Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: adsl connection keep running but no internet?

16 Dec 2009   #1

windows 7 Ultimate, 32bit, build 7600
 
 
adsl connection keep running but no internet? (Solved)

Hello
I only had windows 7 for a week and i managed to configure my windows the way i want thanks to this site.
Now i have a persistent problem that i couldn't find any solution or the source of the problem.
I use a normal pppoe adsl connection directly from my pc, and it's working fine, and the internet provider that i have provide me with a dynamic ip address, so i can't continuously keep the connection more than 24Hr, it will disconnect from the provider and i had to redial the connection again.
now the problem is that when the connection disconnected by the provider (after the 24Hr) a yellow mark on the taskbar icon appears indicate that there is no connection.
but the adsl connection on my pc keep running and i can't disconnect it to redial the connection.
I tried to disable the Ethernet adapter but still the connection kept on, even when i enabled it again.
The problem will be solved if i restart my pc, but this is not an actual solution to this problem.
I can't do any test or check for this problem because it's not happening now, but if someone can provide my with any guide so i can do before it happened it would be good to solve the problem.
thanks

Edit2:
Problem seems to be solved.
I did a couple of changes at the same time and the problem is gone, so i won't exactly know which one is responsible for the fix. Here what i did:
- Disable IPv6 "under local area connection properties"
- Disable Link-layer technology (both) "under local area connection properties"
- Disable power saving For the ethernet.
- Enable flow control "under My network adapter device manager properties"
Hope this can help.


My System SpecsSystem Spec
.

17 Dec 2009   #2

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Hi
I've a problem that is quite similar. Internet is ok and connected but the network says "no internet access". This issue still remains after a restart..
Probably you're experiencing another problem as I do. When you set up a new broadboand connection (just say you wanna test it from scratch, just in case), Windows 7 tries but fails to connect to the internet. However, if I choose skip and create and then connect manually later it works normally, even tough the YELLOW TRIANGLE is always there, near the clock.

Please does anyone know how to fix this?? Thanks

PD: 2 questions

1 Did you install virtualbox recently..?? because that started my internet problem in the first place, but I'm not sure
2 How did you manage to get Atomic Alarm Clock work in Windows 7?? Is it maybe because you have 32 bit Windows 7 version??

Thanks again
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #3

windows 7 Ultimate, 32bit, build 7600
 
 

@freedoomer:
The connection is for sure disconnected from the provider but it refuses to disconnect from the windows, and it keep giving me the connection is already active if i try to connect again.
1-I have VMware machine V7.0 installed, it could be the cause but i can't assure this because i always need it installed and i directly installed it after windows setup finished.
2-The program isn't atomic alarm clock, it's the sister program (Active Alarm Clock) from the same company.
My System SpecsSystem Spec
.


17 Dec 2009   #4

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by allouh View Post
Hello
I only had windows 7 for a week and i managed to configure my windows the way i want thanks to this site.
Now i have a persistent problem that i couldn't find any solution or the source of the problem.
I use a normal pppoe adsl connection directly from my pc, and it's working fine, and the internet provider that i have provide me with a dynamic ip address, so i can't continuously keep the connection more than 24Hr, it will disconnect from the provider and i had to redial the connection again.
now the problem is that when the connection disconnected by the provider (after the 24Hr) a yellow mark on the taskbar icon appears indicate that there is no connection.
but the adsl connection on my pc keep running and i can't disconnect it to redial the connection.
I tried to disable the Ethernet adapter but still the connection kept on, even when i enabled it again.
The problem will be solved if i restart my pc, but this is not an actual solution to this problem.
I can't do any test or check for this problem because it's not happening now, but if someone can provide my with any guide so i can do before it happened it would be good to solve the problem.
check the attachment.
thanks
This is what I would do if it was happening on my computer.
I would go into my system and uninstall my network card. I would then delete any newtork hookup I may have. I would turn off my DSL/Cable Modem and shut down my computer.

Turn on modem
Restart computer and let Windows 7 detect the NIC card and internet access again.
You may have to do this manually under control panel and new network.

Good luck
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #5

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by allouh View Post
The connection is for sure disconnected from the provider but it refuses to disconnect from the windows, and it keep giving me the connection is already active if i try to connect again.
1-I have VMware machine V7.0 installed, it could be the cause but i can't assure this because i always need it installed and i directly installed it after windows setup finished.
2-The program isn't atomic alarm clock, it's the sister program (Active Alarm Clock) from the same company.
Thanks for your quick reply. Indeed, I thought you had a virtualization software installed, WMware in this case. My point is these programs install another network driver. That's why you have 2 networks available. Back to your problem, I don't know the details but your modem may be configured as a router, so it's connected all the time.
Regarding my problem, by going to my Local Network properties, the IPv4 and IPv6 connectivities are down. But, with all of this, Internet works OK, browsers, p2p, etc. It's connected.

The following DID NOT WORK:

1-Power off and back on my modem
2-Restart, reinstall my network drivers
3-Checking hardware problem, like cable and phone line
4-Set up a new internet connection, with default options


Attached Images
   
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #6

windows 7 Ultimate, 32bit, build 7600
 
 

Main topic updated.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 adsl connection keep running but no internet?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: adsl connection keep running but no internet?
Thread Forum
New ADSL ISP, internet connection dropping randomly. Network & Sharing
How to use a ADSL modem's wifi with a fiber connection. Network & Sharing
ADSL internet connection flickering on and off. Network & Sharing
3 ADSL Connection on 1 Network? Network & Sharing
Acer Aspire running Windows 7 won't find an internet connection Network & Sharing
Windows 7 vs my ADSL connection Network & Sharing
ADSL connection problems / Best build? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33