Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Wireless slow (500kb/s)

10 Jan 2010   #11

Windows 7 Ultimate x86-64

Your router needs firmware - if it is recognized its fine.

My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #12

Windows 7 Ultimate x64


How to update:
click on that link and the directions will be on that page.

default user and password
admin / admin

Things that you need to write down. You need to go to the Status page of the router and write down the DNS numbers

This shoudl make your network a little easier, yet faster at the same time.

I am going to help you set up a static IP addresses for your network.

*** - Depends on your IP Address of your Router.
Your router's default IP is:

You need to put your DNS server numbers from your routers status page so you can view websites

Change this in your network Adapter settings under the IPv4 not the IPv6.

Computer 1 (PC):

Computer 2 (Laptop):

The other computers you just change the last digit in the IP.. the rest is the same.
Do not use .1 ; that is saved for your Route (Gateway).

When you create a static IP for your computers you must add DNS and Secondary DNS servers as well:
These come from your ISP or it could be found when you log into your router under the STATUS page
Without these settings, you will not be able to bring up any web pages.

Putting these computers into static IPs will help the Security and Windows to Identify one another alot easier.

I'll be back in 30 min. Write any more qestions you have. I'll be happy to help.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #13

Windows 7 Ultimate x64

Oh your router is fine. I just looked it up
My System SpecsSystem Spec

10 Jan 2010   #14

Windows 7

Okay I cannot seem to log into the page? What password user name do I use? admin / admin doesn't work niether does Admin / Admin? Help please.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #15

Windows 7 Ultimate x64

You said that you had the WAP set so you have already set the router yourself correct?

Because if the route was not touched. The router's security would have never been set and it would have been open to the public.

Now you should know the password yourself.

the username should still be admin. The password you should know.

I just gave you the default.

If you completely forgot the password... there is a tiny little hole on the back of the router that saids "reset" hold for 10 seconds and give it about 20 for a reboot... then the passwords will be admin / admin *lol*
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #16


I believe if it's still at the default that it should be: Password= password.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #17

Windows 7 Ultimate x64

sorry about that

CATO is right. It is password.... I misread it.

Default is:
User: admin
Password: password

The documentation is right here:

Its page 15
My System SpecsSystem Spec

 Wireless slow (500kb/s)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Torrenting at 500kb/s means the whole network is slow
Hey there forums, i am really confused on this. So another user on my network is torrenting a gigabyte file at a rate of 500kb/s, and we have 50mb/s internet. So when another user is torrenting, it seems like the internet is slowing down massivley, when i am playing video games, (LoL and MS) the...
Network & Sharing
Slow Wireless Speeds - Laptop is fine, Desktop is SLOW
Hello all, First off, I have been searching these forums for several days and have seen a number of people reporting slow wireless connections in Windows 7. Which was comforting, knowing I was not alone - but unfortunately I've yet to find the answer in any of the older posts, so I am hoping...
Network & Sharing
New USB wireless adapter is slow?
Hi, was wondering if anyone can help me? I bought a new usb dongle, 802.11N to try and speed up my net a bit. I have a 40Meg BT Infininty connection at the socket and my previous usb dongle (g) could get me about 25Meg. So I tried my new one and it's not too cool (0.5meg max). In my...
Network & Sharing
Wireless Adapter is slow !
My computer recently had to be re-formatted and was reinstalled with windows 7. The computer is not slow at all and neither is my internet as browsing is very fast when connected via local area connection. I have tried other wireless pc's in the hous and they work fine. Also when diagnosing the...
Hardware & Devices
Slow Wireless Internet - Have done everything possible
Hello I upgraded from vista to Ultimate 32bit The OS runs fine except the internet speed. When wired to the modem, the internet speed is fine, but when i connect via wireless the internet speed is soooooooooooo slow.:cry::cry::cry::cry: I have done everything, i mean everything that...
Network & Sharing
Slow wireless
Hi, basically i have slow wireless internet. It works fine in Vista, Ubuntu, slackware, XP, and in Windows 7 which i upgraded from vista, but in a fresh install of win7 professional i get about half the speed i should. I am using a Netgear WG111T wireless card to connect to a BTHomeHub for...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:01.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App