Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless connection issue

11 Nov 2009   #1
shocker74

Windows 7 Ultimate
 
 
Wireless connection issue

Hi,
I've Windows 7 Ultimate and up until this week I had no issue with wireless connection and it still works but here is the problem.
For about a week everytime I log into my Windows, my wireless connection icon on the system tray shows with "X" but if I click on troubleshoot then after couple of minutes it comes up with 2 options and the 1st one is check to see if the problem is resolved and if I choose that then in a minute the wireless is up and running and the troubleshooting wizard actually ends with saying there are 2 issues so what I've done is after the connection is back up then I close the troubleshooting wizard and everything works fine.

I didn't had this issue before, I've been using Windows 7 for almost 6 months now and only for the past week or so everytime I goes into Windows for the 1st time I've no wireless connection and I've to start troubleshooting wizard to get it work.

I'm wondering could this be something to do with some setting; I've tried rebooting the router even though it works fine on the other machine and on my other WIFI devices with no luck.

Thanks,


My System SpecsSystem Spec
.

11 Nov 2009   #2
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Hello and welcome to the forums.

Are you on a laptop or a desktop?
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #3
shocker74

Windows 7 Ultimate
 
 

I'm on a Toshiba laptop.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Nov 2009   #4
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Have you tried to install the drivers for it?
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2009   #5
shocker74

Windows 7 Ultimate
 
 

drivers are installed properly and i tried to upgrade and i get the msg that the system has the latest driver for it....i can try to uninstall it and re-install and see if that makes any difference.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2009   #6
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Try that, but what im thinking is that Windows Drivers are conflicting with your manufacturers drivers.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #7
shocker74

Windows 7 Ultimate
 
 

reinstall the driver and the problem got fixed and later found there's a new driver for it too so all good.
thanks to Uber Philf
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #8
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Hah, no worries mate
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #9
howiewow

windows 7
 
 

I've got a similar issue. I've just upgraded to Windows7, previously everything was fine. Now I can connect through the LAN to everything. However when I connect Wireless I can get on the network but not the internet my error message is 'Cannot communicate with DNS service'. My router is Linksys WAG160N. My adapter is Atheros AR5007 and my laptop is a Compaq CG60-430SA. It took me ages to find the latest driver on the HP site and it made no difference. All the drivers are up to date, the router has been reset and my hair has been pulled out. any other ideas? I've un-installed and reinstalled, rolled back, dissabled, enabled.
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #10
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by howiewow View Post
I've got a similar issue. I've just upgraded to Windows7, previously everything was fine. Now I can connect through the LAN to everything. However when I connect Wireless I can get on the network but not the internet my error message is 'Cannot communicate with DNS service'. My router is Linksys WAG160N. My adapter is Atheros AR5007 and my laptop is a Compaq CG60-430SA. It took me ages to find the latest driver on the HP site and it made no difference. All the drivers are up to date, the router has been reset and my hair has been pulled out. any other ideas? I've un-installed and reinstalled, rolled back, dissabled, enabled.
I suggest you start a new thread, more people can help you that way, seeing as your problem is different to this one.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless connection issue




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless connection issue
I'm trying to rack down an issue with my wireless connection. I'm using a new Actiontec C1000A DSL Dual band modem supplied by (Centurylink)Wireless N VDSL2 Modem Router - C1000A for CenturyLink and my internet connection speed shows initially at 144mbps within Windows Network status under (Network...
Network & Sharing
Odd Wireless Connection issue
Hey I am new to this forum and only really signed up to see if someone can figure this out. My router is upstairs and when the computer (not a laptop) is beside it the wireless recognizes my network and works just fine. When I take the computer downstairs to hook it up to my big TV as a...
Network & Sharing
wireless connection issue
Hi, My laptop got "configured" at University, and now wireless does not work with IE or firefox. Wired connection ok. current ipconfig below: Tired a heap of fixes, none so far work- any ideas please? Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : NicCoveney-PC Primary Dns...
Network & Sharing
Wireless connection issue
I am very frustrated with my computer right now. I am having very serious disconnecting issues with my wireless. I have searched and searched and tried practically every suggestion out there but it just doesn't seem to work. This is what is happening to me: I can connect to my router (just...
Network & Sharing
Wireless Connection issue
When I first got my laptop about a week ago I was able to connect to wireless networks. However now I cannot. My computer doesn't even recognize that the wireless network exists. I suspect it was some kind of update windows released because the day that I updated my computer my wireless stopped...
Network & Sharing
Another Wireless Connection issue thread
Hey all, I am having issues with my wireless adapter in Windows 7. It is a Linksys WRT54GS. I had no problems at all in Windows XP. I am on broadband and the router I am using is also the model number WRT54GS. It is currently running DD-WRT v24. Here's what the problems are: If I...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App