Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No proper visibility on network


07 Feb 2010   #1

W7 64bit
 
 
No proper visibility on network

I have Belkin N1 vision and connected to it by ethernet a Windows 7 (64bit) PC, and also connected by ethernet an XP (SP3) machine. I also have wireless connections for a Windows 7 (64bit) laptop and an XP (SP3) laptop.
Problem has been from day 1:
Windows 7 desktop (ethernet) only sees all other devices on network as media devices.
I have ensured the following:
All machines belong to same named workgroup.
Windows 7 machine is set to work network (as opposed to homegroup)
File sharing is enabled on all machines.
No firewall software running on any of the machines.
Have tried disabling AV software - no help.

The Windows 7 desktop is not visible at all on the network to any other machines. However, all 3 other machines DO see each other.

What is strange is that if I reboot the router then everything is fine - the Windows 7 desktop sees the other devices as computers. However, when the Windows 7 desktop has rebooted - back to square one, and it only sees media devices. Pinging works fine - machines see each other ok.

I'm now officially stumped. Anyone else had this?

My System SpecsSystem Spec
.

07 Feb 2010   #2

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Have you tried to update the firmware on your Belkin router yet?

There is also a good chance that your anti virus or firewall is causing the problem, sometimes uninstalling them is the only way to fix it. Try uninstalling the A/V software on the Win 7 machine and see if it helps.
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #3

W7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Have you tried to update the firmware on your Belkin router yet?
I looked for updated firmware, but there is only BETA released - no approved firmware yet.
My System SpecsSystem Spec
.


08 Feb 2010   #4

W7 64bit
 
 

Well Chev65 - I uninstalled and reinstalled my AV, and now everything is fine! Thank you SO much for your help. This has been driving me mad for weeks now. I can't believe Bullguard make such crappy AV that could do this to my network.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2010   #5

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Yes I've seen these types of problems many times and there is usually an A/V involved somehow.

It's best to set up sharing and make sure it's all working then install the A/V to see if anything changes.
Often times when you reinstall the A/V it will pick up the network and allow for sharing automatically like Bullguard seems to have done which is good.

I'm glad you got have it working again Algoz66, I'll mark this as solved.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No proper visibility on network




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No proper visibility on network
Thread Forum
Cannot get computer to join proper home network Network & Sharing
restrict the visibility of certain folders General Discussion
Change tray icon visibility defaults Customization
File Visibility in 32bit vs. 64bit Win7 General Discussion
A wireless mystery: No connection despite visibility Network & Sharing
NAS Visibility Lost after XP mode/switch user Network & Sharing
Network visibility - and Windows Firewall Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33