Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: lan card problem

23 Jan 2010   #1

windows 7 64 bit home premium
lan card problem

i have an acer aspire t180 i am running windows 7 64 bit.
i contacted acer for an updated driver for my lan card, and was told there wasn,t one as machine is old.
can anyone tell me if i can change the lan card for a new one that will work.
the problem at the moment is my internet keeps dropping have already contacted i.s.p told it was a driver issue.
the lan card i have is a marvell yukon 88e8056 pci-e.
please help if you can.

My System SpecsSystem Spec

23 Jan 2010   #2

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64

Welcome to Seven Forums Zebdog.

I see a driver for Vista x64 here: Marvell: Support. You should be able to install that in Compat mode to work in 7. Compatibility Mode.

Hope this helps.

My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2010   #3

windows 7 64 bit home premium

i downloaded the driver ,,but i still have the problem.
it is only happening sometimes and on opening the network center it shows a yellow triangle between pc and network symbols. when i double click the yellow triangle it diagnoses that the ip address is missing and then resolves the problem and then i am back on the internet.
My System SpecsSystem Spec


 lan card problem

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Blurry Text problem, EDID and registry editing problem on an AMD card.
EDIT:I have found a solution, using a DVI to HDMI cable on an amd card will fix this problem, this thread can now die, hopefully someone else will find it if they have this problem. Basically, i know what the problem is, but not how to rectify it. My tv (Sceptre X235BV-FHD, a rebranded sony...
Graphic Cards
SD card problem
Hi. all of a sudden my printer and camera are not recognising/finding my photos on my SD card .I have inserted the card into a usb port on pc and tried inserting it straight in the computer still no photos are showing up , any advice please ,
Hardware & Devices
USB PCI card problem
I installed a four port PCI usb card in my newly built rig and it worked fine but when I put the machine into sleep mode and tried to use the card later it did not work. Im running Win 7 home premium 64 bit and have a gigabyte motherboard. I have tried unticking the usb hub power management boxes...
Hardware & Devices
possible gfx card problem!
Hi, could really do with some help please, what it is i recently upgraded my system, new mobo, new gfx card, more ram, and since i put in the new gfx card (Old one was an nvidia gt 240 512mb) GTA IV played perfectly but now i`m getting about 8 fps and its unplayable, i can play battlefield 3,...
Graphic Cards
Video Card Problem????? Maybe.......
Hi everyone, I've been having this problem with my computer that I can't figure out. I think its video card related but you be the judge. I have a dell xps 630 with Windows 7 64bit, dual core e8500,WD 600gb 7200rpm, WD 160gb 7200rpm, WD 1TB 7200 rpm, 8gigs of Memory, SLI setup with 2 Nividia...
Hardware & Devices
Network card problem
Hi, i have a compaq cq-40 with a windows operating system 7 ultimate.the problem is with my network card.when i connect RJ45 jack via a switch i get connected to internet,but if i connect my broadband line's lan connector directly to my laptop it shows no use internet now i use a 8...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:17.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App