Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: weird problem No Network Adapter in either Win 10 or 8.1

21 Jun 2016   #1
art2work4

WIn 8.1 64bit
 
 
weird problem No Network Adapter in either Win 10 or 8.1

so I have a Gigabyte MB GA-287X-D3H. This has onboard NIC. It worked fine on Win 8.1, then also under Win 10. After a BIOS issue (no image on monitor display) I did a CMOS reset and finally my picture was back again. However I had no LAN connection anymore. No blinking lights and Win 10 indicated:Windows could not find a driver for your network adapter.

So I reinstalled the driver from the Gigabyte CD, but still the same result. I then rolled back (system image) to the previous Win 8.1 version, but still the same problem.
My conclusion was that perhaps the onboard NIC might be broken. SO I ordered an Intel PCIExpress Gigabit CT Desktop Adapter. Installed it, disabled the onboard NIC in the BIOS and rebooted.
However still the same message, the card was not detected by Win 8.1.

I downloaded a driver from the Intel website, but no matter what I tried to install, still the same result. The Intel software indicated. "cannot install driver. No Intel adaptor detected or something

In device manager under Network Adapter there is no Intel device and when I scan for hardware changes, a window pops up and disappears immediately. And nothing changes ...
Under Network Adapters only some Microsoft ISTAP adapter, Kernel Debug adapter and Teredo tunneling pseudo interface are reported.

it's driving me crazy. why won't the onboard NIC not work anymore and even worse why isn't the Intel NIC via a pci-express card not recognized? Does anyone have good ideas to solve this?

suggestions are highly appreciated!


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 weird problem No Network Adapter in either Win 10 or 8.1




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
REALLY Weird network login problem
I have a Windows 7 64 Enterprise system that I had changed the login password for then the system crashed later. Upon restore, the computer recognizes the old login but won't login if the network cable is plugged in. Example: with network cable plugged in, NEWPASSWORD works but I get an error...
Network & Sharing
Problem with wireless network adapter or acces network
is there any solutions for this problem? it's really bugging me i already try to fix it by manage the device manager (network adapters)
Network & Sharing
Weird wireless adapter problem
Hello, I am having a weird wireless adapter problem. First of all the model of wireless adapter is TP- LINK ( TL-WN722N 150MBPS ) and i am connected to TP-LINK router ( TL-WR740N ). So for the problem it's whenever i am surfing internet the wireless adapter just turns off.. it's either it's stuck...
Network & Sharing
Weird problem when installing wireless adapter
I have recently moved my desk to a new spot and can no longer use a hardline for Internet. I bought a Belkin N300 wireless adapter for my WIndows 7 Home Premium 64-bit system but it wouldn't install. I returned it to WalMart and bought a Cisco/Linksys AE1000 but it also wouldn't install The...
Hardware & Devices
Weird network connection problem.
Hello all, i have a strange problem with my network adapter. Every time Windows is booted up, i see a yellow triangle in the taskbar, with the message it's connected to an "unidentified network". I thought it was my computer, so i looked at another computer. This PC didn't have the problem. When...
Network & Sharing
Please help,weird network problem
Hello,i was hoping you guys could help me. I am at a loss as to what causes this problem, and i have tried everything i know and nothing helps. Problem is, i have 2 windows 7 PCs connected via a router with cables on a home network, and everything seems to work except when adding new shared...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App