Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: XPsp2 Laptop to Win7 fail

10 Apr 2010   #1

Win 7 on Media center, Xp sp2 on Laptop
 
 
XPsp2 Laptop to Win7 fail

Right, so i know this has been covered, and ive done everything in those threads to remedy the situation, but to no avail.


I have a laptop with xpSp2, and my media center has Windows 7 ultimate

i connected the two with a straight thru cable, both had a "!" in the sytem tray, but it worked....i could view shared folders, and access files that were on the PC, on the laptop....success!!!!

i copy my archived files from the laptop to the pc(40mins it took) and went out for a while...when i came home i had no connectivity and i have not been able to make it work again since...

I have changed to a crossover cable...no difference.

the laptop says it is connected but no longer sees the pc, and the pc shows a "!" and says unidedtified network, and cant see the laptop


laptop ip is set to 192.168.9.1
PC is set to 192.168.9.2

i have used multiple cables in both straight and crossover form.

i cannot ping the pc from the laptop, i get timeouts
i cannot ping the laptop from the pc, i get transmit failures


9 hours i have been trying to remedy this, i am ready to throw them both out the window.


any ideas?

cheers
Jason

My System SpecsSystem Spec
.

10 Apr 2010   #2

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

I don't know if xp, sp2 is related to your problem, but I suggest updating to SP3 or is your version of XP not registered?
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #3

Win 7 on Media center, Xp sp2 on Laptop
 
 

my key that is on the bottom of the laptop(genuine) wont work since i formatted and DL'd a new copy(lost oem disk).... so its now a "test version" whats got me stumped is that is WAS working.......if it never worked i would have just gone and bought a router and done it that way(which im guessing would just work. )


is there a way to test my adapters? when i try to run cmd by pressing"shift crtl enter" i get no option to run as admin?
My System SpecsSystem Spec
.


10 Apr 2010   #4

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JsGarage View Post
my key that is on the bottom of the laptop(genuine) wont work since i formatted and DL'd a new copy(lost oem disk).... so its now a "test version" whats got me stumped is that is WAS working.......if it never worked i would have just gone and bought a router and done it that way(which im guessing would just work. )


is there a way to test my adapters? when i try to run cmd by pressing"shift crtl enter" i get no option to run as admin?
You probably should find someone with a known good router and test both computers on it... see if they connect, and get IP addresses... If that works, it's a matter of sorting out the settings...

FWIW... straight through cables between two computers have been known to damage the Ethernet adaptor hardware.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #5

Win 7 on Media center, Xp sp2 on Laptop
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CommonTater View Post
FWIW... straight through cables between two computers have been known to damage the Ethernet adaptor hardware.

dont tell me that, the pc is only a week old! but, yeah that is what im starting to think
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #6

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JsGarage View Post
Quote   Quote: Originally Posted by CommonTater View Post
FWIW... straight through cables between two computers have been known to damage the Ethernet adaptor hardware.

dont tell me that, the pc is only a week old! but, yeah that is what im starting to think
Sorry my friend... But you can't un-ring the bell.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #7

Win 7 on Media center, Xp sp2 on Laptop
 
 

right, so i have established that my NICs are not damaged, as i unglugged my wireless 4port/router modem and used it to connect the two computers, success! as this is NOT how i wish to have my network set up, i went and bought an 8port switch........plugged it all together and now i cant get them to see each other again.

Am i really that retarded, or have i just been awake far too long?
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2010   #8

Win 7 on Media center, Xp sp2 on Laptop
 
 

nope, seems i'm retarded... got it sorted now, ips were in the wrong range.

thanks people
cheers
Jason
My System SpecsSystem Spec
Reply

 XPsp2 Laptop to Win7 fail




Thread Tools



Similar help and support threads for2: XPsp2 Laptop to Win7 fail
Thread Forum
Dell laptop, Win-7-HP, new HDD - System Repair/Restore fail Installation & Setup
Acer Laptop Factory Reset Fail BSOD Help and Support
Win7 SP1 fail, now getting this is not a gen copy on bootup Windows Updates & Activation
Win7 SP1 fail, now getting this is not a gen copy on bootup Windows Updates & Activation
Fail: Install Win7 from USB Installation & Setup
Logging into locked laptop causes Acronis backup fail Backup and Restore
BurnIn test fail on win7 Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33