Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I am so stuck....


11 Feb 2010   #1

Window 7 Ultimate 64bit
 
 
I am so stuck....

Hello all,

I just installed Win 7 Ultimate 64bit onto my computer. I now have a fresh install with no other software yet installed.

That being said, I cannot get onto the internet. Here is what I have for components.

Motorola Surfboard Cable Modem
Netgear GS105 Gigabit Switch
Linksys WRT54G Wireless Router
My Pc
Xbox 360
Macbook

The Macbook is connected via wireless, works just fine.
The Xbox is connected to the netgear via cat5e and works fine
The PC is connected to the netgear via cat5e and all I get is Unidentified Network.

I have tried to connect the PC to the Linksys, it still gives me the same problem.

I have run ipconfig /all and it would appear that I am not getting a valid IP, subnet mask or default gateway.

I have disabled IPv6

I have done all the basic troubleshooting, restarting unplugging things, removing network cards, uninstall/reinstall. None of it seems to have made any difference.

I did at one point setup the homegroup and was able to see the xbox and allow it access to the PC, so there is network just no internet.

I am at a loss. This thing was working fine with windows 7 earlier other than it was in serious need of a fresh install.

Please offer some suggestions so I can get back up and running.

Thanx,

Oompa


My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2010   #2
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

How are the modem/switch/router connected up?
My System SpecsSystem Spec
12 Feb 2010   #3

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Ha, its funny you should ask that because after I got some sleep and went back to the issue to reassess, I found that I was not getting an IP because I had the modem connected to the switch, then the computer connected to the switch as well. The router was only hooked up to the switch as well. I was not getting an IP because the switch needs to be connected to the router and the modem needs to be connected to the router as well. I had it backwards and because of my blunder I was not getting an IP.

All I can say is DUH.......


Thanx for the reply and offer to help. Its all good now.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Feb 2010   #4
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

So basically the question = the answer
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I am so stuck....




Thread Tools



Similar help and support threads for2: I am so stuck....
Thread Forum
Stuck on Windows splash screen, safe mode stuck on classpnp.sys General Discussion
Stuck Again! General Discussion
Help PCI-E x16 stuck at x1 Graphic Cards
Outlook stuck outbox- Not conventional 'stuck' either Microsoft Office
Help I'm stuck Installation & Setup
VPN gets stuck Network & Sharing
Solved Stuck Again Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33