Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 no longer finds my internet connection(wired)

08 May 2009   #1
evilgeneral4

Windows 7 Build 7100
 
 
Windows 7 no longer finds my internet connection(wired)

I installed the windows 7 rc build 7100 yesterday. I had everything working fine, and when I came back to my computer 5 hours later, after I had already restarted it multiple times, windows tells me there is no internet connections. I use an ethernet cable to my router. It worked before I left my computer. So, I troubleshooted it and it said there might be a problem with the driver for the local area connection adapter. I am running this on a hp amd athlon 64 processir 3800+ 2.4ghz with 1.0 gb ram on a 32 bit os. My router is made by 2wire, and has worked previously. Anyone know why it won't connect anymore? The cables are plugged in, and everything is the way it was before. How can I fix this?


My System SpecsSystem Spec
.

08 May 2009   #2
splxtreme

Windows 7
 
 

what happens if you go straight from your modem to the NIC? I had a similar problem, and upgrade the firmware on my router and it fixed it.
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #3
Snufffed

 

I also had a minor problem with my 2Wire Modem, and Win 7.
fix:
delete the connection made by Win 7.
open made connection and when you see options/advanced
that is where you enter your 2wire log and pass.
My System SpecsSystem Spec
.


22 May 2009   #4
dealove

Windows 7 and XP dual boot
 
 
similar problem

I have a similar problem:

http://www.sevenforums.com/network-i...tml#post104223

Haven't found a solution yet. Mine is a Netgear switch connected to a university T3 network modem. It works when I boot from XP on the same computer!


Quote   Quote: Originally Posted by evilgeneral4 View Post
I installed the windows 7 rc build 7100 yesterday. I had everything working fine, and when I came back to my computer 5 hours later, after I had already restarted it multiple times, windows tells me there is no internet connections. I use an ethernet cable to my router. It worked before I left my computer. So, I troubleshooted it and it said there might be a problem with the driver for the local area connection adapter. I am running this on a hp amd athlon 64 processir 3800+ 2.4ghz with 1.0 gb ram on a 32 bit os. My router is made by 2wire, and has worked previously. Anyone know why it won't connect anymore? The cables are plugged in, and everything is the way it was before. How can I fix this?
My System SpecsSystem Spec
22 May 2009   #5
Snufffed

 
My Fix for 2wire router-modem

My router/modem is by 2wire. works perfect in XP and Vista. Win7 i had constant disconnect - no connection found. etc etc etc.
FIX: start manual setup connection, in options --> GO TO ADVANCED.
there you will find a place to enter your ISP Login name and pass.
NO MORE PROBLEMS ON WIN7. simply reboot to XP or Vista and instant connect.
My System SpecsSystem Spec
23 May 2009   #6
fish94

XP 32
 
 

I have cable, with no log on or password from ISP. Not sure why it asks for one. Works fine if I hook up to my XP computer. I called Charter to see if there was a log on and password I didn't know about, they said no.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #7
Snufffed

 

I have ATT. if for some reason the adapter connection is corrupt.
I fixed my problem with --> open control panel, located the nic adapter, click delete, and delete the adapter , driver ever thing related. I then rebooted, and Win7 should repair tht portion, by adding the found adapter and driver which is stored in the inf files.

Worked for me.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #8
fish94

XP 32
 
 

For some reason using the windows troubleshooting worked this time. I had tried it several times before with no luck... no changes that I can think of that would make it work. Weird, but I'll take it.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2009   #9
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Snuffy View Post
I have ATT. if for some reason the adapter connection is corrupt.
I fixed my problem with --> open control panel, located the nic adapter, click delete, and delete the adapter , driver ever thing related. I then rebooted, and Win7 should repair tht portion, by adding the found adapter and driver which is stored in the inf files.

Worked for me.
snuffy, did you happen to notice when you did uninstall and "delete" that the driver never really deleted from system32? I also imagine that you didnt have to install the driver back on yourself, especially if you had to install it the first time yourself manually instead of windows. If so, didnt you find this to be a bit strange that the driver wasnt completely deleted, prompting the need for another install of the driver? This was my case throughout all of this.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2009   #10
Snufffed

 

When you open and find the device, and click DELETE, it ask if you want to delete the drivers also. YES, is the correct answer, Now actually it is not deleted until you REBOOT. then Win7 or Vista will locate and install the needed adapter and driver. (notice in the taskbar) that such is being done. when all is done, it will popup your device is installed and ready for use. Notice I did say DELETE not uninstall. There is a difference between the two.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 no longer finds my internet connection(wired)




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Wired internet connection working with XP, but not Windows 7
Hi, after much reading I can't seem to find an answer to this, so I've had to give in and ask you guys if you can help, hopefully someone can. My Dell Dimension C521 died on me maybe 6 months ago. It has Windows XP on it. I put it to the side and bought a HP Pavilion G7 laptop to replace it...
Network & Sharing
Cannot connect to the internet though a wired connection
I connected my computer to my router though an Ethernet cable. But my computer did not "see" the network. I dropped a wireless adapter into the computer and it picked up the network just fine. I just built this computer, and installed windows 7 home premium 64bit. Normally I would just use a...
Network & Sharing
cannot get internet connection on wired settings
Hello, i'm having trouble getting onto the internet with my wired settings on my desktop. I usually have it connected through wireless (I have a pci-e wireless card), but when i try with my ethernet cable, it doesnt connect. I have two OS's installed on this computer windows 7 and vista. I have...
Network & Sharing
windows 7 keeps disconnecting my hard wired internet connection
I have all of my computers (4 of them) hard wired into the router. Then the other day my step-daughter needed to print something out from her computer that had a program on it that mine did not have and my computer is the only one with a printer (the kids 10 and she'll print out anything). So I ...
Network & Sharing
NIC has disappeared? No wired internet connection...
About a month ago, my internet connection stopped working on my main PC--an HP Pavilion A450n. Did the usual--rebooted the PC, rebooted the router, rebooted the modem. Still nothing. Other wireless connections in the house were working fine. Bypassed the router and plugged directly into the...
Network & Sharing
Can't connect to internet using wired connection
This is my first post so hi! I recently upgraded to Windows 7 and it's been working fine for a few days, but since yesterday I can only use the internet when i connect using wireless. My other PC and xbox are not having any trouble (they are wired). The network is showing as unidentified and...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:34.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App