Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Poor wireless performance

01 Mar 2010   #1
ghepardo

Windows 7 Professional 64bit
 
 
Poor wireless performance

Hi,
I have a Toshiba Satellite Pro 500-1QT Notebook with Windows 7 Enterprise 64bit installed.

I am experiencing a really poor wireless performance with this OS, while I wasn't with Windows XP sp3.

In fact what happens is that the internet connection stops working for a while, than comes back, then stops working again...It's like sobbing.

I updated all the drivers (especially the wireless adapter one) through windows update, but I still can't get it to work.

I applied also the optimizations from SpeedGuide.net :: The Broadband Guide, but they didn't help me so much.

These are my detailed system specs:

Here are my system specs:

Code:
OS Name:                   Microsoft Windows 7 Enterprise 
OS Version:                6.1.7600 N/A Build 7600
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Standalone Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          utente
Registered Organization:   
              
Original Install Date:     28/01/2010, 09:42:37
System Boot Time:          01/03/2010, 09:45:20
System Manufacturer:       TOSHIBA
System Model:              Satellite Pro L500
System Type:               x64-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10 GenuineIntel ~2201 Mhz
BIOS Version:              TOSHIBA V1.80, 28/10/2009
Windows Directory:         C:\Windows
System Directory:          C:\Windows\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume1
System Locale:             it;Italian (Italy)
Input Locale:              it;Italian (Italy)
Time Zone:                 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Total Physical Memory:     4.061 MB
Available Physical Memory: 2.343 MB
Virtual Memory: Max Size:  8.120 MB
Virtual Memory: Available: 5.832 MB
Virtual Memory: In Use:    2.288 MB
Page File Location(s):     C:\pagefile.sys
Domain:                    WORKGROUP
Logon Server:              \\BTR02517
Hotfix(s):                 21 Hotfix(s) Installed.
                           [01]: KB958559
                           [02]: KB971468
                           [03]: KB972270
                           [04]: KB973525
                           [05]: KB974332
                           [06]: KB974431
                           [07]: KB974571
                           [08]: KB975467
                           [09]: KB975560
                           [10]: KB976098
                           [11]: KB976264
                           [12]: KB976662
                           [13]: KB977074
                           [14]: KB977863
                           [15]: KB978207
                           [16]: KB978251
                           [17]: KB978262
                           [18]: KB978506
                           [19]: KB978637
                           [20]: KB979099
                           [21]: KB979306
Network Card(s):           4 NIC(s) Installed.
                           [01]: Realtek PCIe FE Family Controller
                                 Connection Name: Local Area Connection
                                 DHCP Enabled:    No
                                 IP address(es)
                                 [01]: 10.5.22.138
                                 [02]: fe80::b931:eddb:c91f:5cb5
                           [02]: Bluetooth Personal Area Network
                                 Connection Name: Local Area Connection 2
                                 Status:          Media disconnected
                           [03]: Realtek RTL8191SE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
                                 Connection Name: Wireless Network Connection
                                 DHCP Enabled:    Yes
                                 DHCP Server:     93.101.0.1
                                 IP address(es)
                                 [01]: 93.101.0.210
                                 [02]: fe80::e003:7ab7:c377:e63b
                           [04]: VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
                                 Connection Name: VirtualBox Host-Only Network
                                 DHCP Enabled:    No
                                 IP address(es)
                                 [01]: 192.168.56.1
                                 [02]: fe80::fcda:c169:c5bd:8ea5
I hope someone can help me figure out this problem.



Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2010   #2
ryo

 
 

can you update your system specs?? can more information i get.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2010   #3
ghepardo

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ryo View Post
can you update your system specs?? can more information i can get.

For sure, thanks for your help. Here are my system specs:

Code:
OS Name:                   Microsoft Windows 7 Enterprise 
OS Version:                6.1.7600 N/A Build 7600
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Standalone Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          utente
Registered Organization:   
              
