Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 Loosing internet connectivity after Reboot

08 Jan 2010   #31
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

no luck finding firmware ... back to square1


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jan 2010   #32
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Have you tried updating your NIC drivers? Use the guide in my sig.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2010   #33
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by awjm View Post
Quote   Quote: Originally Posted by aem View Post
From that it looks like you are missing the default gateway.

Usually it should be the first Ip of the network, so try 192.168.1.1.
Can you explain in detail, not sure what you saying i must do..
I'm not sure how to manually put in the default gateway. Since you are directly connected to the modem, and it's set to auto config DHCP, the gateway detail is and should be given by your ISP. If you connected your router to your modem, and then have all machines going through the router, than the router's IP address becomes the default gateway for your network. I don't know if this is something your ISP should be helping you with. Are they the one who provided and configured your modem?
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jan 2010   #34
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Found the pesky problem, Adobe Photoshop installs some Apple service called bounjor, which is basically a network connection and such shows up as unidentified network ...

To fix ...
Run MsConfig

Under the Services tab uncheck the service called "##Id_String1.6844[... and then a bunch of numbers]" by Apple

Reboot and problem solved
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #35
banjo

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by awjm View Post
Found the pesky problem, Adobe Photoshop installs some Apple service called bounjor, which is basically a network connection and such shows up as unidentified network ...

To fix ...
Run MsConfig

Under the Services tab uncheck the service called "##Id_String1.6844[... and then a bunch of numbers]" by Apple

Reboot and problem solved
WOW!!! Thanks!!!

I've been looking everywhere for a solution (I have the same problem), and I've read about a bunch of different suggestions on how to "maybe" fix the issue, but your solution was the only one I actually tried...AND IT REALLY WORKS!!!
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #36
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Kool no problem, i had this problem for months and tried everything, was about to get a new modem... Now that you disabled the service you can do this to get Bonjour off you pc for good ...

1. Navigate to C:\Program Files\Bonjour
2. Rename the mdnsNSP.dll file in that folder to mdnsNSP.old
3. Restart your computer
4. Delete the Program Files\Bonjour folder
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2010   #37
Clownturds

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by awjm View Post
Found the pesky problem, Adobe Photoshop installs some Apple service called bounjor, which is basically a network connection and such shows up as unidentified network ...

To fix ...
Run MsConfig

Under the Services tab uncheck the service called "##Id_String1.6844[... and then a bunch of numbers]" by Apple

Reboot and problem solved
Thank the heavens for your MacGyver like problem solving skills. This problem was pissing me off to the highest degree and on a new system build no less.
We must find a way to make your post stand out on Google searches. Some of the solutions out there are simply insane.
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2010   #38
Eisenmann

Windows Seven 64bit
 
 

This sounds like the problem that's been driving me mental since I installed Win7. I must try this out.
Thanks awjm.
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2010   #39
awjm

Windows 7 Ultimate
 
 

Yeah . mods can maybe sticky it or add it to the guides...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 Loosing internet connectivity after Reboot




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Randomly loosing power to all USB ports than forced to reboot.
This is going on since about 2 months now. A wrong mouse move and everything stops. All USB ports loose power. I am web developer and frequently working with js, so my first thought was acceleration , or combo between Skype and Adobe Suite. Wrong. Changed wireless mouse many time. Changed...
Hardware & Devices
Network connectivity but no internet after reboot
Looking for some help. I'm running 7 Home Premium 64bit on an HP box we got about a month ago. Lately, when I restart the system, I can't get any internet connection. I can access shares on my home network, so the nic is working and I'm getting an ip address from my router. If I disable and...
Network & Sharing
Internet connectivity problem, affects wired internet but not wireless
I am having Internet connectivity issues that only affect my computer and only affect it when I'm using a wired connection as opposed to a wireless connection. I would just use the wireless except that it's too weak here at my house especially in the room where I'm working and thus it's slow...
Network & Sharing
loosing internet connection 3-5 mins after starting system.
Hi, About 3 to 5 minutes after starting my system I loose internet connection. I click on the wireless signal bar in the task tray and disconnect and reconnect to the internet and from then on it works fine! I'm using the linksys wusb600n wireless adapter and have the latest 64 bit drivers for...
Network & Sharing
Loosing internet connection... Help
I have been using Windows 7 on a new hard drive for around 2 months now on my PC and have had no problem with connecting to the internet. I am using a netgear DGN2000 ADSL2 + modem router and like i say i have had no problem with the internet then suddenly i would be on the internet then connection...
Network & Sharing
How to reinstall Win7 without loosing settings?
My Vaio Laptop after running Ashampoo Maic Defrag, wont start, repri option on win 7 install CD wont work, cant find a problem, so I figure taht like with XP you can reinstall the system but I can not find a way to do it without lossing all my settings, any ideas ? a bad way to start the year,...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App