers remote management page. Public Start and End ports to, say, 8081. No other changes are needed. Restart router too if doesn't work right away.

Edit: Make sure the IP in port forwarding is the same as your laptop's IP, of course
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Portforwarding not working




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
Laptop speakers working, but headphone jack not working only on Window
Hi, I have a dual boot of Fedora and Windows, and when I boot into Fedora, my headphones work fine. When I boot into Windows 7 64bit, my headphones don't work. My laptop speakers work fine however, and I tried re-installing drivers. I made sure that my headphones are the default playback...
Sound & Audio
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Portforwarding with the Sky D-Link router?
Hey guys, I can't seem to portforward on the new D-Link routers? I got my router this year, so it's one of the new black ones that stand up? It has all of the wifi info on the side of the router. Anyway, I'm trying to portforward, followed a couple of guides but when I go on 'canyouseeme' it...
Network & Sharing
Portforwarding build 7100
Im using 32 bit windows 7 build 7100. Ive portforwarded my router correctly as ive followed all of the steps on a guide that was specificly for my router. This can be found here YouTube - Port forwarding on the DG834G. The question is what do i do now to allow my firewall to let incoming and...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:34.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App