Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Download & video playback stops in the middle

26 Dec 2009   #1

Windows 7 Pro
 
 
Download & video playback stops in the middle

In windows 7, when I download any file it stops at the middle and doesn't proceed. Likewise, when I play online videos (like youtube), streaming simply stops after playing few minutes and doesn't play the remaining part(it simply keeps on buffering and takes forever to complete). I have tried downloading file using download manager like download accelerator and several browsers like firefox, gooble chrome but it still have the same problem and download doesn't proceed even if i use pause/resume feature. By the way, I use 10 Mbps bandwidth cable internet/wireless router and McAfee Anti-virus which I update daily. In other to get rid of this problem, I even formatted my laptop and installed a fresh copy of 2 operation systems(both windows vista and windows 7). To my surprise, i found that this problem doesn't occur in my windows vista but the problem still exist in the newly installed Windows 7. This is really driving me crazy coz the problem seems to be really weird for me to figure out ...Any help??

My System SpecsSystem Spec
.

26 Dec 2009   #2

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Fill in your hardware specs and uninstall McCrappee. Use Microsoft Security Essentials - free, unobtrusive, and unlikely to block your downloads. Can you also post a screenshot of your installed apps? Search for snip in the start menu.
My System SpecsSystem Spec
26 Dec 2009   #3

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Fill in your hardware specs and uninstall McCrappee. Use Microsoft Security Essentials - free, unobtrusive, and unlikely to block your downloads. Can you also post a screenshot of your installed apps? Search for snip in the start menu.
I agree on that is better to uninstall McAfee and install MSE
My System SpecsSystem Spec
.


26 Dec 2009   #4

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

I don't know what the problem is, I can only say that I'm not having the problem, and I only have 1/3 your bandwidth. I can only think of four things to try...a different AV, firewall, don't use a download accelerator and try using Opera as the browser. You could just disable the first two items long enough to see what the effect was, before changing them permanently.
My System SpecsSystem Spec
26 Dec 2009   #5

Windows 7 Pro
 
 

I have attached png image of my hardware specs and installed apps. The problem exists even if I disable my anti-virus.


Attached Thumbnails
Download & video playback stops in the middle-hardware.png   Download & video playback stops in the middle-program1.png   Download & video playback stops in the middle-program2.png  
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2009   #6

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Uninstall the codec pack and use Media Player Classic - Home cinema. Get either x86 or x64 depending on your system. Run a full system scan with Malwarebytes in safe mode after updating.
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2009   #7

Windows 7
 
 
Flash won't work anymore

So I just got this new computer, running Windows 7 Home Premium. Everything was working fine at first, but then it automatically updated some things. Now, Flash doesn't work online anymore, in any browser. The content starts to load, then the browser freezes, and I have to force quit it.

I have the most recent version of Flash Player, and I can still play .swf files I make myself, so I don't know what to do anymore.

In a possibly related problem, .avi and other video files on my hard drive no longer play, nor do music files.
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2009   #8

Windows 7 Pro
 
 

Thanks everyone for suggestions. Finally, got the solution. The problem is at the hardware level. I replaced my Netgear wireless router with Linksys Cisco router and now it works fine.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Download & video playback stops in the middle




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33