Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browser not working, litterally tried everything!!!

20 Aug 2015   #1
neha

Window 7 Home Premium
 
 
Browser not working, litterally tried everything!!!

i have a Sony Vaio laptop with Window 7 home premium. ive had this laptop for years and this problem has never came up, yesterday the internet was working fine and the out of nowhere the webpages stopped loading, nothing would work, there was just a white screen and the loading sign going anti-clockwise. i tried system restore to a couple of days back but that didnt fix it, i also ran the following through the command prompt pconfig /flushdns, ipconfig /release, ipconfig /renew, netsh winsock reset, netsh int ip reset but that didnt work either, i have unplugged and reconnected cable modem and wireless router numerous times. i turned off windows firewall and disabled norton and mcfee to see if that had any affect but it didn't fix the problem either. in the end i decided to do the full recovery of the laptop back to factory settings which would get rid of any viruses, after the recovery the problem was still there n the browser i was using (firefox) got deleted and google chrome was automatically downloaded due to the recovery process. the only site that seems to be working is sevenforums, ive tried pinging websites too and using proxies but nothing will load, also i cant download anything whether its my old browser or antivirus programmes. i checked the internet connection and it was completely normal so i thought it might be a temporary issue therefore i left it over night but it didnt go away, another thing that isnt working is skype, every time i try to sign in, it takes forever to load and then in the end just says "skype can't connect", all the other devices such as my ipad, phone even the internet on the xbox seem to be working fine, its just the laptop. please help!!! thanx


My System SpecsSystem Spec
.
20 Aug 2015   #2
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

> disabled norton and mcfee
You should not use more than one active antivirus app at a time. In my opinion, you should not use either of those. Hopefully, you can access another computer to download, transfer and install Microsoft Security Essentials while we troubleshoot your problem. You can change to whatever antivirus app that you like after we solve this issue.

> full recovery of the laptop back to factory settings which would get rid of any viruses
That probably would not get rid of rootkits that create their own tiny partition on the hard drive. I would suggest scanning with WDO. What is Windows Defender Offline? - Windows Help
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2015   #3
neha

Window 7 Home Premium
 
 

the links u sent wont load and ive tried to download an antivirus app too, i dont have another computer to install microsoft security essentials with and i tried the windows defender and it said the computer has no harmful software (see attachment)


Attached Thumbnails
Browser not working, litterally tried everything!!!-screen-shot.png  
My System SpecsSystem Spec
.

20 Aug 2015   #4
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

When you did your factory reset,
one of the programmes restored shoud have been Either McAfee or Norton.
Most laptops come with one, for a trial period
Please run a FULL scan using whichever it was, even if you cant update it .
In the event that neither is present, see if you can go to Majorgeeks select AV's and try and download one from there, use thier link not authors site might be more successfull
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2015   #5
neha

Window 7 Home Premium
 
 

Norton was restored but its norton backup, it asks for a trial for the back up not an antivirus programme, i deleted mcfee and i tried to go on majorgeeks but it wont load
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2015   #6
NortonSupport

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi Neha,

Sorry about that. Can you please check if you have Norton Online backup on the Installed program list?

Praveen
Norton Support.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browser not working, litterally tried everything!!!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Browser links not working
Having a problem with IE and Firefox in Windows 7(on a different computer) .........they both work properly after switching off and back on for a while but then links will not open in either browser. I have refreshed Firefox and reset IE to defaults but makes no difference. Tried resetting the...
Browsers & Mail
Browser not working but internet is connected
Ok so I have a fairly new computer that had Vista on it. I got the free upgrade and upgraded to Windows 7 Home Premium. I've been using 7 for about 3 weeks now with no problems at all. Then out of nowhere approx 3-4 days ago, the internet doesn't seem to want to cooperate. Once in a while web pages...
Browsers & Mail
browser history not working windows 7
My browser history is not working on my Windows 7 Home . 64bit.I had IE9 installed on my computer(Laptop) about 3-4 weeks ago. But now, my browser history window has stopped tracking my browsing.:confused: Can someone suggest help?
Browsers & Mail
Browser not working properly
Hi i have a problem with my browser ( Using firefox, but i tried others like IE and Chrome ) So the issue is, that many times most of pages does not open. I have to reload them 10x times or more for them to open. Sometimes, they open normally, sometimes they don't open at all, somtimes it opens...
Network & Sharing
Flash no longer working with any browser
So earlier in the week, flash decided to take a nosedive. No flash based websites will open, and youtube won't fully load videos like it used to (I have Fios, and good Up/Download speeds). I've tried uninstalling and reinstalling 3 times, then once more but with Flash version 10.2. I'm...
Music, Pictures & Video
Browser not working after update
Hello, First time poster...can't seem to find anything when searching. I have Windows 7 Starter and it came with the Emachines 250 laptop. I have had it for a few weeks and the other day the browser (Chrome and Firefox) would not load pages. It gave the general error saying that there was a...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App