Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Realtek 8139 drops the network build 7068

27 Apr 2009   #21

Windows 7 Build 7201

And that just stopped as well. . . I give up I dont know what else to do, it has made the OS unusable for me unless I go buy another NIC but there is nothing wrong with the one I have 7048 proved that.

My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #22

Windows 7 Ultimate Build 7100 RC x86/Windows XP SP3 x86 (Dual Boot)

Have you tried build 7100?
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #23

Windows 7 Build 7201

Well the latest driver from realtek hasnt fixed it, dropped again. What is the difference from build 7048 which worked perfectly and the later ones that dont? Has microsoft broke something or simpley a driver?

Anyway. ..
I rolled back to the original driver and then updated the driver from windows update and an unusual thing happened. It installed an older driver!! Version 6.11 came with win7 install and windows update installed ver 6.10!! I hope the older driver works ok, I cant really go back to the old build (7048) as it wont go for much longer . . . 2 Days Ago 11:42 PM
That post was about build 7100 which I currently have installed. I would change the thread title, but i cant . All the builds after 7048 have had networking broken for me. Before 7100 was leaked I had 7048 installed and it was perfect before that 7068 which continually failed.
My System SpecsSystem Spec

17 May 2009   #24

Windows 7 dual with XP SP2 ((Highly Custom))

Just a quick note about RC1 7100.
I'm running a realteck 8186 and am having network dropouts.
Please check for updates.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2009   #25

W 7

Few months late LOL but yeah i'm using build 7100 And the Realtek Network card and ALSO getting the same problem Boo realtek haha but yeah TRIED EVERY THINGY and nothing just seems to work my guess is every driver aint stable for windows 7 yet come on new drivers...
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2010   #26

Windows 7 Ultimate, 32 bit
Realtek 8139

Hey there,

Got the same problem with the Realtek thing, only thing is: I don't have a spare network card. Any idea if there are new drivers available yet?
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2010   #27

Windows 8.1 Pro RTM x64

Here are the latest from Realtek: Realtek

They're version 6.111 dated 2009/9/22.
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2010   #28

Windows 7 Ultimate, 32 bit

Thanks, but it's still not working
My System SpecsSystem Spec

 Realtek 8139 drops the network build 7068

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek RTL 8139/810x Ethernet controller problem.
Hello,I recently reinstalled my Windows 7 Home premium.After the install I noticed "Ethernet Controller" under unknown devices in device manager.I've been installing diffirent drivers and such,but nothing helps.Thank you in advance. Some Screenies: ...
Network & Sharing
Probelm with build 7068
welcome, i trying upgrade from build 7068 to build 7100 rc1, But not able to upgrade, giving me ERROR, what can i doing :(?
Installation & Setup
Weird network issue in Build 7068 x64
Hey, I am having a strange problem with one of three Windows 7 computers on my network. Let's say my network SSID is "networkname". So I have this laptop that I'm setting up on the network for the first time. It successfully connects over wireless to "networkname". However, after a few...
Network & Sharing
windows 7 build 7068
Hi guys, this might sound like a stupid question but did any one experience a change in there laptop fan after installing windows 7 build 7068. i cant remember it by like this before. it does not go on full steam but it like the fan is in idle mode or something. is this normal ??? thanx...
General Discussion
AVG 8.5 and build 7068 x64
This version of AVG seems to not work with last windows 7 build...someone else have this problem?
System Security
build 7068 and wmc
well build 7068 seems to run good but as soon as i started using wmc i got this error. seem like thay just can't get wmc bug free... scrooge
Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:24.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App