Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow/jittering page load times

30 Jun 2015   #1
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 
Slow/jittering page load times

Edit:
Link to the solution:
Slow/jittering page load times

-------

My page load times are between 5-30 seconds for some sites, mostly 10+, while they are between 0.5-2 for others. I have checked multiple of the slower pages with external tools and they all report under 3 secs of load time.


The same thing is happening on Firefox 38.0.1, IE 8 and Chromium portable.

I have tried multiple DNS servers, all tested to be fast, no difference. I guess the ip's are cached anyway...

The fun thing is, using Tor browser makes the slow ones load regularly (in about 1-3 secs).

My internet speed is 90 Mb/s / 20 Mb/s.


Specs according to the sticky thread:

1. Wired connection

2. ISP? UPC

3. What type of Broadband connection are you using?
Cable

4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo
Ubee EVW3226

5. What is the Name of the Anti-Virus, Security or Firewall Software installed from the problematic computer
G Data 2014, turning off the firewall makes no difference.

6. ipconfig /all

Code:
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : _
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : ##-##-##-##-##-##
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.5(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 148.251.54.156
                                       192.168.0.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 20:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #3
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 21:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #4
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 22:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #5
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 30:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #6
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #7
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{D549955D-B723-48DF-920A-E9D09FA1E747}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
As I remember, I had the same problem with a different ISP and modem previously.

Your replys are much appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
30 Jun 2015   #2
CountryBumkin

Windows 7 Home Premium
 
 

Did you try the Google DNS? I have not (yet) but it supposed to be fast. https://developers.google.com/speed/...dns/docs/using
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2015   #3
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Yes, I've tried that, no change. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jul 2015   #4
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try with add-ons disabled.

You can also try with ZenMate free, no registration required, a browser based VPN service, to eliminate ISP issues. (Doesn't work with IE though).
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2015   #5
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

I've tried with addons disabled, no change. Thanks.

I will try Zenmate, but I believe my issue is not ISP related. The pages load flawless on another pc on the same network.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2015   #6
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You can also try Safe Mode with Networking. If it works ok, try another account - User Account - Create
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2015   #7
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Thank you, we are getting closer now. The pages load very fast in safe mode, both in IE 8 and Chromium. Firefox bsod's when I start it.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2015   #8
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Alright, after trying with another user account, also try a clean startup - Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2015   #9
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Since I restarted to enter safe mode and then booted back to normal, the pages load fast.
I noticed it in the past that a restart makes it faster, but since I always hibernate the computer I forgot about this.
I will see if it slows down after a hibernation. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2015   #10
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

After hibernation (I have hybrid sleep turned off) it went back to being slow.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow/jittering page load times




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Reduction in web page load times in IE and Firefox; can't work out why
Hi. I'm not tech-minded so please bear with me. Over the past few weeks I've noticed that web pages take several seconds longer to load than they did previously, both in Firefox and IE. Although no problems showed up when I scanned with McAfee (BT NetProtect Plus), Spybot, SUPERAntiSpyware and...
Performance & Maintenance
Slow boot, followed by crash and reset. Very slow repair center load
Running Win7x86, and it started getting extremely slow, within 2 days of this it started refusing to load at all. The system is brand new (ready built from ebuyer), and the only alterations have been a sysfan, spare hdd, spare dvdrw. When trying to load the boot screens take AGES, often...
General Discussion
Slow start-up; crawls into BIOS setup; then slow to load windows
Hi there, please can you help? I realize this BSOD might be a commonly reported problem but the issues here seem not to have been addressed specifically by other threads so I hope I haven't opened a new thread unnecessarily. Anyhow, here goes...:) Various pc problems have arisen since coming...
BSOD Help and Support
Web Page Load Slow
Hi, I will try to be thorough and include as much information as possible to help (So might be a big post). So recently my internet was cut off due to not paying the bill but got it back and running after doing so but after paying the bill the internet had considerably slowed down in a...
Network & Sharing
Jittering Cursor
Hi, I am new to the forum. I did a search for jittering cursor but did not find and threads relevant to the problem unless I looked in the wrong place. As I was working this morning, my cursor slowly began to wander just a bit. I thought it might have been dirty and cleaned it (optical mouse)....
General Discussion
Firefox & IE8 slow to show, slow to load remainder
I have a strange issue where every webpage (whether via Firefox 3.5.2 or IE8) will always load slower on my Windows 7 system as compared to my Macbook Pro. Both computers are wirelessly connected. I've ran speedtests on both systems, and both come out the same - 5.75 Mb/s (down) .95 Mb/s...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App