Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems Connecting to the Internet

18 Jul 2015   #41
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

I just used the Repair All-In-One. It found some stuff and did repairs. Now, we wait and see. This is the repair log:

Tweaking.com - Windows Repair v3.2.5
--------------------------------------------------------------------------------

System Variables
--------------------------------------------------------------------------------
OS: Windows 7 Home Premium
OS Architecture: 64-bit
OS Version: 6.1.7601
OS Service Pack: Service Pack 1
Computer Name: JACK-PC
Windows Drive: C:\
Windows Path: C:\Windows
Program Files: C:\Program Files
Program Files (x86): C:\Program Files (x86)
Current Profile: C:\Users\Jack
Current Profile SID: S-1-5-21-720622431-2516295448-4100020222-1001
Current Profile Classes: S-1-5-21-720622431-2516295448-4100020222-1001_Classes
Profiles Location: C:\Users
Profiles Location 2: C:\Windows\ServiceProfiles
Local Settings AppData: C:\Users\Jack\AppData\Local
--------------------------------------------------------------------------------

System Information
--------------------------------------------------------------------------------
System Up Time: 0 Days 00:34:40

Process Count: 33
Commit Total: 813.25 MB
Commit Limit: 3.75 GB
Commit Peak: 1.69 GB
Handle Count: 8440
Kernel Total: 312.70 MB
Kernel Paged: 241.03 MB
Kernel Non Paged: 71.67 MB
System Cache: 1.09 GB
Thread Count: 384
--------------------------------------------------------------------------------

Memory Before Cleaning with CleanMem
--------------------------------------------------------------------------------
Memory Total: 1.87 GB
Memory Used: 966.04 MB(50.3775%)
Memory Avail.: 951.56 MB
--------------------------------------------------------------------------------

Cleaning Memory Before Starting Repairs...

Memory After Cleaning with CleanMem
--------------------------------------------------------------------------------
Memory Total: 1.87 GB
Memory Used: 685.96 MB(35.772%)
Memory Avail.: 1.20 GB
--------------------------------------------------------------------------------

Starting Repairs...
Started at (7/18/2015 12:03:06 PM)

Setting Any Missing 'InstallDate' From Uninstall Sections Before Running Repair...
Total Missing 'InstallDate' Fixed: 56

01 - Reset Registry Permissions 01/03
HKEY_CURRENT_USER & Sub Keys
Start (7/18/2015 12:03:07 PM)

Running Repair Under Current User Account
Done (7/18/2015 12:03:41 PM)

01 - Reset Registry Permissions 02/03
HKEY_LOCAL_MACHINE & Sub Keys
Start (7/18/2015 12:03:41 PM)


Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.33 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:08:04 PM)

01 - Reset Registry Permissions 03/03
HKEY_CLASSES_ROOT & Sub Keys
Start (7/18/2015 12:08:04 PM)

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:09:15 PM)

03 - Reset Service Permissions
Start (7/18/2015 12:09:15 PM)

Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:09:24 PM)

04 - Register System Files
Start (7/18/2015 12:09:24 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:10:18 PM)

05 - Repair WMI
Start (7/18/2015 12:10:18 PM)

Starting Security Center So We Can Export The Security Info.

Exporting Antivirus Info...
McAfee Anti-Virus and Anti-Spyware Exported.

Exporting AntiSpyware Info...
Windows Defender Exported.
Spybot - Search and Destroy Exported.
McAfee Anti-Virus and Anti-Spyware Exported.

Exporting 3rd Party Firewall Info...
McAfee Firewall Exported.

Running Repair Under Current User Account
Done (7/18/2015 12:12:34 PM)

06 - Repair Windows Firewall
Start (7/18/2015 12:12:34 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.17 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:13:08 PM)

07 - Repair Internet Explorer
Start (7/18/2015 12:13:09 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:13:28 PM)

08 - Repair MDAC/MS Jet
Start (7/18/2015 12:13:29 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:13:37 PM)

09 - Repair Hosts File
Start (7/18/2015 12:13:37 PM)
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:13:38 PM)

10 - Remove Policies Set By Infections
Start (7/18/2015 12:13:38 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:13:43 PM)

12 - Repair Icons
Start (7/18/2015 12:13:43 PM)
Running Repair Under Current User Account
Done (7/18/2015 12:13:44 PM)

13 - Repair Network
Start (7/18/2015 12:13:45 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:14:03 PM)

15 - Repair Proxy Settings
Start (7/18/2015 12:14:03 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:14:05 PM)

17 - Repair Windows Updates
Start (7/18/2015 12:14:05 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.13 seconds.

