Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No network or internet connection after upgrade


07 May 2010   #11

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stuham33 View Post
Thanks for all the help again. I now can connect to my home network and it shows I am connected to the Internet. However when I try to open the browser both firefox and IE it won't connect, on firefox it says server not found and on IE it says it cannot display the page. I have reset the router, modem and rebooted.
Resetting winsock should fix the browser connection problem you are describing.

1. Click start, type cmd in the Start Search box, right-click cmd.exe, click Run as administrator, and then press Continue.


2. Type netsh winsock reset at the command prompt, and then press ENTER.

Note If the command is typed incorrectly, you will receive an error message. Type the command again. When the command is completed successfully, a confirmation appears, followed by a new command prompt. Then, go to step 3.


3. Type exit, and then press ENTER. You should be prompted to reboot, if not you should reboot and test.

My System SpecsSystem Spec
.

08 May 2010   #12

Win 7
 
 

Thanks for the reply. I tried this but It is still not letting me connect to the Internet
My System SpecsSystem Spec
08 May 2010   #13

Win 7
 
 

I have bypassed the router and gone directly to the modem with a network cable, and still my browsers wont connect. My network is showing as connected to the internet, and it is sending and receiving bytes. I can ping my router and my loop back address ok but not any addresses.
My System SpecsSystem Spec
.


08 May 2010   #14

Win 7
 
 

I fixed the problem. I ended up backing up my files and doing a clean install. Everything works perfectly now. Thanks for the help
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #15

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stuham33 View Post
I fixed the problem. I ended up backing up my files and doing a clean install. Everything works perfectly now. Thanks for the help
Sounds good stuham, sometimes a clean installation is the best way to fix these sorts of problems. Not sure why resetting winsock wasn't working this time but as long as your up and running thats all that matters.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2010   #16

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
This upgrade problem comes up pretty often. For some reason when people upgrade to Windows 7 from Vista the winsock gets messed up and needs to be reset. To fix that problem follow the simple procedure below.
...snip...
Thanks. This solved my issue, which is slightly different. For posterity and the spiders, here is what was wrong, and now fixed with chev65's solution.

I shut down the PC over night for the first time in weeks. I was going to be gone for a while the next day.

Next day, I come home and boot up like normal, only there is no internet connection. It says there is no internet connection available. I noticed there was an update the day I shut down, so I restored it to 2 days before, and still nothing.

I tried the solution in this thread, and rebooted. It's working!
My System SpecsSystem Spec
25 May 2010   #17

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

These update problems keep coming up and I'm not sure what causes those problems but it seems limited to only certain systems. Nice work on following those procedures PandaMarketer and thanks for the rep.
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2010   #18

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Hi stuham33,

Please check the following to see if it resolves your issue (worked in my case with Linksys WRT4GL router and Windows 7) :

1) Login to the linksys router and type 192.168.1.1 in IE and use admin/admin to log in.)
2) Go to Wireless tab. Note the Wireless Network Mode. Normally it is set as "MIXED"
3) On your laptop, click on wiress icon in taskbar, go to Open Network And Sharing Center>> Change adapter settings>>right click on wireless adapter >> properties >> Configure >> Advanced tab. Scroll down to select "IBSS Mode" and check the Value on right side. It should be same same as that of router (I set to 802.11b/g auto from drop down list). Click Ok to save the settings.
4) Restart your wireless. Hope this would work for you.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No network or internet connection after upgrade




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33