Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Keeps losing domain connection

15 Feb 2010   #1
PatrickLunn

Windows 7
 
 
Windows 7 Keeps losing domain connection

Hi All,

I have been having this issue and have not been able to fiind any answers or anything really related in these forums.

I can join my windows 7 computer to our windows 2003 domain no problem. I can reboot as many times as I want if I am connected to the office network and it hold it's domain setting. However when I go home, or disconnect the office network connection and reboot, I am no longer on the domain. The PC puts me in a default "Workgroup" workgroup. I am pulling my hair out over this, it is driving me crazy...haha. It doesn't even let me try and connect with my domain account, it only gives me the coice to log in with the 2 local backdoor admin accounts I have. Once I get back in the office I can re-join the domain again and everything is fine. Has anyone else had this or even heard of this?

Any help or input is very much appreciated.

THanks


My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2010   #2
PatrickLunn

Windows 7
 
 

I have some more info. Today I came into the office. And it is doing the same thing whether I am on the network or not. It gets connected to the domain, I reboot, it is on the domain, after I log in and about 5 minutes later it automatically joins the workgroup again. I have deleted the PC from all Domain Controllers, and when I connect it doesn't add itself into the domain controller. I have no idea what is going on.... lol
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Fix for the Domain dropped connection problem is below, one registry key needs to be adjusted.

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Services ->LanmanServer ->Parameters

Create a DWORD entry SMB2. Value will default to 0 which is correct.

Source: Losing network connection / shares [Windows 7 64bit]
My System SpecsSystem Spec
.

17 Feb 2010   #4
PatrickLunn

Windows 7
 
 

Thanks for the reply but unfortunately this did not solve my issue.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2010   #5
PatrickLunn

Windows 7
 
 

Some More info. I tried just changing the "Workgroup" name from Workgroup to "TEST" and after rebooting it switched back to "WORKGROUP" again. Does anyone have any idea why this is happneing???
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Keeps losing domain connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Keep losing my internet connection.
For some reason I get disconnected for no apparent reason, turning the modem off and on or a restart usually fixes the problem for a few moments, I use www.dpreview a lot, is it possible the fault is there? I have run disk check, disc clean, defragged and all the other obvious solutions but to no...
Network & Sharing
acer Laptop running windows 7 losing wireless connection and freezing
Evening guys. i have the following problem : Acer aspire 5750 laptop ( about 9 months old ) wireless internet with 'excellent' signal strength on internet windows 7 home premium the problem i'm getting is that constantly now the laptop losing its internet connection (goes to...
Network & Sharing
USB 3.0 losing connection
I have a USB 3.0 that keeps dropping the connection to the devices I try connect to. For example it recognizes my external HDD but then drops it second later. Then it flashes on and off in being recognized. With my wireless keyboard it doesn't recognize it at all. DO you have suggestions for me?
Hardware & Devices
Losing Internet Connection
I have two computers w/Windows 7 Enterprise 64-bit that are exactly alike with the exception of the TV tuner cards. The one w/one Hauppauge WinTV-HVR-2250 card runs perfectly. Both running wired connections, with a new N150 router The system with the internet issue has an ASUS E35M1-M PRO AMD...
Network & Sharing
Losing connection to internet
Hey guys, this is driving me nuts. I have a Marvel Yukon ethernet controller, which is a wired connection only a few feet from socket. For some reason I lose connection at random times? I need to reboot to fix this. In event viewer there is the following Yukonw7 Event 101 Driver status 1 I...
Network & Sharing
Windows 7 Ultimate - Losing wireless connection
I used a Linksys WUSB54GC device on my same system when I was running Vista 32 bit. I did a clean install of 7 64 bit and my wireless was recognized fine, but it would lose connection after 45s or so and remain as such until the computer was restarted. I then updated the driver through windows...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App