Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow port 80, rest fine. Only on one device in house.

17 May 2016   #1
vpwin7

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Slow port 80, rest fine. Only on one device in house.

I'm having an issue where on my desktop port 80 runs very slow. Often websites will fail to load, or only partially load. I've tested directly to my modem, and with my router; the issue persist. Also when pinging websites I get results of around 180ms, but no packet loss. Normally I see around 16-32ms.

However, on my mobile phone desktop and mobile version websites load instantly, as expected.

(EDIT) Malware/virus scans are complete and have come back clean.

The problem has come and gone over the past couple weeks, but more recently it's been so bad I cannot even browse anymore. Realizing it was only port 80 being affected I decided to go through my VPN to test web traffic; sure enough, smooth as butter. Slightly slower because of the VPN, but everything was working perfectly.

Here's what I've done so far to try and correct the issue:
- Virus/Malware check.
- Tried various DNS servers such as Google or OpenDNS.
- Factory reset on router and modem.
- netsh winsock reset

Any thoughts?


My System SpecsSystem Spec
.
17 May 2016   #2
vpwin7

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Figured it out. The DNS settings for IPv4 were set to that of my VPN, even with the VPN off. Set to automatic and problem resolved.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow port 80, rest fine. Only on one device in house.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
New program will not open, rest of computer works fine
Hello, I just recently installed a program on my laptop. It is called Precor Channel Editor (a work-specific program). It will not open. The spinning circle appears next to my mouse when I double-click it, stays for about 5 seconds, then disappears. The program doesn't ever open though. The...
Software
"USB Device Not Recognized" but the device is working fine.
This has become a great annoyance to me. Whenever I have my keyboard and mouse plugged into my computer (the mouse uses a USB port on the KB (it's a G-15)) I keep getting messages of "USB Device Not Recognized", however, the mouse and keyboard work perfectly fine. It's not really a problem, it's...
Hardware & Devices
My front USB 3 port doesn't read USB 3 device, but reads USB 2 device
I have ASUS P8Z77 V motherboard and the front USB 3.0 headers are not working when I plug in a USB 3.0 device. When I plugged in my Kingston USB 3.0 Flash Drive into the front USB 3.0 header it didn't work. As in, when I tried to move a file into the flash drive, the drive disappears and it makes...
Hardware & Devices
DVI port on monitor is stuck res of 640x480 VGA port works fine
I have dual monitors......my primary display monitor is a Chimei CMV223D My secondary display monitor is an Acer AL1916W. My graphics card is an HD ATI Radeon 5800. PROBLEM: My primary display monitor which usually has a display resolution of 1680x1050 is currently stuck on 640x480 and...
General Discussion
Win7 64 bit Wireless Drops - Rest of network fine
Was wondering if anyone has an idea of what may be happening. Everything was working fine then this happened out of no where one day. I am on a Windows 7 64 bit machine using wireless. Linksys WRT350N Router all of the other computers on the network are working perfectly fine. I have tried 2...
Network & Sharing
Slow Wireless Speeds - Laptop is fine, Desktop is SLOW
Hello all, First off, I have been searching these forums for several days and have seen a number of people reporting slow wireless connections in Windows 7. Which was comforting, knowing I was not alone - but unfortunately I've yet to find the answer in any of the older posts, so I am hoping...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App