Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Need Help with Wireless card. Please!

16 Nov 2015   #1
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Need Help with Wireless card. Please!

Bought the
Asus PCE-AC56 card for a new desktop build.
Installed basic drivers for the mobo as well as windows seven. (x64 Home Premium)
The thing is connected to the internet and i have 5 bars all the time, but it will not load webpages and most of the time the blue light on the card is not flashing.

Any tips at this point.

THings i have done.

Fresh reinstall of drivers
Reinstalled OS and then redone all drivers

Wireless Router
Arris DG860
ARRIS Consumer Care - DG860

Wireless Card
https://www.asus.com/us/Networking/P...Desk_Download/


My System SpecsSystem Spec
.
16 Nov 2015   #2
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

I see Utilities and Manual on the Asus web site for the WiFi card you have, but no driver, at least not for Win 7 64 bit.

Where did you find a driver?

Or is the driver what they are calling Utilities?

Open a Elevated Command Prompt:

XP, Vista or Windows 7:

Click on the Start button and type cmd.
DO NOT press Enter or click Go.
Look at the upper part of the window and you will see cmd.exe.
Right click on it and select Run as Administrator.
Paste the following into the Command Prompt window, exactly as shown, including double quotes:

cmd /c "ipconfig /all > postme.txt & ping yahoo.com >> postme.txt & reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" | find /i "proxy" >> postme.txt & notepad postme.txt & del postme.txt"

and press ENTER.

A file will open in Notepad. Please copy and paste the contents here. Close the Notepad window and the file will be deleted and the Command Prompt window will also close. Post results in a reply here.
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2015   #3
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

It was loaded on the CD that came with the card. The utilities come with the driver. I know its driver related because they card is not even there until the driver loads up.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Nov 2015   #4
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Okay let me go do that
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2015   #5
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Austin-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 40-8D-5C-48-99-CF
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : ASUS PCE-AC56 802.11ac Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 08-62-66-BC-65-22
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fdd0:8035:20ff:8394%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.12(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, November 17, 2015 8:35:21 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 17, 2015 10:20:43 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 235430502
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1D-DD-34-FF-08-62-66-BC-65-22
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{82444765-E2B3-4EF9-A809-849B74DA794D}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Pinging yahoo.com [98.138.253.109] with 32 bytes of data:
Reply from 98.138.253.109: bytes=32 time=44ms TTL=48
Reply from 98.138.253.109: bytes=32 time=46ms TTL=48
Reply from 98.138.253.109: bytes=32 time=51ms TTL=48
Reply from 98.138.253.109: bytes=32 time=43ms TTL=48

Ping statistics for 98.138.253.109:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 43ms, Maximum = 51ms, Average = 46ms
AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
MigrateProxy REG_DWORD 0x1
ProxyEnable REG_DWORD 0x0
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2015   #6
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

The card started working again. Right now its running fine again. But hard telling when it will stop again. It ran fine yesterday then all of a sudden it quit again. I originally bought windows 10 for this build. But the disc locks up for 1 day at 92%. So i ran windows 7 64bit for the moment. It quit working so i tried patching win 7 over to win 10 when i did that i looked in the events log for the driver and it stated something about not installing.
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2015   #7
derekimo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

I have the same card and I don't have any problems like you are, I used the drivers from ASUS though, they are in the utility.

Their network manager is useless so I just installed the driver.

I'm using Google DNS as well on mine.

In your first post you said you installed basic drivers for the mobo, did that include the chipset drivers?
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2015   #8
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

i believe so. i am beginning to wonder if i have a faulty mobo. it was shutting itself off after a windows update and the usb shut down but hard to tell...im lost.. its messing up again
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2015   #9
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Austin-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : ASUS PCE-AC56 802.11ac Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 08-62-66-BC-65-22
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fdd0:8035:20ff:8394%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, November 18, 2015 1:16:23 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, November 18, 2015 2:16:23 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 235430502
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1D-DD-34-FF-08-62-66-BC-65-22
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{82444765-E2B3-4EF9-A809-849B74DA794D}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Pinging yahoo.com [98.139.183.24] with 32 bytes of data:
Reply from 98.139.183.24: bytes=32 time=52ms TTL=47
Reply from 98.139.183.24: bytes=32 time=67ms TTL=47
Reply from 98.139.183.24: bytes=32 time=52ms TTL=47
Reply from 98.139.183.24: bytes=32 time=106ms TTL=47

Ping statistics for 98.139.183.24:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 52ms, Maximum = 106ms, Average = 69ms
AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
MigrateProxy REG_DWORD 0x1
ProxyEnable REG_DWORD 0x0
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2015   #10
SevSaint

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

The above is what it is what im getting when i cant connect to the internet with wireless. It says packets are going through but i am getting nothing through the wireless. I bought a wireless Netgear N600 dual band and its not working either. Currently using ethernet cable and internet is working fine. I also started in safe mode with network only and same problem. Which is leaving me to believe its something to do with the router and dual channel. But as far to fix it i have no clue.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Need Help with Wireless card. Please!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
PCI Wireless card or PCI-e
I was wondering if a wireless PCI card rated at 300mbps would perform as well as a PCI -e 300mbps. If so I could use the PCI slot allowing me to have more unused PCI-e slots for future upgrades. What do you think? Thanks, Marshall
Network & Sharing
What wireless card should I get?
I got a new desktop computer but it has no wireless card yet. Im looking for one that can give me at least 300 - 400 mbps. I know the wireless speed depends on your router, ISP, modem and other factors, but right now im getting an average of 300 mbps on my laptop. This is the one im looking at...
Hardware & Devices
Wireless card
Hey Guys, Its been a while since i have come on the SevenForum site. I have a issue. Last night i tried to install a wireless card on my desktop. Acer Aspire L3600 I managed to take it apart without any fear but got nerves about taking parts out and placing the card. I done a google search to...
Hardware & Devices
pci wireless card
Can someone suggest a good pci wireless card for our desktop with multi antennas please.
Hardware & Devices
Wireless card
I recently installed windows 7 build 7000 and i had it installed for awhile before i updated it and my wireless card worked fine. Well when i got my windows 7 key. I updated my computer and my wireless internet cad stopped working. So i installed a driver. And it worked for about 30 minutes and...
Network & Sharing
Wireless Card
I have a HP DV 6000 Hp pavilion entertainment pc and when i installed windows 7 my wireless card/internet stopped working. I cant seem to find one from this website that works. Can anyone please help me i am using the 32 bit version.
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App