Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEP Credentials issue


20 May 2010   #1

W7 Pro 64bit
 
 
WEP Credentials issue

Trying to get a laptop on my wireless network.
Running Vista.
My wireless network is using WEP
For every other computer on the network all I am ever asked is for the key.
For some reason this machine (the only Vista machine) is looking for User Name / Password / Logon Domain.
This does not happen w/ 3 XP machines / 1 Macbook / 1 iTouch / 1 Windows 7 machine.
Probably a simple setting but I have very little Vista experience.
Any thoughts.....what am I missing, probably simple?

fmg


My System SpecsSystem Spec
.

20 May 2010   #2

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pdxireland View Post
Trying to get a laptop on my wireless network.
Running Vista.
My wireless network is using WEP
For every other computer on the network all I am ever asked is for the key.
For some reason this machine (the only Vista machine) is looking for User Name / Password / Logon Domain.
This does not happen w/ 3 XP machines / 1 Macbook / 1 iTouch / 1 Windows 7 machine.
Probably a simple setting but I have very little Vista experience.
Any thoughts.....what am I missing, probably simple?

fmg
You will need to update to WPA-PSK or better WPA2-PSK for Windows 7:



Cheers!
Robert
My System SpecsSystem Spec
20 May 2010   #3

 

Quote   Quote: Originally Posted by pdxireland View Post
Trying to get a laptop on my wireless network.
Running Vista.
My wireless network is using WEP
For every other computer on the network all I am ever asked is for the key.
For some reason this machine (the only Vista machine) is looking for User Name / Password / Logon Domain.
This does not happen w/ 3 XP machines / 1 Macbook / 1 iTouch / 1 Windows 7 machine.
Probably a simple setting but I have very little Vista experience.
Any thoughts.....what am I missing, probably simple?

fmg
Whats the router/gateway?
Is this a home network?
My System SpecsSystem Spec
.


20 May 2010   #4

W7 Pro 64bit
 
 

Decided to just reinstall the OS clean rather than figure out this problem.
Right now everything done except on 55 of 106 Vista updates.
After that I will see if it will play nice w/ my network.

fmg
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEP Credentials issue




Thread Tools



Similar help and support threads for2: WEP Credentials issue
Thread Forum
Windows Credentials System Security
Solved credentials admin account General Discussion
Credentials General Discussion
Generic Credentials? System Security
open share on AD with different credentials Network & Sharing
Questions about network credentials... Network & Sharing
Integration + credentials issue..pls help Virtualization

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33