Running Repair Under System Account
Setting Windows Updates Files That Are In Use To Be Removed At Next Boot.
Done (7/18/2015 12:14:43 PM)

18 - Repair CD/DVD Missing/Not Working
Start (7/18/2015 12:14:43 PM)
iTunes was found, adding UpperFilters for iTunes Reg Key
UpperFilters added?: True
Done (7/18/2015 12:14:43 PM)

19 - Repair Volume Shadow Copy Service
Start (7/18/2015 12:14:43 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.14 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:02 PM)

21 - Repair MSI (Windows Installer)
Start (7/18/2015 12:15:02 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.13 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:13 PM)

23.01 - Repair bat Association
Start (7/18/2015 12:15:13 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:15 PM)

23.02 - Repair cmd Association
Start (7/18/2015 12:15:15 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:17 PM)

23.03 - Repair com Association
Start (7/18/2015 12:15:17 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:19 PM)

23.04 - Repair Directory Association
Start (7/18/2015 12:15:19 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:21 PM)

23.05 - Repair Drive Association
Start (7/18/2015 12:15:21 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:24 PM)

23.06 - Repair exe Association
Start (7/18/2015 12:15:24 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:26 PM)

23.07 - Repair Folder Association
Start (7/18/2015 12:15:26 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:28 PM)

23.08 - Repair inf Association
Start (7/18/2015 12:15:28 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:30 PM)

23.09 - Repair lnk (Shortcuts) Association
Start (7/18/2015 12:15:30 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:32 PM)

23.10 - Repair msc Association
Start (7/18/2015 12:15:32 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:34 PM)

23.11 - Repair reg Association
Start (7/18/2015 12:15:34 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:36 PM)

23.12 - Repair scr Association
Start (7/18/2015 12:15:36 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:38 PM)

24 - Repair Windows Safe Mode
Start (7/18/2015 12:15:38 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:40 PM)

25 - Repair Print Spooler
Start (7/18/2015 12:15:40 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.13 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:47 PM)

26 - Restore Important Windows Services
Start (7/18/2015 12:15:47 PM)
Running Repair Under Current User Account

Decompressing & Updating Windows Permission File services.txt
Done, 0.14 seconds.

Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:15:54 PM)

27 - Set Windows Services To Default Startup
Start (7/18/2015 12:15:54 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:16:01 PM)

Skipping Repair.
Repair is for Windows v6.2 (Windows 8 & Newer) or higher.
Current version: 6.1

Skipping Repair.
Repair is for Windows v6.2 (Windows 8 & Newer) or higher.
Current version: 6.1

Skipping Repair.
Repair is for Windows v6.2 (Windows 8 & Newer) or higher.
Current version: 6.1

31 - Repair Windows 'New' Submenu
Start (7/18/2015 12:16:01 PM)
Running Repair Under Current User Account
Running Repair Under System Account
Done (7/18/2015 12:16:03 PM)

33 - Repair Performance Counters
Start (7/18/2015 12:16:03 PM)
Running Repair Under Current User Account
Done (7/18/2015 12:16:13 PM)

Cleaning up empty logs...

All Selected Repairs Done.
Done at (7/18/2015 12:16:13 PM)
Total Repair Time: 00:13:09


...YOU MUST RESTART YOUR SYSTEM...


My System SpecsSystem Spec
.
19 Jul 2015   #42
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

Well, my euphoria was short lived. After using the All-In-One, I thought I was home free, but I just had the usual no-connect. When it happened, I got this from the script:

Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Jack-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : rochester.rr.com
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1506 802.11b/g/n (2.4GHz)
Physical Address. . . . . . . . . : A4-17-31-02-A2-E8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : rochester.rr.com
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 78-45-C4-36-97-49
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, July 19, 2015 6:39:49 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, July 21, 2015 6:01:05 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
208.67.220.220
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Pinging yahoo.com [206.190.36.45] with 32 bytes of data:
Request timed out.
General failure.
General failure.
General failure.
Ping statistics for 206.190.36.45:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
MigrateProxy REG_DWORD 0x1
ProxyEnable REG_DWORD 0x0

I was trying to connect directly to this site using Internet Explorer.
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2015   #43
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

Me again! I noticed a white flag down in the systems tray and clicked on it. It asked me if I wanted to find a solution to a problem that it must have found. OK, I click and it goes looking. It comes back saying there is a problem with Windows Modules Installer. I clicked on a tab to show me the things it was concerned about and it compressed it all into a temp file labeled WERF14E.temp, but now I can't find it anywhere (?). In any event, it asked if I wanted to send the data so a fix might be found and I did.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Jul 2015   #44
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

You are currently using the onboard network, right?

