Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't see mapped drives in explorer

26 Feb 2010   #1
JimInWoodstock

Windows 7
 
 
Can't see mapped drives in explorer

On my Win 7 system, I have mapped 4 drives to a XP system using the "net use" command. They are mapped correctly as p,q,s,t on the Windows 7 system. They show up in the "Power Desk" app which is a file manager utility program. The mapped drives work correctly in that program.

However, they don't show up in explorer on the windows 7 system. All other drives are shown, but not the mapped drives. Also, if I bring up the file open dialog box from an app like notepad, they don't show up either.

On another Win 7 system, I can map the drives exactly the same way and they do show up in explorer. It must be a setting that is different on the Win 7 system that does not work.

Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.

26 Feb 2010   #2
JimInWoodstock

Windows 7
 
 

Update....

The drives that I originally mapped were mapped with a .bat file containing 4 "net use" statements.
They don't show up in the explorer windows. However, if I map a drive using the windows explorer "map network drive" dialog box, it does show up.

Also, when I bring up the "map network drive" dialog box, all the drive letters that I used in the .bat files show up as available. So that changes the question to:

If I have mapped drive using a .bat file with "net use" commands, how do I get windows to "see" them? They are clearly mapped in the system. I can do a "dir q:" from the command line and see the drive perfectly.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2011   #3
devlin7

7 Professional
 
 

Hi,

I have been searching the forum for a similar issue. I too use a logon script to map network drives. When I open explorer the mapped drives are sometimes present and sometimes not. The net use command shows that they are there but do not always show in explorer. My mapped drives are P and N, even if they are not visible in explorer, I can access them by typing P: or N: in the start/run option.

I am guessing at two things. Firstly, I use a group policy to hide Window 7 libraries and secondly the NOD32 anti virus. Do you happen to use NOD32?
My System SpecsSystem Spec
.


08 Feb 2011   #4
devlin7

7 Professional
 
 

I have made the mapped drive /persistant. This seems to have fixed my issue.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't see mapped drives in explorer




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot reconnect mapped drives
Hi all, I apologise if this question has been beaten to a pulp, I just want a 'once and for all' answer. After many google searches, I have yet to find one. I have a windows 7 pc that is part of an office network along with about 5 other machines. They are all supposed to connect to a server...
Network & Sharing
Manually mapped network drives
Hi All Hope you can help. I want to know if there is anyway to find out if a network shared drive (showing within 'My Computer') is manually connected/mapped. (btw we are using a AD - GPO & Desktop Authority) I don't want to disconnect all the drives and then log the user off as i want...
Network & Sharing
Mapped Drives Not Accessible
I am unable to edit any files on my mapped drives. I have several directories on C that I have made network shares. I have then mapped the shares to D and E on the same local computer that shares reside. I can edit the files in their original direstories on C. I can also edit these files if I...
Network & Sharing
Mapped Drives not Connecting
I've set up a dual boot with XP and 7. My mapped drives work fine under XP but on 7 they fail to reconnect at startup. I have made sure I ticked "Reconnect at startup" and I have switched on "Always wait for network at computer start up and logon" in Group Policies but still no good. Any...
Network & Sharing
Mapped drives
We have a linux server and all the Windows 7 Pro workstations have the same mapped drives, w,x,y,z. The only problem is that the path for z is a share nested in another share, w. When we try to map z we get the message, 'Multiple connections to a server or shared resource by the same user, using...
Network & Sharing
Mapped network drives are lost
I have a problem with mapped network drives disconnecting. I run Win7 Pro connecting to Win Server 2003. Reboot and the drives are there. After a while a red cross appears against them in Explorer. I can usually see the contents, but running a program that requires those resources fails. The only...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App