Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network Connectivity

06 May 2009   #1
Koobar

Windos 7 RC
 
 
Network Connectivity

I installed Windows 7 RC 64bit on my Ausus Striker II Formula Motherboard (Nforce 780sli) and everything was working sweet.

I attempted to do a System Transfer from my old Windows Vista 64bit (where you transfer your documents etc.), this appeared to go well however now my network connection will not work. DHCP or Static IP settings dont work. I am unable to change the 'unidentified' network's location from public.

Any ideas from anyone?

I am close to reinstalling.


My System SpecsSystem Spec
.

06 May 2009   #2
themouse

Windows 7 Build 7201
 
 

the network didnt start working again after a reboot?
My System SpecsSystem Spec
06 May 2009   #3
Koobar

Windos 7 RC
 
 

Nope, However I just fixed the issue. Not quite sure which one it was but here are the things I did:
  • Shutdown PC, Unplugged Network Cable and Power cable
  • Turned off router
  • Rebooted PC logged in and installed Nforce drivers and Nvidia display drivers
  • Rebooted again
  • Turned off IPv6 on adapter
  • Entered static information again
  • Plugged in Network Cable
  • Powered on Router
Internet works again

This could be related to a failed 'enter sleep mode' attempt, I remember a similar issue with Vista when it first came out. So I don't know if I can directly pinpoint it at the 'File and Settings Transfer' or the fialed sleep mode, as I did see a BSOD report when I booted this morning (I left the file and settings going when I went to sleep).
My System SpecsSystem Spec
.


06 May 2009   #4
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

yea i had to do a similar dance two nights ago... I also used the transfer wiz, still not sure if that could have been it, but possibly... was a clean install as well. Am thinking transferring wiz doesnt make the install so "clean" anymore.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network Connectivity




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Network Connectivity Problems
For the past week I have been experiencing issues while on the web with my newer laptop. I have my laptop connected via WiFi to our network. From my room upstairs the signal strength is normally fair. However, every once in a while ( Like once an hour at least, 5 min apart at worst) the internet...
Network & Sharing
Network tripping - low connectivity
Hi guys, Usually I can solve 99% of technical problems but this one has me completely stumped. Calling all networking gurus. I have several devices including 3 desktop PC's wired into a modem/router. I have expanded the router to a 6 port switch. If a device requests the internet through the...
Network & Sharing
Intermittant Network Connectivity
Hi all, Using Win 7 SP1 and Netgear router I'm constantly experiencing intermittant network/internet connectivity after booting my PC. The computer icon in the bottom-right of my PC just shows an error icon. (see screenshot) If I boot my PC 4 or 5 times it eventually establishes a...
Network & Sharing
Network connectivity
Sometimes when I open my laptop back up (power has been ON the whole time), I'll have an "X" through the network connection in the tray on my taskbar. In previous versions of Windows, all I had to do was right-click, fix signal and the computer would always find the connection. However, in Windows...
Network & Sharing
Lost network connectivity
Had browser up and working then started a MS update session with 4 updates. The updates all failed and my browser lost all network connectivity. Windows 7 Home Premium running on an HP e9280t desktop, i7 920 processors, 8 GB memory. Went through HP support with out any joy. Reset router and...
Network & Sharing
Loss of network connectivity
Heya, This has been an issue since I upgraded to 7201. It isn't constant, and seems to be worse when I'm downloading large files, especially multiple files from one source (like an album in iTunes). It is fixed by release/renew (or just letting Diagnostics do that). If I'm not using a lot of...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App