I suggest picking up a new PCI Gigabit network card and installing it. Move the Ethernet cable to it then see what happens.

$10 from Amazon and if you have Prime, no shipping and two day delivery.
My System SpecsSystem Spec
20 Jul 2015   #45
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

I guess I don't get this. I' going from the modem/router supplied by Time-Warner to this Dell computer. You want me to pull out what's there and replace it? I didn't think this had separate hardware. I thought it was all part of the main board. If so, how do I install this card?
When this thing is running right, it's quick and I don't have any other problems. When it screws up, it just sits there going nowhere fast.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2015   #46
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I believe Ztruker decided this is a hardware failure. You just plug the separate network card and attach the cable to it.

I believe we should check just one more thing before going that route. Download and make a bootable Linux Mint MATE DVD/USB, boot with it (no installation needed) and see if you lose connection there too.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2015   #47
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

Unless it is something obvious in the Linux instructions, I'd appreciate some help with making the bootable DVD. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2015   #48
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Download Rufus and run it, make sure your USB flash is selected (it will be formatted, so backup if you have anything on it). There will be a CD icon or such right side half way down, click that and select the linux ISO you downloaded. And click the appropriate button at the bottom. Boot with it
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2015   #49
kodakjack

Windows 7 64 bit
 
 

I wasn't sure which version to download, so having a 64 bit system, I downloaded the 64 bit version - what do I know? If this version is not what I should try, suggest a better one.
I don't want to confuse a possible solution. If I use Linux, will McAfee still be running also or does it not work with Linux? I don't want to think I have a solution if both McAfee not running and Linux help out. Maybe I should replace McAfee first, without going to Linux, and see if that has an effect.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2015   #50
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Linux will not run from Windows and has nothing to do with it. Either 32 or 64 bit version will work. When you boot with Linux, it will run from your RAM. You will end up in a desktop similar to Windows. Try browsing the Internet with it, and use it for the day if successful.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems Connecting to the Internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop connecting to internet but no internet access (DNS server)
My laptop connects to the local network, but it has no internet access. If I run troubleshooting it says that the DNS server isn't responding. It is not the internets fault, because my room mate net works fine. It's not the cables fault because I tried plugging it in both of my routers and in...
Network & Sharing
Problems Connecting to Internet, DNS lookup failure
Recently I have been having trouble connecting to the internet with my computer. My school uses a program called cisco nac agent to connect to the internet and originally I thought that was the problem but then I tried repairing reinstalling and uninstalling it several times and the problem...
Network & Sharing
Problems connecting to internet with programs other than web browsers
Hi All, I apologize if that subject line is slightly confusing. I will do my best to lay out my situation. I just recently did a clean install, upgrading 32bit Vista to 64bit Windows 7. I am currently using Firefox to surf the web, and it works fine for the most part. At some odd instances...
Network & Sharing
problems with connecting to TV
Hi, I am Erik, new to this forum, hi everyone! I recently upgraded my Sony Vaio laptop to windows 7 and everything worked fine. Also no problems connecting it to my Samsung HDTV. Yesterday i noticed windows installed new drivers, and it added new menu items: intel TV wizard, and intel...
Graphic Cards
Problems connecting to internet in W7
Hello to all, I recently posted a problem relating to my pci-e wireless network card not being detectable at all by windows 7, while when i go back to vista, it works fine. This means I can't get internet for Windows 7, leaving it useless in many ways. Now I tried every single driver that's listed...
Network & Sharing
Problems with HP pavilion m9350f connecting to internet
Hello to all, I recently posted a problem relating to my pci-e wireless network card not being detectable at all by windows 7, while when i go back to vista, it works fine. This means I can't get internet for Windows 7, leaving it useless in many ways. Now I tried every single driver that's listed...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App