Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Repair default gateway every 5 min is getting old

11 Feb 2009   #1

Windows 7
 
 
Repair default gateway every 5 min is getting old

I have nforce drivers that are up to date and I have to keep repairing my default gateway every 5 minutes! This is getting irritating

My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2009   #2

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Have you tried disabling IPv6?

Try using DHCP if applicaple, and while on DHCP, do a "diagnose" and choose reset adapter. Then use your static IPs again
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2009   #3

XP/win7 x86 build 7127
 
 

go to nvidias site and grab your nforce drivers there, do not use Windows 7 default as you will come up with this error when using a static ip for a Windows 7 machine on the lan. IPv6 didnt and wasnt a fix for this particular issue, just the right drivers from nvidia

Have a search around on the forums

http://www.sevenforums.com/network-i...s-win-7-a.html

http://www.sevenforums.com/network-i...ot-myself.html
My System SpecsSystem Spec
.


12 Feb 2009   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Installing the Nvidia 15.23 did not stop the IPv6 error problem from occuring. I still needed to uncheck it in network properties.
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2009   #5

XP/win7 x86 build 7127
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Installing the Nvidia 15.23 did not stop the IPv6 error problem from occuring. I still needed to uncheck it in network properties.
ok, confused here chev, are we talking about a gateway error, or an IPv6 error which is probly seen in the event viewer.... ??

More than likely, unless your router uses IPv6, your not going to use it and you WILL see the errors(then of course you HAVE to uncheck that if the errors bother you), but as far as the "gateway" problem... the nvidia drivers should have fixed that for you. Just for my info, are you trying to network your lan USING IPv6?

thread was labeled gateway error, somehow we've gotten to IPv6 error, which unless you DO have an IPv6 enabled router and ARE trying to setup the lan using IPv6... then.... we can go farther into that, but unless that...

[edit] tired eyes, seen that you didnt start the thread chev, but anyways, lol
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #6

Windows 7 64
 
 

I'm getting this after heavy internet use. Running 680i mobo. Is there a fix for this. Really getting old like OP said.
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2009   #7

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nuggetz View Post
I'm getting this after heavy internet use. Running 680i mobo. Is there a fix for this. Really getting old like OP said.
nuggetz

we could help you more if you filled in your system specs they are located in th user CP. we could also use your networking ssetup

Ken
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2009   #8

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Open an elevated command prompt and type
ipconfig /flushdns
Also, uninstall and reinstall the network driver.
My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2009   #9

Windows 7 64
 
 

I'm running windows 7 (64bit) on EVGA 680i mobo. I did a driver rollback and I think I'm running the MS drivers now. 1.0.1.211 according to the driver properties tab under my network interfaces in device manager. Not sure what other info you guys would need to help me out with this problem.
My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2009   #10

Win7 Build 7600 x86
 
 

One note for my colleagues.

I keep seeing people randomly advising to uncheck IPv6 when ever there are networking troubles.

Be aware that the new "Home network" of Windows 7 can not work without IPv6.

When you use the old way of sharing, you can do without it, but "home network" needs it.

I have IPv6 checked on all comps, my router doesn't use IPv6, and my network works just fine.

And I haven't seen one instance yet, where unchecking IPv6 solved any problem.

If you know of such an instance please show me.

Because if this is really the cause of network problems, MS has a real big problem on their hands, once Windows 7 hits the stores.

Greetz
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Repair default gateway every 5 min is getting old





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Repair default gateway every 5 min is getting old
Thread Forum
Default Gateway Not Available. Network & Sharing
My default gateway is 0.0.0.0 how do i change my default gateway Network & Sharing
The default gateway is not available. Please Help Network & Sharing
The Default Gateway is not available!!! Network & Sharing
The Default Gateway is Not available Network & Sharing
Default Gateway not doing anything Network & Sharing
Default gateway is not available Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:12 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33