Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Slow Internet

11 Mar 2010   #1

Windows 7 Ultimate
Slow Internet


If I start my Windows 7 Ultimate it makes connection with my internet
But it is very slow.. I have reinstalled my internet driver all the time.. then my speed goes like whoes! Very quick.. But i don't like to reinstal all the time..
I have a USB wireless adapter.. Please help it's driving me crazy

Edit: AVG anti-virus, and nothing on my background



My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64

Quote   Quote: Originally Posted by Miliaan View Post
But i don't like to reinstal all the time

So is it uninstalling the drivers at every reboot?
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2010   #3

64-bit Windows 8.1 Pro

open msconfig/startup ... disable all except for AV/firewall and test... if your speed improves, begin to re-enable one by one until you find the offending entry....
My System SpecsSystem Spec

11 Mar 2010   #4

Windows 7

What Antivirus do you have? And what firewall? Anti-spyware?
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2010   #5
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)

Is it possible that you have a background process using your bandwidth? When the internet slows down, does your Task Manager show any activity other than your browsing? I am thinking that a background process may have some time lag after you reinstall the network before it decides to start hogging the network. A couple of times I thought things were extra slow, but I noticed my WMC was busily downloading, and using most of my internet bandwidth.

Loot at the Task Manager when things are going well, and when they are slow... Is there a difference in the Network activity?
My System SpecsSystem Spec

 Slow Internet

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Constantly slow and disconnecting from internet (no internet access)
Ok this has been happening for a few weeks now with the connection either being slow or just displaying a yellow triangle saying limited access and no internet access. Getting pretty desperate and running out of ideas now so need to ask here. Basically we switched ISPs after about a month of no...
Network & Sharing
slow internet log on
been having this problem for past few days. seems to take forever for me to get on internet. web pages don't want to load up took about 3 minutes for me to get this site to load up. My isp is aol and don't know why except been using it for years. aol welcome screen don't like to load up as with...
Network & Sharing
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
My internet is so slow
I think I have written about this a while ago, but cannot find it. My internet is so slow. I have Windows 7. That little round circle keeps going around and around. I ran malwarebytes and had over 700 problems and fixed them and now it seems slower. I went to msconfig and only checked 2...
Network & Sharing
Slow with Internet
I've recently installed 7 on my System and is working fine. Speed is OK. But the problem is with Internet. I've observed that as the connected time increases, my System gets slow. I have to reboot the System to get the normal speed. Is there a fix for this? I'm using AVG Free Edition.
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:32.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App