Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Rc 7100 -- XP connectivity appears STILL to be broken

08 May 2009   #1

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
Rc 7100 -- XP connectivity appears STILL to be broken

Hi all
We still seem to have the slight Networking glitch when trying to share / connect to XP machines from W7.

If your W7 machine has a different Userid / Password combination from the XP machine you want to connect to then the initial LOGON screen prompting for a UserID / Password is missing and you'll get an error "Windows is unable to access this resource \\xpcomputername.

On the W7 Machine try connecting as follows

on Network right mouse click and then connect network drive. Note click on the HIGH LEVEL Network icon not against the machine you want to connect to.

Note also the FIRST time you try and connect the W7 machine to your network you should run the Network setup wizard on all the XP machines and ensure they are in the same workgroup as the W7 machine. You might also "Unshare" and "Reshare" drives on the XP machines -- this should reset / update directory prmissions as well.

then type \\xpmachinename\sharename and see if you can connect or get a logon screen asking for a userid and password.
You can also type \\lanipaddress\sharename instead of the computer name where laneipaddress is the LOCAL lan IP address of the XP computer.

Once you've connected then you can click on the computer in the Network list and it will work as before.

It should work without doing this is your W7 userid / password is the same as on the XP machine you want to connect to.

Ensure also your W7 computer is defined as being on a PRIVATE network and enable file and printer sharing.

Don't bother with Homegroups. These are only of any use if ALL machines on the network are W7.



My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #2

XP/win7 x86 build 7127

i agree jim, see my latest thought on this...
My System SpecsSystem Spec

 Rc 7100 -- XP connectivity appears STILL to be broken

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
No more connectivity
Hello, my Samsung Slate 7 can't connect anymore with no apparent reason: - limited connectivity on wireless networks - no connection with 3G usb pen - can't register in network through cellphone (it does reach the phone using bluetooth, but doesn't go any further) - when i plug the ethernet...
Network & Sharing
Font Preview appears to be broken for some fonts.
I encounter this problem frequently with the Fonts item on the Control Panel, and I cannot figure out what is causing it. An example of a font for which it occurs is Script Regular. If I try to preview it, only the first two small size lines which show all the characters of the font seem to...
General Discussion
Need help with connectivity
i just downloaded coonectify on my windows 7 ultimate, but it says "AP not supported" my driver is Intel (R) WiFi Link 1000 BGN version 13.5.06 what should i do? please help :( thanks in advance
Network & Sharing
Word 2007 - Works converter appears to be broken by latest updates
Until recently I've been able to open old MS Works (.wps) files in Word 2007, but since installing the latest Windows updates on 11 April I now get a message saying that I need a newer version of the conversion tool, with a link to go and download it. I tried this, but the only file I can find...
Microsoft Office
Oops! This link appears to be broken!
"Oops! This link appears broken.DNS error occurred. Server cannot be found."This comes up on almost everything I try to go to now! I have no clue what to do, at times refreshing works, sometimes shutting down and restarting works but for the most part is doesn't. In particular a site,...
Browsers & Mail
No LAN connectivity
Hello, I have a LAN connection for my PC. Last night I removed the cable from the PC and connected to my Laptop. It worked fine. Later, I re-connected the LAN cable to the PC and tried to connect to the internet. It showed a yellow mark. When i ran network diagnostics, it said "No valid IP...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:54.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App