Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: internet connection present, but no browser works.

03 Nov 2010   #11

Windows 7 Home premium 64bit

Hi Chev65,

I already read something about the bonjour so I already uninstalled it via programs and features.
Looking at the services I cannot find the service you are mentioning.
Bonjour seems to be uninstalled.... it is not in the Program Files as well.

l Also renewed the ipranges (ipconfig/renew), this also did not help...
Uninstall iTunes as well?

Thanks for the support!!!!

My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2010   #12

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,

Please Post a screen shot of your ipconfig /all and we can go from there. Example is show below.

Attached Images
internet connection present, but no browser works.-ipconfig-both-connections.png 
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2010   #13

Windows 7 Home premium 64bit

I'll do that tonight!! I was thinking to just rinstall the whole thing but lets have a look at it first!
My System SpecsSystem Spec

05 Nov 2010   #14

Windows 7 Home premium 64bit

I uploaded the attachment. Hope this will give you more info!

Attached Thumbnails
internet connection present, but no browser works.-ipconfig-5-11.png  
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2010   #15

Windows 7 Home premium 64bit

Any new ideas based on the ipconfig?
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2013   #16

Windows 7 64
Thank you

Chev65 thank you for your post, even though it was almost 4 years ago it still worked, netsh winsock reset. When I found this I realized I had done everything mjb123 had already done with no luck as well.

I now have to go look to see what that command does.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2015   #17

Windows 7 Ultimate x64
Internet running but web browsers do not work

I am unable to use chrome/ IE / Mozilla. My internet connection is working though.
When I restart my laptop it works for 2 mins and again stops to respond.
I have tried netsh winsock command but it is also not helping.

Please help me with the same.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2015   #18

Windows 7 Ultimate x64 SP1

Try a clean startup - Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup
Does it work in Safe Mode with Networking?
My System SpecsSystem Spec

 internet connection present, but no browser works.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
No browser internet connection--Have internet access (Tried everything
Toshiba Laptop with W-7 Owner uses only for email, etc. Has no internet connection with IE, Firefox, Chrome in NORMAL mode. Have a connection, ipconfig OK, can Ping sites. Have a connection with all browsers in SAFE Mode. (Disclaimer-am IT for my own small SOHO PC business, been a member here...
Network & Sharing
USB internet connection works, Ethernet internet connection does not
OK. I'm trying to switch from wireless to a faster(?) ethernet cable based internet access. I use a Dell Optiplex 755, 32 bit OS, Windows 7. I'm the utilizing Comcast high speed internet supplier, a LinkSys E4200 wireless router, a LinkSys WUMC710 (wireless-ac universal media connector; with...
Network & Sharing
Internet Connection ONLY works consistently when pinging
I have been with 3 mobile for around four months and experienced excellent broadband through their Huawei e586 MyFi device with just one half day of dodgy service in that period. However, that has all changed over the past week or so. Every single day, I get about 10 minutes usage before a yellow...
Network & Sharing
Internet Connection works but web applications are not. Needs help.
Hi there. Let me start by saying that I have a background in computer programming and so I understand most jargon, however I don't have much experience with computer hardware problems and networking, so I may not have tried some very simple things. I believe I've tried everything and I have thus...
Network & Sharing
No internet connection but Skype works
Hello, Two days ago my computer gave me a blue screen of death (not the first time). Ever since that restart my internet says I'm connected but nothing can access the internet (Except for skype), the fingerprint sensor also does not work anymore. I thought it may be a hardware issue but...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:19.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App