Original Install Date:     28/01/2010, 09:42:37
System Boot Time:          01/03/2010, 09:45:20
System Manufacturer:       TOSHIBA
System Model:              Satellite Pro L500
System Type:               x64-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10 GenuineIntel ~2201 Mhz
BIOS Version:              TOSHIBA V1.80, 28/10/2009
Windows Directory:         C:\Windows
System Directory:          C:\Windows\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume1
System Locale:             it;Italian (Italy)
Input Locale:              it;Italian (Italy)
Time Zone:                 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Total Physical Memory:     4.061 MB
Available Physical Memory: 2.343 MB
Virtual Memory: Max Size:  8.120 MB
Virtual Memory: Available: 5.832 MB
Virtual Memory: In Use:    2.288 MB
Page File Location(s):     C:\pagefile.sys
Domain:                    WORKGROUP
Logon Server:              \\BTR02517
Hotfix(s):                 21 Hotfix(s) Installed.
                           [01]: KB958559
                           [02]: KB971468
                           [03]: KB972270
                           [04]: KB973525
                           [05]: KB974332
                           [06]: KB974431
                           [07]: KB974571
                           [08]: KB975467
                           [09]: KB975560
                           [10]: KB976098
                           [11]: KB976264
                           [12]: KB976662
                           [13]: KB977074
                           [14]: KB977863
                           [15]: KB978207
                           [16]: KB978251
                           [17]: KB978262
                           [18]: KB978506
                           [19]: KB978637
                           [20]: KB979099
                           [21]: KB979306
Network Card(s):           4 NIC(s) Installed.
                           [01]: Realtek PCIe FE Family Controller
                                 Connection Name: Local Area Connection
                                 DHCP Enabled:    No
                                 IP address(es)
                                 [01]: 10.5.22.138
                                 [02]: fe80::b931:eddb:c91f:5cb5
                           [02]: Bluetooth Personal Area Network
                                 Connection Name: Local Area Connection 2
                                 Status:          Media disconnected
                           [03]: Realtek RTL8191SE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
                                 Connection Name: Wireless Network Connection
                                 DHCP Enabled:    Yes
                                 DHCP Server:     93.101.0.1
                                 IP address(es)
                                 [01]: 93.101.0.210
                                 [02]: fe80::e003:7ab7:c377:e63b
                           [04]: VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
                                 Connection Name: VirtualBox Host-Only Network
                                 DHCP Enabled:    No
                                 IP address(es)
                                 [01]: 192.168.56.1
                                 [02]: fe80::fcda:c169:c5bd:8ea5
Thanks!
My System SpecsSystem Spec
.


01 Mar 2010   #4
gamepoint

windows 7 professional x64 bit RTM
 
 

where do you got those updates? (hotfixes)
i think you should update your adapter driver..but dont use updates from microsoft..google it yourself..i experience this before..because i update the driver using windows updates..for driver,u should not depend on windows updates
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2010   #5
gamepoint

windows 7 professional x64 bit RTM
 
 

i think i know what is your problem after reading ur post again..please do not use windows update function to update the adapter driver..my advice is uninstall the driver and google the appropriate driver by yourself..if u have any doubts..u can PM me
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2010   #6
ghepardo

Windows 7 Professional 64bit
 
 

I did update the driver, taking directly from toshiba website, but it did not fix my problem
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2010   #7
gamepoint

windows 7 professional x64 bit RTM
 
 

what happen IF u use the old driver?
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #8
ghepardo

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gamepoint View Post
what happen IF u use the old driver?
Unfortunately, I've always had this problem with windows 7, so I have not a driver version that works good on my laptop (Toshiba Satellite Pro L500-1QT).
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #9
ryo

 
 

i think the same too..why not you use the old driver adapter? is it still got problem?
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #10
ghepardo

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ryo View Post
i think the same too..why not you use the old driver adapter? is it still got problem?
I dont have an "old driver" that works. None did with win7.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Poor wireless performance




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Poor GTX 770 SLI Performance
I recently bought a second EVGA 2GB GTX 770 SC and have SLI set up, but the performance increase I got was a lot less than expected. I ran my own little benchmark with the first mission of the BF3 campaign on Ultra settings and my average frames per second only increased about 20 from about 90 to...
Graphic Cards
Poor SSD performance
Hi, I'm using Team Xtreem S3 120 GB SSD with Win7. The intallation was performed on AHCI mode and drivers and BIOS settings seem to be ok. However I get a poor perfomance. With SATA2 connection, I believe I should get seq speeds around 200-250 MB/s. Here is what I get: Crystal Disk Info AS...
Hardware & Devices
Poor computer conditions = poor gaming performance?
First off, I didn't know whether to post this in gaming or hardware. Sorry. My question: If there is dust on the videocard and fans or other poor condtions in my computer, can it affect performance in gaming? FPS wise? Thanks, Andrew.
Hardware & Devices
Extremely Poor Wireless Mouse Performance In-Game?
I have a Microsoft Wireless Mouse 4000 that I frequently carry around. I would like to try using it to play games, but it has serious issues. Outside of a game, the mouse works perfectly fine. In game, the mouse jerks around and stutters, making it utterly impossible to use. It does not occur with...
Hardware & Devices
Poor SSD Performance
After having rather high hopes for SSD Performance...I'm disappointed. I'm glad I got a test unit, because if I would've shelled out the cabbage for this, I'd be a little PO'd. I have an 8300 Quad Core 2.5 Intel with 4GB of RAM running W7 Pro 64 Bit. Instead of trying to clone the old drive, I...
Performance & Maintenance
Win 7 poor performance.
Hello, I'm new to the Win 7 community and i already have a problem. I just installed Win 7 x64 4 days ago because everyone was telling me how well it runs but i had a big surprise. The instalation was fast , after that i installed the sound driver ( because i needed the control pannel to...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App