Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connection hangs

09 Dec 2009   #1
fungole

Win 7 x64 pro
 
 
Connection hangs

Hi there.

I have connection issues with Windows 7. Problem is that my connection runs fine for 5-10 minutes then afterwards while opening new tabs in mozilla it just hangs there and say unable to connect, then reconnects 30 seconds after. It's even worse with Internet explorer... and with safari it's another story lol. Seems like it just loses signals when too much packets are sent. Another issue is that right after boot, the computer has hard time logging to the internet.

I've tried almost every ' tips and tricks ' available on the forum for internet connectivity optimization such as removing bonjour, unchecking lan boxes, updating drivers for my lan card, setting up a ' work network ' instead of home, etc.

I had a smilar issue with build 7100 but now on build 7600 its just a pita.

I am on a wired home network with an EBR-2310 REV_B rooter.

here's my speedtest



here is my workstation rig

Win 7 professional x64 build 7600

Asus P5Q-E Deluxe with Marvell gigabyte internet lab card hooked to 88E8001.
Intel Q5500 Processor
Corsair Dominator DDR2 6 gigs
Nvidia Quadro FX 1700 512mb
Western Digital caviar black 750 gig hard drive.


I'm seriously out of ressources and need some help.


My System SpecsSystem Spec
.

09 Dec 2009   #2
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Hi fungole, welcome to the forums

Let's try some simple things first: have you rebooted your router and or modem?
Have you contacted your service provider? I once had similar problems and it turned out to be their problem.

Do you have alternate equipment you could test? As you say you were also having problems with the RC, the hardware seems to be the constant

Also, you mention build 7600. Are you using the RTM or the retail version? If RTM, check how you downloaded it (depending on the source they contained viruses) and if the download and burn were OK (check MD5 sum)
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2009   #3
fungole

Win 7 x64 pro
 
 

I have already contacted my ISP for a check-up and there is no problem. Besides, they just upgraded their cables. Since I got my key from college, I didn't have access to an OEM windows CD, I dl'ed the RTM build from a secure source.

I've done countless resets on my rooter. My two other computers ( one on XP 32 the other on vista oem 32) are running just fine with no connection hangs.

I think it's hardware related but so far I can't really diagnose the problem since everything seems to be updated correctly...

edit :

it seems that both my IPV6 and IPV4 protocols are working, but I only receive packets from an IPV4 network. I think that's my problem right there... is there a way to convert the IPV4 network into IPV6?
My System SpecsSystem Spec
.


10 Dec 2009   #4
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

fungole, good catch. You should deactivate the IPv6 protocol. In system tray, right click network icon. Choose Open Network and Sharing Center. Click on Local Area Connection | Properties | double click Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) (tks Torrentg)

IPv6 is a completely different animal, I don't think there is a conversion.

Let me know if this does the trick, otherwise we have to look further. In that case, pls let us know how DNS is set up, better yet, pls post a snip of a ipconfig /all
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2009   #5
fungole

Win 7 x64 pro
 
 

i'll post that tonight, i'm at work atm. thanks for the quick answers D:
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2009   #6
fungole

Win 7 x64 pro
 
 

okay... so I've turned off IPV6, i've seen a small improvement in stability but nothing drastic. I still get intermittent hangs.

What do you want to know about DNS and how do I look for it?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connection hangs




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
'Bluetooth connection' is shown in my Network Connection suddnly.
Hi, I really had not this 'Bluetooth connection' before. But, I really don't know that pairing my Nokia Bluetooth with my HP Laptop Bluetooth would add this Bluetooth connection or NOT. I really guess this Bluetooth Connection was listed there when I connected my Lapotp Bluetooh with Nokia...
Network & Sharing
Local Area Connection missing from network adapters, no connection
I have a Windows 7 Home Premium computer that is not connected to the internet. I have checked the drivers and they are all installed correctly and operational. When I go into the adapter settings there is no Local Area Connection adapter. I have included some screen shots of what I am seeing if...
Network & Sharing
Programs crash & internet connection's slow & hangs after reinsalling
I did the "right" thing, and started the year with a new reformatting and a fresh re-installation of my Windows 7 OS, however, I am now paying for it with a lot of problems with my internet connection and other things. I have tried my connection using 3 browsers, with add-ons disabled, and the...
General Discussion
Wlan card hangs (identifying error) during connection to router.
Windows 7 home premium 32bit zonealarm basic firewall wlancard dell 1450 usb Info: the card never had a vista or windows 7 driver. A computer skilled took out a folder from the windows xp installer. Through device manager the folder is installed as driver, and the wlan card works. I...
Network & Sharing
Wireless network connection lost internet connection
Hi everyone, I work in an office where we have a main desktop computer which is connected to the internet via a Time Warner modem. The modem is connected by cable to a netgear wireless router, and up until today there have been no problems connecting to the internet from the laptops that use the...
Network & Sharing
FireFOX 3.5.5 hangs also IE8 hangs
i really didnt know where to put this software debugging or what.. So i put it here ima sorry guys if this is the wrong spot. On my AMD turion II m500 laptop my IE8 and Firefox both hang constantly Same ie8 build and firefox build as well as win7 build on my desktop and laptop. But my desktop is...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App