Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Internet Working, LAN not working

28 Nov 2009   #1
optimus290

windows XP
 
 
Windows 7 Internet Working, LAN not working

Umm. Hey there guys. I have posted about this problem earliar too. But there has been very poor response from sevenforums.com .

I installed windows 7 and encountered the NETWORK (No internet access) problem.
This is what I am connected through. I am using a PPPoE connection which directly comes through a switch.
I get two connections. One is LAN and the other is dailup.
When I start my computer (w/o dialing up ) I see the yellow exclamation mark on the taskbar on network connections icon. In windows XP it used to show me a status of connected with network access.

But in windows 7 it shows me a yellow exclamation mark with connected, but with no network access.

When I dial up using the dialer the exclamation mark goes away and it shows me two connections viz, Local area connection (No internet access) and Broadband Connection (Internet Access)

When I leave the configuration to automatically obtain IP addresses it shows me a "Local area connection doesn't have a valid IP" error. So, I have entered all the details manually.

The problem is that even though I can connect to the internet and browse normally, I get very low browsing speed. Also I cannot connect to any users in DC++ because of LAN not working. (It was working flawlessely in windows XP)

I have attached images on ipconfig /all command. One is when not dailed up and the other is when connected to the internet.

Also I want to know, why do the connections show DHCP enabled in windows xp and disabled in windows 7.

THIS PROBLEM HAS BEEN LEFT UNADDRESSD BY SEVEN FORUMS FOR A LONG TIME. I AM LOOKING FORWARD FOR SOME ANSWERS SINCE MANY PEOPLE ARE FACING THE SAME PROBLEM.




Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by optimus290 View Post
Umm. Hey there guys. I have posted about this problem earliar too. But there has been very poor response from sevenforums.com .

I installed windows 7 and encountered the NETWORK (No internet access) problem.
This is what I am connected through. I am using a PPPoE connection which directly comes through a switch.
I get two connections. One is LAN and the other is dailup.
When I start my computer (w/o dialing up ) I see the yellow exclamation mark on the taskbar on network connections icon. In windows XP it used to show me a status of connected with network access.

But in windows 7 it shows me a yellow exclamation mark with connected, but with no network access.

When I dial up using the dialer the exclamation mark goes away and it shows me two connections viz, Local area connection (No internet access) and Broadband Connection (Internet Access)

When I leave the configuration to automatically obtain IP addresses it shows me a "Local area connection doesn't have a valid IP" error. So, I have entered all the details manually.

The problem is that even though I can connect to the internet and browse normally, I get very low browsing speed. Also I cannot connect to any users in DC++ because of LAN not working. (It was working flawlessely in windows XP)

I have attached images on ipconfig /all command. One is when not dailed up and the other is when connected to the internet.

Also I want to know, why do the connections show DHCP enabled in windows xp and disabled in windows 7.

THIS PROBLEM HAS BEEN LEFT UNADDRESSD BY SEVEN FORUMS FOR A LONG TIME. I AM LOOKING FORWARD FOR SOME ANSWERS SINCE MANY PEOPLE ARE FACING THE SAME PROBLEM.
Hi and welcome.
One thing i noticed in ipconfig screenshots is that netbios over tcpip is enabled in one and disabled in the other. which is correct for you?

We could use a better decription of you network set up as well. PPPoe doesnt usually need dial up. so whats the setup

Ken J++
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #3
optimus290

windows XP
 
 

Well, I connect to the internet through a switch. I don't use any router. I have a direct cable connection from the switch to my ethernet card( onbaord realtek NIC). Yes usually PPPoE doesn't uses dialup but mine does because I connect through a account.

My isp gave me only one solution and that is to format and reinstall windows XP. My isp says that the connection doesn't works with windows 7.

Also I tried disabling the NetBios over TCPIP for my ethernet card. It didn't help.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Internet Working, LAN not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Reinstalled Windows 7 and Internet Not Working
Hi All - Computer was running slow and buggy so reinstalled Windows 7. Appears the graphics and ethernet drivers did not install. The ethernet card driver is the Atheros 9.2.0.470 which I downloaded on a flash drive on another machine (or so I thought) and brought to the machine on which I did...
Drivers
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Windows 7 internet connection, but no working browser
Hello All, I know this is a pretty old problem, but I can't seem to get the below solution to work for me. 1. Click start, type cmd in the Start Search box, right-click cmd.exe, click Run as administrator, and then press Continue. 2. Type netsh winsock reset at the command prompt, and...
Network & Sharing
Wired internet connection working with XP, but not Windows 7
Hi, after much reading I can't seem to find an answer to this, so I've had to give in and ask you guys if you can help, hopefully someone can. My Dell Dimension C521 died on me maybe 6 months ago. It has Windows XP on it. I put it to the side and bought a HP Pavilion G7 laptop to replace it...
Network & Sharing
Internet wireless not working on my PC, but working on other computers
Hi people, I'm using Windows 7 Home Premium. My wireless connection has been working on and off for a while, but now it just refuses to work. The other computers in the wireless network are working just fine, so it must be definitely something in my laptop. I can detect the network just...
Network & Sharing
internet not working in windows 7
my internet suddenly stopped working. the modem isnt getting a valid ip address it seems. i booted through a ubuntu live cd n my internet works with ubuntu. i reinstalled windows but it still doesnt work. i installed all the drivers also. when i connect my modem to my frnds laptop running windows 7...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App