Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: network reports no internet despite connection being fine.

2 Weeks Ago   #1
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 
network reports no internet despite connection being fine.

its kind of strange, lm connected to the internet fine.. l wouldnt be able to post this if l wasnt however my network is reporting no internet connection, this issue seems to only be happening while running my VPN (PureVPN) and has only really started happening in the past day or so.


its not a major issue considering lm not loosing connectivity, its just annoying that windows seems to be saying otherwise.

(l will note my connection is a wireless one)


My System SpecsSystem Spec
.
2 Weeks Ago   #2
Eric3742

Windows 7 x64
 
 

Hi timeless


For PureVPN, you need to log-in to the country, and wait for it to connect.

Only once connect, then it is connection thru PureVPN.

If not, meaning you already in the internet or open the browser before activate PureVPN, this may be the issue.

As far as i concern, i sign this as it is partner to my ISP Starhub (i had mentioned).

With such partnership, connection will not be much an issue.

As if i cannot connect to a specific website thru my ISP as return as error 404.

So i use PureVPN and it connect fast, no error.

There is an internet icon on the taskbar on the bottom right.

I drag this icon on the taskbar.

Should there be a slow-down, i just glance at the icon, if there is a yellow exclamation mark or not.

If there is, then the connection between both routers is giving me the problem.

Router. I had participated a trial on autozoning, where i am using the router as wireless repeater.


So you can monitor on the internet icon should there be an issue.

The worst case is that your ISP may be the issue, But i don't think so.

Try to activate the PureVPN before open the browser.

That is to say, your IP Address has assigned to you by PureVPN before open the browser.

If not, there may be a conflict on the IP Address.


Hope this help you.


Regards
Eric.
My System SpecsSystem Spec
2 Weeks Ago   #3
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

actually it seems to be a windows issue, l dont loose connectivity its just windows reporting it as such in the notification area. the issue in question is the signal icon showing an explaimation mark noting no connection despite being online and browsing with no problems..

however l "might" have solved it, turns out theres actually a hotfix for it but only for windows 8 which consisted of navigating to network connections right clicking on the PureVPN network connection then going Properties > Networking > selecting internet protocol IPV4 (TCP/IPV4) > Properties > Advanced then unticking use as default gateway on remote network, so far things seem to be ok now despite the fact that its reticked itself.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 network reports no internet despite connection being fine.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Browsers not working, internet connection is fine
This problem just started today. I was browsing just fine early this afternoon but all of a sudden i couldn't connect to any websites at all. I've tried all my other browsers too. IE, Firefox, Chrome but none of them are working. The only site i was able to open is this forum. I know my internet...
Browsers & Mail
Cannot browse web, network connection is fine..
Hello there, I have ended up with a rather strange issue I can not browse web pages, outlook, skype, lync etc is working fine on PC. What i tried so far: Turning off proxy settings in broswers Flushed DNS Changing DNS to OpenDNS Firefox and explorer browsers
Network & Sharing
Internet is fine, but having some odd network issues
Hi. I've got five computers on my home network and after installing windows 7 on all of them some years ago, network connection hasn't been an issue at all (like never). I have an Xbmcbuntu installation on my media computer and the network connection just stopped working. I could play youtube...
Network & Sharing
Running slow with network connection enabled, runs fine in Safe mode
I have a computer that would not see the hard drive a few days ago. Got a new hard drive and did a clean install of windows and restored the rest of the files with Carbonite. A few days later the computer would not boot into windows again. So this time i reformatted the new drive and stuck it into...
Performance & Maintenance
Windows 7 unidentified Network Issue but internet is working fine.
Pls help me out with the following Windows 7 unidentified Network Issue but internet is working fine. Unable to create hotspot. What to do now ? IPv4 and IPv6 shows no internet connectivity C:\Users\HOME>ipconfig /all Windows IP Configuration
Network & Sharing
Internet Connection is very weak for my laptop while others are fine.
My internet connection is very weak and can i can move only 10 meters before connection is gone. Almost everywhere, my signal is only showing 1 bar while the laptop's of others are 3 or 4 bars if not full. I am now forced to use a direct cable from my internet to my laptop. This is good sometimes...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App