Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet connection good, but no internet

05 Jan 2010   #1
zreon

Windows 7 x64
 
 
Internet connection good, but no internet

Hey guys, i am having a strange problem with my internet connection. I have the ALFA 500mw usb wifi card. I just re-installed windows 7 yesterday on a new harddrive. The internet signal says it has an excellent connection with full bars, however a few seconds after it connects, the internet just seems to stop. After a couple minutes it will start working again, then just cut off again. The connection is never disconnected though.

Any suggestions on what I could try? I was messing with it for like 4 hours last night with no success.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jan 2010   #2
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zreon View Post
Hey guys, i am having a strange problem with my internet connection. I have the ALFA 500mw usb wifi card. I just re-installed windows 7 yesterday on a new harddrive. The internet signal says it has an excellent connection with full bars, however a few seconds after it connects, the internet just seems to stop. After a couple minutes it will start working again, then just cut off again. The connection is never disconnected though.

Any suggestions on what I could try? I was messing with it for like 4 hours last night with no success.
Since you said you tried for 4 hours, I'm assuming that you uninstalled and reinstalled the drivers? Also, if it is a new wifi card (never heard of alfa... except the cars) perhaps you have a bad card!
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #3
zreon

Windows 7 x64
 
 

yes, I have tried uninstalling and reinstalling the drivers and even tried different versions. Alfa makes a really high powered wifi card. I needed this one because my netgear one just had a horrible signal across the house. It was working find the day before on windows 7, but I am just having problems since I reinstalled windows.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jan 2010   #4
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zreon View Post
yes, I have tried uninstalling and reinstalling the drivers and even tried different versions. Alfa makes a really high powered wifi card. I needed this one because my netgear one just had a horrible signal across the house. It was working find the day before on windows 7, but I am just having problems since I reinstalled windows.
According to Alfa's website you need to install the Vista driver... is that what you are runnng?

I have had good luck with unsupported devices using the vista driver... occasionally I've had to install and run in compatability mode, so try that too if you havent!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet connection good, but no internet




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Try to update internet explorer 8, and lose internet connection
When i try to update internet explorer 8 i lose the internet connection. Windows 7, int exp 8 64 bit.
Browsers & Mail
USB internet connection works, Ethernet internet connection does not
OK. I'm trying to switch from wireless to a faster(?) ethernet cable based internet access. I use a Dell Optiplex 755, 32 bit OS, Windows 7. I'm the utilizing Comcast high speed internet supplier, a LinkSys E4200 wireless router, a LinkSys WUMC710 (wireless-ac universal media connector; with...
Network & Sharing
LAN connection without internet stops wireless internet connection
Well I've fiddled around and searched to no avail ... I have some form of conflict between my main wireless network and a LAN I use for file transfer and streaming. The attached PDF file illustrates the setup. Basically, the wireless network is fine by itself. Music streams from the...
Network & Sharing
Limited Acces, Connection is good, but no Internet acces.
Hi, Ive got an Asus K55VD, with an Atheros AR9485 Wireless Network Adapter and a Realtek PCIe GBE Family Controller (not sure if the last one is of any importance). The problem is that I keep losing my acces to the internet, although the connection with the router seems to be fine. A Yellow...
Network & Sharing
Fallback to second internet connection after internet access loss?
My computer has two network adapters connected to two different internet gateways. One is Ethernet and the other is WIFI. The Ethernet connection is first on the access order list (if you don't know what I'm talking about, see the image attached) and the WIFI is second. Today, the internet...
Network & Sharing
Internet connection error or internet Download Manager problem
I'm using IDM 5.19 build 3 in may DELL Studio 14 using Windows 7. Recently I cannot finish my downloads. When I start the queue the speed will be around 200kbps but after a few seconds the speed fluctuates and becomes slower. The speed becomes 5kbps or slower. Is this my internet connection or...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App