Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 WLAN, but no internet connection

06 Apr 2010   #1
masama

win 7 ultimate 64 bit
 
 
Win 7 WLAN, but no internet connection

I am using Asus WL520GU with Teddy Bear Tomato Firmware. My main rig using Win 7 Ultimate 64bit is wired to this router. Two other PC using XP are wirelessly connected to this router without problem. I have disabled security on my router, but set up Mac restriction to ensure only authorized wireless devices can have access.

The problem is that I have another Win 7 ultimate 64 bit on my HTPC connected to this router through Airlink 101 USB Wireless adapter. The HTPC can see all my other PC's (1 Win 7 and two XP) and the homegroup without problem, but no internet connection whatsoever. I can share libraries with the other PC's. I searched around and it seems that IPV6 could be the issue.

I freshly reinstalled the system last night, still no luck. Only WLAN and homegroup, no internet. I am wondering anybody has any idea what could be the cause? Win 7, or my router setting.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Apr 2010   #2
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

IPv6 is not really ready for internet use. It is necessary for homegroup, but you will want to have IPv4 enabled.

Look in your router settings and switch to IPv4, and also on your computer.

Name:  Capture.PNG
Views: 42
Size:  40.1 KB


My System SpecsSystem Spec
06 Apr 2010   #3
masama

win 7 ultimate 64 bit
 
 

Thanks so much. I will give it try when I get back home today.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Win 7 WLAN, but no internet connection




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
After relocating USB WLAN adapter, connection woes aplenty
This problem is so danged FRUSTRATING! I already have a number of devices successfully connected wirelessly to my router, which I believe is a Netgear model B90-755044-15. I recently acquired a desktop PC running Windows 7 and at first it was no problem at all connecting to my router's main...
Network & Sharing
Help me to use full speed my WiFi connection ( WLAN)
I have 135Mbps link speed support ADSL WI-FI router. I have enabled 802.11b+g+n wireless mode and use 20+40 MHz on my router. I use "WAP-PSK" authentication. In addition to that, have a 2.4 & 5 GHz frequency support router and client device. But my network connection display (WLAN) I have a...
Network & Sharing
How to set up a WLAN station using dial up connection
I recently received a HP notebook 110 which has a WLAN setup ( I believe this is WiFi). At home I use an older computer, a HP a1000n Pavillion with a 56k internal modem and MSN dialup. Is it possible to set up a WiFi station so I can my notebook can access the Internet? I am posting this here...
Network & Sharing
WLAN Internet connection issues, timeouts (WinXP works, Win7 not)
On my old netbook with Windows XP 32bit the WLAN works perfect. But I encounter connection issues on my new notebook with Windows 7 64bit. I'm connected to a router. Symptoms: playing games works pretty fine, despite some heavy lags now and then messenger (MSN, ICQ, IRC) work fine and stay...
Network & Sharing
WLAN network connection asks for user and password ???
Hi, I've setup my father's notebook (Win 7 32Bit) to connect via WLAN to the router. Another notebook is already running on that router (did not tried it parallel at the same time yet). I've setup SSID (I've made it visible at the router for the initial connection), WPA2 & TKIP incl....
Network & Sharing
Losing internet connection and/or WLAN
In the last month or so, I've begun having intermittent loss of connection within my home WLAN. Wireless is HP Laptop w/ 7 HP and wired is Dell desktop w/7 HP. Even with both machines awake, they can't "see" each other. This network has been up for years, and has been fine on 7 since my upgrade...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App