Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Server not found" problem on FF 39, Win 7

29 Jul 2015   #1
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 
"Server not found" problem on FF 39, Win 7

I have Windows 7 premium 64-bit installed and I use a Realtek PCI GBE LAN Network Adapter to connect to the internet. I am not fond of wireless connection so I don't use it at all.
In the last 1 month I've been plagued with problems relating to network connectivity and internet. The networking center shows I'm connected to the internet but when I try to load a page the web browser displays "Server not Found." The only way I can get web pages to load is to refresh them several times. My d/l speed is 10 mbps. I regularily use FF 39 browser, but the same issue occurs on IE as well.

I tried all suggested fixes on Mozilla page, but the problem persists. It is not a firewall or DNS issue, I checked it several times. (Regarding the attachment, I tried "Obtain an IP address automatically" and "Obtain DNS server address automatically", but to no avail.)

After having tried all fixes which I could find online I am inclined to think that this can not be fixed at all. :-/


---------------------------------
OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, Intel64 Family 6 Model 15 Stepping 11
Processor Count: 4
RAM: 4095 Mb
Graphics Card: ATI Radeon HD 3800 Series, 512 Mb
Hard Drives: C: Total - 152617 MB, Free - 43145 MB; D: Total - 238464 MB, Free - 105880 MB; E: Total - 238464 MB, Free - 84493 MB;
Motherboard: ASUSTeK Computer INC., P5K Premium




Attached Images
"Server not found" problem on FF 39, Win 7-untitled-1.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
29 Jul 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Run cmd as admin and enter:
Code:
netsh winsock reset
reboot when finished. May help or not, have to see.

You can also try ZenMate as a test, install it for FF (don't register, no need). Make sure it is "on", shield icon top right. And see if you will get "not found" errors.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #3
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I am a bit reluctant to resets the Winsock catalog to the default configuration since I've read somewhere that any previously installed LSPs will need to be re-installed, and I do not know how to do it. However, I'll try ZenMate and will post the results.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jul 2015   #4
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

In the last several hours I did not get "server not found" error, which is a good sign, since it happened every time I opened a new page. However, loading page still takes longer time than it should...
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #5
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Is this with ZenMate?
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #6
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #7
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I said that "Server not found" message does not appear anymore, and it is true. However, as of 10 minutes ago, I started getting this one, instead:


Attached Thumbnails
"Server not found" problem on FF 39, Win 7-untitled-1.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #8
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try turning ZenMate off and then back on. Which country are you connected to? Select one closer to you. (not like there are many to chose from )

ZenMate is just a test in this case, we should try a real solution.
Try changing to OpenDNS and turn off ZenMate. Then run in cmd:
ipconfig /flushdns
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #9
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I checked Speedtest.net and it seems that ZenMate slows down the connection, sometimes 80%, other times 30-40%.
Can you explain, please, if this command will reset something irreversibly?
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2015   #10
Steampunk7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

So, I should enter 208.67.222.222 and 208.67.220.220, in Primary DNS Server and Secondary DNS Server fields. Here...?


Attached Thumbnails
"Server not found" problem on FF 39, Win 7-unb.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Server not found" problem on FF 39, Win 7




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App