Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No internet with custom IP

05 Jan 2016   #1
Somacruz

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No internet with custom IP

Hello, instead of necroing an old thread I decided to make my own, copied what I said there:

Once I put a custom IP adress, I never got any message about programs not able to first connect. Everything was fine for a while, however suddenly I can't put a custom IP adress anymore as then I get DNS failure and things just can't at all connect. If I put automatic it works, so I used the automatic settings DNS and still the same problem. Even when I put exact same IP adress, subnet mask, gateway and DNS it still didn't work.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jan 2016   #2
joedaman633

Windows 10 x64
 
 

Can you provide screenshots of the IP addresses you're changing and what you're trying to change them to?

In case you're not already aware: The DNS (Domain Name Service) is essentially what is mapping the URL you type into the address bar to an IP address. Like a translator. The IP addresses you put in for the DNS must be representing a real DNS server IP which can perform this translation. Leaving the DNS on automatic should pick up the DNS IP your Internet Service Provider uses. If you manually enter them, ensure they exist. For example, Google offer a free DNS service so you could enter some IP addresses they provide: https://developers.google.com/speed/public-dns/?hl=en
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #3
Somacruz

Windows 7 Ultimate x64
 
 

A word about this: Even when I put same as the automatic ones, both with DNS and IP adress, same subnet, same gateway it still doesn't work. When I put in only custom DNS, everything works fine.


Attached Images
No internet with custom IP-automatic-ip.png No internet with custom IP-static-ip.png 
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jan 2016   #4
Somacruz

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Top: Automatic IP
Bottom: Static IP
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #5
joedaman633

Windows 10 x64
 
 

So, when you manually set them to the values in the bottom image, it works?
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #6
Somacruz

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Opposite, as soon as I put custom IP adress it doesn't work.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #7
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Your bottom image shows no gateway:

No internet with custom IP-ip.png


My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #8
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Why are you changing the DNS server numbers ?

Where did you get 8.8.4.4 from ?

The only number you should change is the IP4 address.

Why aren`t you using a Dynamic IP address ?
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #9
Somacruz

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
Why are you changing the DNS server numbers ?
I once had an issue where I couldn't connect to some websites or servers with automatic. So I used Googles DNS and that fixed the issue.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2016   #10
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

OK the 8.8.4.4 looks OK then.

https://developers.google.com/speed/...cs/using?hl=en

Can you post a link to a website you can`t get to, well not a link obviously LOL
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No internet with custom IP




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Westminster Custom Themed Win7 and Your Custom Themes
Hello! I'm a new User here and I'm gonna show you my custom themed Win7 that I Dubbed "Westminster". Feel Free to post about your custom themes tht you've made your own for any version of Windows! (It's only in the 7 section because mine is 7) To me it feels like It is A Windows 9 kinda thing....
Themes and Styles
[HELP] Internet Explorer 10 doesn't work with some custom shell32.dll
I've modified the icons in my shell32.dll using Resource Hacker and when I've applied it Internet Explorer fails to start. It gives an error which reads, "iexplore.exe - Entry Point Not Found" The procedure entry point shell32.SetCurrentProcessExplicitAppUserModeID could not be located in the...
Customization
New Custom Built Computer. BSOD involving using internet/network
I've been solving this for almost two months but still no good. I have a new custom built pc, below is my specs: VCard: R9285 RAM: HyperX Fury (4gb) PSU: Thermaltake Lite Power (600Watts) MOBO: Z97 Gaming 3 Processor: I5 4460 I also reformat my pc for so many times. My problem is that...
BSOD Help and Support
How do I remove custom theme, and custom icons?
Hello, I installed a custom theme and custom icons some months ago. I don't like it anymore, and would just like to go back to the good old windows 7. How do I do that? Cad
Themes and Styles
Easy Custom image + custom recovery OEM like system?
Ok.. I'm just throwing this out here...it's darn late hihi I have written a 'program' (script), which will automate a recovery system for windows 7, full with a working bootmanager, (custom) partitioning, ramdisks, custom environment (winre/pe), and backup imaging , all legal and licensed...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App