Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: TEW-423PI Not working


03 Mar 2010   #1

Windows 7
 
 
TEW-423PI Not working

Today I made a little pit-stop by Fry's and picked up a TEW-423PI G wireless adapter for my desktop (I know it's not a good one, but it was 14 bucks and I'm broke). Followed the instructions: install drivers, install device etc. I'm getting nothing. Simply shows an "x" over the wireless connection symbol. When I try to run the diagnostic it reads "There might be a problem with the driver for the Wireless Network Connection 3 adapter." Device Manager is showing that both the driver and the device are working properly, but I'm not getting any sort of connection out of it.

I read through the forums, downloaded the windows 7 drivers, tried to use the older drivers etc. but to no avail, nothing's working. Any tips?

EDIT: The troubleshooter says "Windows couldn't automatically bind the IP protocol stack to the network adapter."

My System SpecsSystem Spec
.

03 Mar 2010   #2

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

Looks like you got one that may not be Windows 7 compatible. Trendnet doesn't have Windows 7 drivers and it's not on the Windows 7 Compatibility List.

You can try and completely remove the all the drivers. If you have a restore point from before you first installed, go back to it.

You said you had Windows 7 drivers but I've not been able to find any. Are you sure they're Windows 7 drivers and not Vista?
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2010   #3

Windows 7
 
 

I downloaded the updated drivers from TRENDnet | Downloads | Wireless | TEW-423PI (Version C1.xR)which includes a windows 7 version installation, however the program failed as well. I went in and manually added the driver from the device manager, but it's still having the issue. Other forums have had people claim to have gotten it to work, however I can't quite find the solution.
My System SpecsSystem Spec
.


04 Mar 2010   #4

W7 Ultimate 64bit W7 Premium 64bit W7 Premium 32bit WXP Home 32bit
 
 

I see where they have Windows 7 support in the driver. That's good.

Your best bet is to *completely* remove any and all drivers related to the adapter as best you can. I have the feeling you have a mixed bag of driver files in there.

If you have a restore point you can go back to, try it. You need to get to the point where you can do a *clean* install of the drivers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 TEW-423PI Not working




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33