Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: im connected but i cant browse

22 Apr 2010   #1
dudynipple

Windows 7
 
 
im connected but i cant browse

Ok first of all i would like to apologize about my bad english.

Im using two pc's one laptop and a regular pc. Laptop os is vista, regular pc is windows 7. I use a zyxell rooter to have both pc's conected to the net. At first there were no problems i could browse with no lags no problems at all but after a while i noticed that i cant browse the internet so i checked the networking and sharing center but it says that im connected and that everything is ok but i still couldnt browse so i did run the cmd ping test and it almost allways showed me that the request is timed out. The weird part is that if i unplug the router and directly connect the internet cable into my pc and fill in all the ip's and gateways and what not the connection is fine and i can browse with no problems at all. The second weird thing is that it isnt a router issue because when it is conected my laptop can browse the net while i cant.

i hope someone understands what im talking about any advice will be gladly appreciated


My System SpecsSystem Spec
.
22 Apr 2010   #2
not so gray matter

W7 Ult. x64 | OS X
 
 

It sounds like your router and PC are having trouble communicating. You should run an ipconfig /all command in the same method you used for the ping. Post the results using printscreen or a screen capture program.

Command:
ipconfig /all
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2010   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dudynipple View Post
Ok first of all i would like to apologize about my bad english.

Im using two pc's one laptop and a regular pc. Laptop os is vista, regular pc is windows 7. I use a zyxell rooter to have both pc's conected to the net. At first there were no problems i could browse with no lags no problems at all but after a while i noticed that i cant browse the internet so i checked the networking and sharing center but it says that im connected and that everything is ok but i still couldnt browse so i did run the cmd ping test and it almost allways showed me that the request is timed out. The weird part is that if i unplug the router and directly connect the internet cable into my pc and fill in all the ip's and gateways and what not the connection is fine and i can browse with no problems at all. The second weird thing is that it isnt a router issue because when it is conected my laptop can browse the net while i cant.

i hope someone understands what im talking about any advice will be gladly appreciated
Do you have an A/V software or a third party firewall installed?

Is this a clean install of Windows 7 or an upgrade from Vista or XP?
My System SpecsSystem Spec
.

29 Apr 2010   #4
dudynipple

Windows 7
 
 

notsograymatter-->
Here is the IPConfig and here are the ping results: Ping results and it is like this allthe time!

chev65-->
I have "AVG antivirus free" and i think that it doesnt have its own firewall at least it doesnt show up on the components menu. It had something called "resident shield" maybe thats the firewall i dont know. And why do you say "third party firewall" when i only got one windows and possibly other antivirus firewall where is the third one?

It is a clean install no ugrades!
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2010   #5
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

AVG's "resident shield" may be blocking your connection WikiAnswers - What is AVG resident shield...Is it unavoidable
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2010   #6
Ruivo

Windows Seven
 
 

did you check if the computers are using the same dns? If yes, check Anti vir and firewall and other security sw blocking ur conections
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #7
dudynipple

Windows 7
 
 

Jacee-->
I tried to quit AVG but it didnt help so guess its not the resident shield

Ruivo-->
How can i do that? I mean to check those dns.

As i said i tried to quit my antivirus, but it didnt help, so its not the antivirus and i tried to look in the windows firewall settings but i didnt know what to look for so i switched it off and it didnt help either.


Im sory if i seem a little dumb in computer related stuff, but thats why im here to look for help
Anyway if anyone of you have a clue what could be the problem thats causing this then please let me know.
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #8
Ruivo

Windows Seven
 
 

You can check at this page Here in the forum, posted by Zidane how change DNS
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #9
dudynipple

Windows 7
 
 

I changed the DNS on both computers to OpenDNS and it didnt affect anything actually a few months back when we called our internet provider for help they sent some worker to our house and he was confused about the whole situation he couldnt help i asked him why there is no ip and dns settings on my local area connection adapter (IPv4) and he said that it doesent have to because it automatically obtains them from the router so answer to Ruivo's question is that i cant check if both computer have the same DNS i asume that they do since they both obtain it from the router.

Did u guys found anything unusual in the IPconfig that i posted earlier?
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #10
Ruivo

Windows Seven
 
 

I asked if the both computers are using the same DNS, also, are they in the same workgroup?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 im connected but i cant browse




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Internet Connected but only able to browse Google sites
Hey bros , We were having a autoconnect broadband but due to some problems we changed that mode to dial up connection . So I usually hate dialling up and waiting and it takes long time to connect . Yesterday , I got through 192.168.1.1 and Resaved the data to autoconnect . Since...
Network & Sharing
Connected to internet but cant browse
Hello, I am running an Asus notebook, model UX50V with Windows 7. Last night restarted my computer because skype was not working properly, and when it started up again, it would connect to the internet, but not let me browse on Google Chrome or Internet Explorer. Skype will not connect, and my...
Network & Sharing
Can't browse Internet even though I'm connected
I just installed windows 7 home premium 64 bit, but for some reason, icant browse the Internet even though I'm connected. Ie thinks I'm not connected and nothing happens on firefox. I've tried the troubleshooter, disconnected and reconnected to the wireless network, and restarted my computer....
Browsers & Mail
Connected to the internet but cant browse websites
I have an HP laptop and i can connect to the network both with wireless or wired, but i cant browse websites. I've tried connecting from several different locations and i get the same result. I took it to Best Buy and they said "its broke and they cant help me". Anyone have any suggestions for me?...
Network & Sharing
Connected but cannot browse.
Hi all. Firstly, this is a post on behalf of my house mate so ignore the information about my laptop on my profile. The Sony Vaio has a web shortcut button which allows you to start browsing without starting your whole computer. This connects and browses without issue. However when we boot...
Network & Sharing
Connected to Wireless network but cannot browse
Hello, I have recently upgraded my computer to Windows7 Ultimate 32bit from WindowsVista Home Premium 32bit.After i have upgraded i cannot browse the net even though it says connected.I can connect to the net when i connect the modem with wire.But,I want to connect wireless.So,Someone please...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App